کد خبر: 624234
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۲۵
نادر طالب‌زاده درگفت‌وگو با «جوان» از برگزاري يك كنفرانس علمي در آينده‌اي نزديك خبر داد
در دنياي پر از ظلم و جور كنوني كشورهايي با گرايشات ضد اسلامي و خوي استكباري سعي مي‌كنند با ديكته كردن دستوراتشان به كشورهاي ديگر هم منافعشان را تأمين كنند و هم به گسترش هژموني‌شان بپردازند
مصطفي شاه‌كرمي
پس از آنكه جشنواره «افق نو» به تعطيلي كشيده شد، برخي از دست‌اندركاران مرتبط با مباحث ضدصهيونيستي و ضدامپرياليستي درصدد هستند كه براي احقاق حق نظام مقدس جمهوري اسلامي و نيز عيان‌سازي خصومت، عناد، كينه‌ورزي و پلشتي‌هاي كشورهاي غربي بالاخص دولت ايالات متحده امريكا حركتي جديد و نو را پايه‌ريزي كنند. در دنياي پر از ظلم و جور كنوني كشورهايي با گرايشات ضد اسلامي و خوي استكباري سعي مي‌كنند با ديكته كردن دستوراتشان به كشورهاي ديگر هم منافعشان را تأمين كنند و هم به گسترش هژموني‌شان بپردازند. در بين تمامي كشورهاي دنيا تنها و تنها كشوري كه توانسته است جلوي تمامي جبهه كفر مقاومت كند و در عين حال به پيروزي و پيشروي‌هايي نيز دست يابد، كشور ما ايران است. همين مسئله باعث شده است كه چشم اميد كشورها و ملل مظلوم جهان به سوي ايران معطوف گردد. ايران ام‌القراي جهان اسلام است و به رغم دشمني برخي شيخ‌نشين‌هاي منطقه، مروج و پرچمدار مبارزه با استكبار است و به همين علت از فزوني يافتن قدرت و ابهت كشورمان همواره در هراس بوده و هستند. از جمله مهم‌ترين مؤلفه‌هايي كه فقط مختص ايران است مفتضح و فشل كردن صهيونيست‌ها به خصوص رژيم حرامزاده اسرائيل است. برگزاري مراسم و برنامه‌هاي گوناگون در كشورمان با رويكرد افشاگرايانه نسبت به چهره اصلي و واقعي ضدانساني جبهه استكبار هميشه موجب عصبانيت اين كشورها شده است. جشنواره افق نو كه با همكاري برخي از عدالت‌طلبان و آزاديخواهان غرب نمونه‌اي از اتفاقات مبارك و خجسته در عرصه مبارزه با امريكا و صهيونيست‌ها محسوب مي‌شود به دلايل بلاوجه و غيرمنطقي به حالت تعليق درآمده است اما برخي افراد متعهد و خوش‌ذوق با بازكردن جبهه جديدي به سمت غرب، سعي دارند تا با برگزاري كنفرانس علمي و پژوهشي تحت عنوان كنفرانس «افول امپراتوري» ميزبان و محفل آزاديخواهان و عدالت‌طلبان باشد. نادر طالب‌زاده به عنوان يكي از مسئولان برگزاري اين كنفرانس برخي از ابعاد، رويكردها و چگونگي و كيفيت اين اقدام مثبت را در گفت‌وگو با «جوان» مطرح كرده است. آنچه در ادامه مي‌خوانيد ماحصل اين موضوع است.

مبحث اصلي و منظرگاه اين كنفرانس چگونه است؟
كنفرانس «افول امپراتوري» را در آينده‌اي نزديك و به ميزباني دانشگاه تهران برگزار خواهيم كرد. البته اين كنفرانس ربطي به جشنواره فيلم افق نو ندارد چراكه افق نو يك وضعي است كه انقلاب اسلامي ايجاد كرده است. بيدار باشي در جهان اتفاق افتاده به خصوص در ايالات متحده كه در ميان هزاران متفكر و نويسنده جريان مقابله با سياست‌هاي ظالمانه امريكا در جهان عليه دولت‌ها و ملت‌ها شكل گرفته است. ما فكر مي‌كنيم كه خانه آنها ايران است و اينها بايد به ايران بيايند. چراكه ايران هدف اصلي خصومت دولت‌هاي ايالات متحده است. همچنين بحث اصلي ما در اين كنفرانس اين است كه بررسي كنيم و ببينيم كشوري كه مدام در حال نقشه كشيدن براي ايران است خودش در چه وضعيتي قرار دارد. ما اين افول را از زبان كساني كه در زمينه سقوط امپراتوري امريكا كتاب نوشته‌اند خواهيم شنيد.

منظورتان اين است كه«افول امپراتوري» يك كنفرانس علمي است؟
بله. حدود 20 نويسنده و متفكر و فعال رسانه‌اي سرشناس و صاحبنام در اين كنفرانس شركت خواهند كرد.

مهمانان اين كنفرانس از چه كشورهايي دعوت مي‌شوند؟
اكثر اين افراد از ايالات متحده هستند و افراد ديگر از كشورهاي اروپايي هستند. فعلاً در حال رايزني هستيم و تا زماني كه تداركات اوليه انجام نگيرد و مجوزهاي لازم اخذ نگردد نمي‌توانم چيزي درباره‌اش بگويم. برخي از اين افراد كتاب‌هاي متعددي نوشته‌اند، برخي از اين افراد به خاطر دفاعي كه هميشه از ايران كرده‌اند شخصيت‌هاي شاخص و شناخته‌شده‌اي هستند. حتي برخي از اين افراد در گذشته به عنوان مشاوران امنيتي در دولت امريكا حضور داشته‌اند و بعد از مدتي خودشان به عنوان منتقدان دولت امريكا و دفاع از حقوق ايران كتاب‌هاي زيادي را نوشته‌اند. خوب است كه مردم و نخبگان كشورمان اينها را بشناسند و از طرف آنها نيز به ايران بيايند تا درك بهتري از كشورمان داشته باشند.

آيا از كشور خودمان هم كساني در اين كنفرانس شركت خواهند كرد؟
خير؛ نمي‌خواهيم كساني از ايران شركت كنند تا دشمنان و منتقدان بهانه‌اي براي تخطئه آن نداشته باشند. ما از مقالات و سخنراني‌هاي آنها استفاده مي‌كنيم و بعد آنها براي سخنراني در محافل ديگر و دانشگاه‌ها دعوت خواهند شد.

فكر مي‌كنيد اين كنفرانس در چه تاريخي برگزار شود و همچنين بفرماييد كه در چه بازه زماني شروع مي‌شود و به پايان مي‌رسد؟
به محض اينكه مجوز ورود براي اين افراد صادر شود جزئيات بيشتري از آن را اعلام خواهيم كرد. ما طرح اوليه اين كنفرانس را به مسئولان مربوطه ارائه كرده‌ايم تا بتوانيم هرچه زودتر براي ارسال دعوتنامه‌ها اقدام كنيم. همچنين ما اين كنفرانس و مابقي برنامه‌هاي در نظر گرفته شده براي مهمانانش را حدوداً طي 10 روز انجام خواهيم داد.

الان در چه مرحله‌اي از كار قرار داريد؟
الان در مرحله معرفي و ارائه ليست شركت‌كنندگان به وزارت خارجه هستيم و بعد از مساعدت وزارت خارجه ان‌شاءالله دعوتنامه اين افراد برايشان ارسال مي‌گردد. اين كنفرانس در واقع يك محفل كاملاً علمي و در عين حال سياسي است و همانطور كه قبلاً ذكر شد محوريتش بررسي افول و سقوط امپراتوري ايالات متحده خواهد بود.

شكل محتوايي برگزاري اين كنفرانس بر چه سياقي است؟
برخي از اين دوستان مقالاتي را ارائه خواهند كرد و به واقع كساني مي‌آيند كه خودشان در اين زمينه كتب و آثار متعددي را نوشته‌اند. مدعوين به اين كنفرانس افراد معمولي نيستند بلكه افراد‌ «هاي‌پروفايل» و شناخته شده و معتبري هستند. در اتاق‌هاي كنفرانس مختلف بخش مطالعات خارجي ظرف دو تا سه روز نشست‌هايي برگزار خواهد شد. اين افراد كساني هستند كه خيلي از اساتيد دانشگاه‌ها و افراد ديگر بسيار مايل و مشتاقند كه آنها را ملاقات كنند اسم‌هاي آنها را فعلاً اعلام نمي‌كنيم اما همين قدر بگويم كه اين افراد شخصيت‌هاي بسيار معروف و شناخته شده‌اي هستند. اين كنفرانس به نوعي ترجمان و همان روح حاكم بر جشنواره «افق نو» است.

آيا در ميان آنها كساني از دعوت‌شدگان به جشنواره «افق نو» هم وجود دارند؟

بله. بسياري از آنها جزو افراد دعوت شده به جشنواره افق نو هستند.

آيا جلسات  با كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي درباره جشنواره افق نو همچنان برقرار است؟
اين جلسات هنوز تمام نشده‌اند و ادامه‌دار هستند. به دليل اينكه اين مسئله داراي ابعاد مختلفي است و درباره آن چند محور وجود دارد كه هنوز حل و فصل نشده‌اند.

آيا وزارت خارجه هم به اين موضوع ورود پيدا كرده است؟

قطعاً ورود خواهند كرد چون در رابطه با اين جشنواره كميسيون امنيت ملي و مجلس شوراي اسلامي مطالباتي دارند.

آيا در انتهاي اين كنفرانس از ميان مقالات و آثار ارائه شده مقالات برتر معرفي مي‌شوند؟

بله، قطعاً. مقالات و آثار برتر اين كنفرانس ترجمه خواهند شد تا جهت بهره‌برداري بهتر از آنها استفاده شود.

گمان مي‌كنيد كه اين كنفرانس ادامه‌دار خواهد بود يا اينكه به سرنوشت جشنواره «افق نو» مبتلا مي‌شود؟

بله اين بحث ادامه‌دار خواهد بود چراكه يك شمارش معكوسي براي سقوط ايالات متحده شروع شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار