کد خبر: 633762
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۹
اخضر ابراهيمي: پيشرفتي در مذاكرات نداشتيم
سومين روز دور دوم مذاكرات ژنو2، بين معارضان و دولت سوريه ديروز در حالي پايان يافت كه باز هم پيشرفتي درباره حل بحران سوريه به دست نيامد.
به دنبال كارشكني و درخواست‌هاي بي‌اساس معارضان سوريه در دومين دور مذاكرات ژنو2، اخضر‌الابراهيمي، نماينده سازمان ملل متحد در امور سوريه گفت كه مذاكرات جاري در ژنو پيشرفت چنداني نداشته است. پيشتر معارضان اعلام كرده بودند در صورت شكست مذاكرات در نشست‌هاي بعدي شركت نخواهند كرد.

به گزارش «جوان»، اخضرالابراهيمي سه‌شنبه‌شب پس از جلسه مشترك با هيئت‌هاي دولت و نظام سوريه در كنفرانسي مطبوعاتي ضمن دشوار خواندن آغاز دور دوم مذاكرات ژنو2 ميان هيئت‌هاي دولت و مخالفان سوريه گفت كه دومين روز مذاكرات ميان هيئت‌هاي مذاكره‌كننده هيچ پيشرفتي را به دنبال نداشت. الابراهيمي ضمن دعوت از همه گروه‌هاي ذيربط براي تلاش جهت دستيابي هرچه سريع‌تر به راهكاري سياسي درباره سوريه اعلام كرد: «براي دستيابي به نتيجه، به همكاري طرفين درگير سوري و حمايت گسترده جامعه جهاني از اين مذاكرات نياز داريم». فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب گفت: «من تنها مي‌‌توانم بگويم كه اين هفته، هفته‌اي دشوار بود و ما شاهد هيچ گونه پيشرفتي نبوديم، اما تمام تلاش خود را به كار خواهيم بست تا اين عمليات به نتيجه برسد و به همكاري دو طرف نيز نياز داريم». الابراهيمي افزود: «من به دو طرف پيشنهاد دادم كه دو موضوع توقف تروريسم و خشونت از يك سو و تشكيل دولت انتقالي از سوي ديگر را به شكل متوازن و هماهنگ مورد بحث قرار دهند، چراكه ملت سوريه ديگر قادر به تحمل وضعيت موجود نيستند.»

ائتلاف مخالفان سوري نيز در نشست ديروز كه با حضور اخضرالابراهيمي برگزار شد، طرح خود را براي حل‌و‌فصل بحران اين كشور ارائه داد. به گزارش ايسنا، به نقل از شبكه خبري اسكاي نيوز عربي، ائتلاف مخالفان سوريه در طرح پيشنهادي خود، هيئت انتقالي را كه تشكيل خواهد شد، تنها نماينده قانوني براي سوري‌ها دانسته است. براساس اين طرح كه ائتلاف مخالفان سوريه ارائه داده است، مخالفان خواهان خروج نيروهاي خارجي از سوريه شده‌اند. كمي پيش از برگزاري نشست مشترك «لوي الصافي»، سخنگوي ائتلاف مخالفان اعلام كرد: «در جلسه بعدي پيشنهادهاي عملي براي برون‌رفت از بحران سوريه ارائه مي‌دهيم». ناكارآمدي روند مذاكرات با توجه به وجود اختلافات اساسي بين طرفين مذاكره‌كننده درباره توقف خشونت‌ها و تشكيل دولت انتقالي در اين كشور بار ديگر چشم‌انداز مذاكرات را مبهم ساخته و احتمال به شكست كشيده شدن در دومين دور مذاكرات نيز وجود دارد. با توجه به اعلام موضع معارضان براي شركت نكردن در نشست بعدي، در صورتي كه اين مذاكرات به نتيجه حداقلي براي پايان دادن به بحران سوريه دست پيدا نكند، بحران در اين كشور همچنان ادامه خواهد داشت.

ارتش آزاد: وارد آتش‌بس نمي‌شويم

فرمانده بركنار شده گروه موسوم به «ارتش آزاد» گفت كه ارتش آزاد و ديگر گروه‌هاي بزرگ هيچكدام به نتيجه نشست‌هاي ژنو۲، عمل نخواهند كرد و ائتلاف ملي مخالفان تأثيري بر گروه‌هاي جنگجوي داخل سوريه ندارد. به گزارش العالم، «رياض الاسعد» فرمانده بركنار شده گروه موسوم به «ارتش آزاد» هرگونه همكاري بين نيروهايش و «ستاد مشترك» به فرماندهي سليم ادريس را رد كرد و گفت، هيئت يا ستاد مشترك و اسامي ديگري كه مطرح شده براي اجراي اهداف قدرت‌هايي است كه آنها را تشكيل داده‌اند. آنان نمايندگان برخي كشورها هستند و اهداف آن كشورها را اجرا مي‌كنند. رياض الاسعد درباره نشست ژنو 2 گفت، ارتش آزاد و ديگر گروه‌هاي بزرگ هيچكدام به هرگونه آتش بسي كه درنتيجه نشست‌هاي ژنو 2 باشد، عمل نخواهند كرد و ائتلاف ملي مخالفان تأثيري بر گروه‌هاي جنگجوي داخل سوريه ندارند. اظهارات الاسعد در حالي بيان مي‌شود كه به‌‌رغم اختلافات در مذاكرات ژنو2 بين معارضان و دولت سوريه كه آينده بحران سياسي سوريه را با شكست مواجه مي‌كند. در داخل گروه‌هاي تروريستي نيز اختلاف اساسي وجود دارد كه حتي در صورت به نتيجه رسيدن مذاكرات ژنو بحران در اين كشور پايان نخواهد يافت، زيرا در سوريه گروه‌هاي مختلفي هستند كه تابع هيچ كدام از ائتلاف معارضان نيستند و در صورت پذيرش آتش‌بس از سوي معارضان، گروه‌هاي تروريستي به اين توافق پايبند نخواهند بود.

امريكا: جنگجويان از 50 كشور به سوريه رفته‌‌اند

رئيس سازمان اطلاعات ملي امريكا اذعان كرد كه تروريست‌هايي از 50 كشور خارجي براي جنگ به سوريه رفته‌اند. به گزارش روز چهارشنبه العالم، «جيمز كلاپر» گفت، 7500 جنگجوي خارجي از 50 كشور داخل اراضي سوريه حضور دارند. سايت شبكه امريكايي «سي.‌ان.‌ان» به نقل از «كلاپر» نوشت: شماري از اين جنگجويان خارجي از اعضاي القاعده هستند كه از افغانستان و پاكستان به سوريه رفته‌اند و به دنبال انجام حملاتي در اروپا يا حتي امريكا هستند. «مايكل فرين» رئيس آژانس اطلاعات دفاعي امريكا نيز اظهار داشت: احتمال بسيار زيادي وجود دارد كه عناصر افراطي عضو مخالفان سوريه، قبل از نابود‌سازي سلاح شيميايي و بيولوژيكي انبار شده در اين كشور، از اين سلاح‌ها سوء‌استفاده كنند.

عربستان در سوريه تغيير جهت مي‌دهد

در حالي كه عربستان به عنوان حامي اصلي تروريست‌ها از زمان شروع بحران در سوريه بوده و حمايت همه‌جانبه‌اي از گروه‌هاي مسلح در سوريه داشته است، برخي منابع غيررسمي اعلام كردند كه سياست رياض در قبال تروريست‌ها و كشورهاي منطقه تغيير مي‌يابد. پايگاه خبري رأي اليوم، ديروز در گزارشي در مورد سياست‌هاي عربستان در كشورهاي منطقه و حمايت از تندروها در كشورهاي عربي همسايه به ويژه سوريه و لبنان نوشت: «مقام‌هاي اين كشور در حال پيشبرد طرحي در خصوص كاهش حمايت از تندروها در اين كشورها هستند». رأي اليوم نوشت: اخيراً و در غياب بندر بن سلطان، رئيس دستگاه اطلاعاتي عربستان و به مرخصي استعلاجي رفتن طولاني مدت وي، وزير كشور عربستان قدرت زيادي يافته است و وي با هماهنگي با پادشاه عربستان تصميم گرفته است تغييرات زيادي در موضع‌گيري‌هاي اين كشور ايجاد كند. بر اساس اين گزارش، اخيراً مقام‌هاي عربستاني با مسئولان جريان المستقبل لبنان در چارچوب جلسات مشورتي با‌هم در مورد طرحي در خصوص مبارزه با تروريسم رايزني كرده‌اند. بر اساس اين طرح كه قرار است از اواسط ماه مارس به اجرا درآيد، مقام‌هاي عربستاني قصد دارند تندروهاي به اصطلاح جهادي را در لبنان و سوريه مهار كنند. اين پايگاه خبري افزود: سفارت عربستان در آنكارا پيام‌ها و نامه‌هايي از طريق برخي طرف‌هاي ثالث براي شماري از عربستاني‌هايي فرستاده است كه در اداره عمليات نظامي در شمال و جنوب سوريه نقش دارند و با گروه جبهه النصره همكاري مي‌كنند و به آنان پيشنهاد داده است كه به كشورشان بازگردند و در مقابل مورد عفو قرار گيرند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار