کد خبر: 634257
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۱
استاندار سیستان و بلوچستان:
باتوجه به وسعت استان سیستان و بلوچستان باید به دید یک کشور به آن نگاه شود، در غیراینصورت تردیدی در محروم ماندن این منطقه نیست.

علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان با عنوان کردن این مطلب در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه سیستان‌وبلوچستان که در سالن جلسات استانداری با حضور حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به پهناور بودن سیستان‌وبلوچستان باید همه نگاه‌ها کشوری تغییر کند و برای ایجاد باورهای امید بخش در استان تلاش کنیم.

وی بیان داشت: منابع نفتی به تکیه گاهی برای کشور تبدیل شده است که با تکیه بر واقعیت‌ها می‌توان به غیراز وابستگی‌های نفتی تولید ثروت کرد.

این مسئول اذعان داشت: سیستان‌وبلوچستان به دلیل داشتن منابع غنی که در پهنه گسترده آن وجود دارد می‌تواند نقش تولید کننده ثروت را ایفا کند و به همین دلیل با دیگر نقاط کشور متفاوت باشد.

هاشمی اذعان داشت: وسعت استان سیستان‌وبلوچستان هزینه‌های مضاعفی را برای کنترل و خدمات دهی به دنبال داشته و خدمات، مناسب با معیشت مردم نیست لذا این استان در هنگام تصمیم گیری برای بودجه نباید با دیگر استان‌های کشور مقایسه شود.

وی با اشاره به بسترهای بالقوه فرهنگی در استان گفت: سرانه فرهنگی در کشور به ازای هر نفر چهار متر است، اما در استان ما یک متر است، بیش از هزار روستای استان از خدمات و زیرساخت‌های مخابراتی محروم هستند و نبود نعمت گاز در پهناورترین استان کشور از دیگر مشکلات پیش روی استان است.

مکان‌های بهداشتی، فاقد نیروی متخصص

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برخی مکان‌های بهداشتی و درمانی در سطح استان کاملا تجهیز شده‌اند اما به دلیل نبود نیروی انسانی متخصص و کارآمد مورد بهره‌برداری قرار نگرفته‌اند.

هاشمی بیان کرد: خشکسالی 15ساله دلیل کوچ بسیاری از خانواده‌ها به استان‌های دیگر کشور شده است این در حالیست که سیستان‌وبلوچستان از نقاط گردشگری عالی همچون آتشفشان تفتان و در شمال استان آثار باستانی بسیار زیبایی برخورد دار است که به دلیل کمبود امکانات گردشگری ناشناخته باقی مانده‌اند.

عباس نخعی معاون برنامه‌ریزی ومالی استاندار سیستان‌وبلوچستان نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: مسئولان کشوری باید دید خود را برای توسعه این استان تغییر بدهند و نگذارند کمبودهای اعتباری در توسعه این منطقه اثر بگذارد.

مدیرکل جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: سیستان و بلوچستان به دلیل وجود دریای عمان دارای ظرفیت‌های عالی در بخش شیلات است.

رضا نجفی خاطرنشان کرد: از 25 نوع دام موجود در کشور هفت‌گونه آن در سیستان و بلوچستان پرورش داده می‌شود اما گستردگی و محرومیت استان مانع از پیشرفت و استفاده بهینه از ظرفیت‌ها شده است.

در این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد سیستان ‌و ‌بلوچستان گفت: جوان‌ترین نسل کشور در سیستان‌وبلوچستان وجود دارند، این نیروی جوان نیازمند فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی است اما این استان در مقایسه با سایز استان‌ها قابل برابری نیست.

حجت الاسلام عباس دانشی گفت: وجود مرز مشترک این استان با کشورهای همسایه می‌تواند بر فرهنگ و تمدن مردم منطقه اثر منفی بگذارد، دولت با استفاده از ظرفیت‌های کمیته و شرق و غرب کشور می تواند به خوبی با این تهدید مقابله کند.

نادر میرشکار مدیرکل سازمان صنعت و معدن سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: وجود معادن غنی و صنعت جایگاه قابل توجه‌ای به استان داده است که می‌توان با جذب سرمایه‌گذاران به خوبی از این ظرفیت‌ها موقعیت‌های اشتغال و اقتصادی مناسبی بوجود آورد.

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان هم در این جلسه اظهار داشت: پس از گذشت 15سال از خشکسالی برای نخستین‌بار صدای مردم استان امسال به گوش جامعه بین‌المللی رسید.

خسرو افسری اذعان داشت: تأسیس کلینیک ویژه سل با توجه به وجود ریزگردهایی که در تمام استان وجود دارد باید به صورت ویژه مورد بررسی قرار بگیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار