
40 سال است كه در حسرت صعود تيم اميد به المپيك هستيم. از مربيان ايراني و خارجي بهره برديم اما هيچ وقت نتوانستيم صعود كنيم. در واقع هيچ وقت برنامهريزي درستي درباره بازيهاي تيم المپيك نداشتهايم و نخواهيم داشت.
صرف نظر از مشكلات مالي، كشمكشهاي مديريتي بين فدراسيون فوتبال و كميته ملي المپيك هميشه يكي از عوامل عدم نتيجهگيري در رقابتهاي انتخابي المپيك بوده است و به نظر ميرسد تا زماني كه اين تيم از دو كانال كميته ملّي المپيك و فدراسيون فوتبال هدايت شود اوضاع بر همين منوال خواهد بود. بد نيست با توجه به اين همه ناكامي نگاهي گذرا به كارنامه رقباي آسياييمان در المپيك 2012 داشته باشيم، اينكه چطور كشورهايي چون كره و ژاپن و امارات به لندن راه يافتند و درخشيدند.
عنوان سومي كره جنوبي
كره جنوبي با سرمربيگري هونگ ميونگ بو كه از سال 2009 هدايت اين تيم را بر عهده داشت راهي لندن شد. شايد به همين دليل او توانست در اين مدت 12 برد ارزشمند را به دست آورد. كره جنوبي در مرحله گروهي بازيهاي المپيك 2012 ابتدا با مكزيك بازي كرد كه اين بازي با وجود حساسيت خاصي كه داشت با تساوي صفر بر صفر به پايان رسيد. كره در بازي دوم بردي ارزشمند را برابر سوئيس به دست آورد و توانست اين تيم را 2بر يك شكست دهد. در ادامه با تيم گابن بازي كرد و باز هم به تساوي صفر بر صفر رسيد. كره جنوبي در مرحله يك چهارم نهايي با بريتانيا در وقتهاي اضافه يك بر يك كرد و در ضربات پنالتي 5 بر 4 بازي را برد تا در نيمه نهايي برابر برزيل قرار بگيرد. شاگردان هونگ ميونگ بو در عين شايستگي برابر تيم پرقدرت برزيل قرار گرفتند و در نهايت 3 بر يك بازي را واگذار كردند تا در بازي ردهبندي ديگر نماينده شايسته آسيا را 2 بر صفر ببرند و مدال برنز را به دست آورند.
ژاپن، تيم قدرتمند قاره كهن
اين تيم آسياي شرقي همواره يكي از تيمهاي پرقدرت آسيا به شمار ميآيد. ژاپن هم يكي ديگر از تيمهاي راه يافته به المپيك 2012 بود. اين تيم به سرمربيگري سزيزوكا نمايش خيرهكنندهاي را از خود به جا گذاشت. ژاپن در مرحله گروهي ابتدا مقابل هندوراس صفآرايي كرد كه به تساوي صفر بر صفر رسيد. در ادامه بازيها يك بر صفر به اسپانيا باخت و در بازي بعدي برابر مراكش قرار گرفت و اين بازي را يك بر صفر برد تا به يك چهارم نهايي صعود كند. ژاپن در اين مرحله به مصاف مصر رفت كه در يك بازي سراسر هجومي 3 بر صفر اين تيم را برد و نيمه نهايي به مكزيك خورد و 3 بر يك باخت تا به مصاف همتاي آسيايي خود كره جنوبي برود اما در اين بازي برابر از پس شاگردان هونگ ميونگ بو برنيامد تا چهارمي بهترين نتيجه براي ژاپن در المپيك 2012 باشد.
امارات شگفتانگيز
شايد يكي از تيمهاي شگفتانگيز المپيك 2012 امارات بود. بعد از اينكه امارات توانست با سرمربيگري مربي بومي خود مهدي علي به المپيك صعود كند به اعتقاد بسياري از كارشناسان تيم شگفتانگيز مسابقات لقب گرفت. تيمي كه همواره به غير از تجهيزات و امكانات از ايران عقب بوده، توانسته بود كه به المپيك راه پيدا كند. تيم امارات در آن بازيها بسيار ضعيف كار كرد. ابتدا در مرحله گروهي 2 بر يك به اروگوئه باخت و در بازي دوم خود 3 بر يك به انگليس بازي را واگذار كرد. امارات فقط در المپيك 2012 توانست برابر سنگال به تساوي يك بر يك برسد تا وداعي تلخ با المپيك داشته باشد.