کد خبر: 611375
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۷
باغ و پارک دریاچه سمیرم چند سالی است تغییر و تحولی یافته و قرار بود سر و سامانی جدید با کاربردی چند منظوره به خود بگیرد.

حدود سه سالی است این باغ قدیمی میانه شهر تغییراتی به خود دیده و تصویر روزهای گذشته اش را به دفتر خاطرات این دیار سپرده است.

چهار سال قبل شهردار وقت در اولین قدم اقدام به خاکبرداری بخشی از محوطه برای احداث خیابان جدید با نام "شورای اسلامی" نمود و پس از آن کالبرت(تونل) بتنی با هزینه ای حدود 100 میلون تومان در این محل ساخته شد.

کالبرت بتنی که این روزها اثری از آن نیست و طبق گزارش مهرماه سال 90 رسانه ها زیر خروارها خاک مدفون شد تا شهردار بعدی با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم طرحی نو و چند منظوره در این محل در اندازند و نقشه ای جدید برای سامان دادن به آن بکشند.

نقشه ای که گویا آنچنان هم با کار کارشناسی گردشگری، فنی و زیست محیطی همراه نبوده و این روزها در اولین سال بهره برداری از بند خاکی ذخیره آب این باغ مشکلات زیادی بویژه برای ساکنان اطراف این باغ ایجاد کرده است.

استفاده از ظرفیت گردشگری همراه با احداث بند خاکی برای استفاده کشاورزی و توریستی و احداث خیابان شورای اسلامی روی همین بند برای اتصال غرب به شرق سمیرم و شاید پرورش آبزیان در آب پشت بند باغ دریاچه تیرهای خوش آب و رنگی بودند که این چند هدف را نشانه گرفتند.

اما به فاصله یکسال از ذخیره شدن آب پشت بند خاکی این باغ قدیمی و با کاهش ذخیره و راکد ماندن آب بند در تابستان بوی لجن و تعفن شدید حاشیه بند خاکی را فرا گرفته و اعتراض اهالی و حتی مسافران رهگذر را در پی داشته است.

خاکی بودن خیابان روی بند و گرد و خاک ناشی از حرکت خودورها و باد، سازگاری حشرات و دوزیستانی همچون سنجاقک ها و قورباغه های زبان بسته و ورود فاضلاب های خانگی اطراف بند خاکی هم خود حکایتی تلخ و نازیباست.

کارشناس اداره محیط زیست سمیرم درباره مشکلات ایجاد شده در بند و باغ دریاچه سمیرم گفت: احداث این بند و فضاهای اطراف آن بدون طرح توجیهی و کارشناسی زیست محیطی بوده است.

رمضان قبادپور با اشاره به برگزاری نشست هایی برای حل و فصل مشکلات این محل در فرمانداری افزود: طبق مصوبه آخرین نشست مقرر شد محیط زیست نظر خود درباره مشکلات ایجاد شده را اعلام کند.

وی خاطر نشان کرد: مدیریت نشدن پسماندهای عادی در محل، برگ های ریخته شده درختان روی سطح آب، تخمگذاری و رشد حشرات و سایرجانداران و دفع فاضلاب خانگی به کانال های خاکی حاشیه بند و ایجاد بوی تعفن شدید در محل مهمترین موارد حاصل از نتیجه مشاهدات میدانی است.

وی اظهار کرد: حرکت تند خودروها و ایجاد گرد و خاک زیاد و افزایش بوی تعفن به علت ورود فاضلاب از کانال های اطراف به آب راکد و بی حرکت داخل بند همراه با گرمای این فصل نیز از دیگر مشکلات این محل است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم نیز با اشاره به اینکه کشاورزان محلی اوایل تیرماه خودسرانه اقدام به بازکردن والف اصلی بند کرده اند اظهار کرد: این عمل باعث کاهش شدید ذخیره آب و ایجاد مشکلاتی شده است.

علی حسین بهرامیان با بیان اینکه مدیریت نگهداری این بند به شهرداری سمیرم واگذار شده است افزود: شهرداری نباید اجازه بازکردن والف اصلی به کشاورزان بدون مدیریت صحیح تخصیص آب را می داد.

شهردار سابق سمیرم درباره اجرای این طرح چندمنظوره و احداث خیابان روی بند خاکی گفته بود: چاره حل این مشکل استفاده از آب قناتی است که دو سال قبل زیر ساختمان یکی از ساکنان کوچه شهید اسدی محله دلگر سمیرم در 300متری باغ دریاچه پیدا شده است.

علی اکبر سلطانی تصریح کرد: مقدار آب این محل 20 لیتر بر ثانیه است و با ورود به پشت بند خاکی باعث حرکت آب و جلوگیری از راکد ماندن آن می شود.

وی مکاتبه با امور منابع آب منطقه ای برای مجوز بهره برداری از این منبع آبی را یادآور شد و افزود: انتقال آب از کوچه شهید اسدی با وجود تاسیسات زیاد خدماتی و زیرزمینی نیز مشکلات زیادی در پی خواهد داشت.

شهردار سمیرم ادامه داد: اگر شهرداری بخواهد آب این قنات زیرزمینی را به باغ دریاچه منتقل کند معارضان اجتماعی دیگری از جمله کشاورزان نیز مدعی استفاده و بهره برداری از آب خواهند شد.

به گفته سلطانی، احداث پل و خیابان روی بند، ساخت دیواره های سنگی، خاکبرداری و خاکریزی و تملک زمین های این منطقه در مجموع هزینه ای افزون بر 600میلیون تومان در بر داشته است.

بر این اساس، باید گفت کالبرت بتنی بلا استفاده و دفن شده زیر خروارها خاک بتواند در انتقال آب ها و پساب ها مورد استفاده واقع شود و یا دوباره باید نقشه ای تازه برای این محل کشید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار