کد خبر: 602870
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۹
رئیس دفتر ایری در ایران:
رئیس دفتر ایری در ایران گفت: اصلاح مولکولی برای گسترش گونه‌های مقاوم به تنش آب و هوایی رویکرد جدید ایری در تولید برنج با سازگاری بهتر است.

عباس شهدی کومله  با اشاره به چشم‌انداز مرکز منطقه‌ای تحقیقات و آموزش برنج آسیای مرکزی و غربی اظهار کرد: مرکز مذکور هماهنگی سیاست‌های تحقیقاتی کشورهای تولیدکننده برنج منطقه مرکزی و غربی آسیا را به عهده دارد.

وی افغانستان، ایران، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان و ... را عضو مرکز منطقه‌ای تحقیقات و آموزش برنج آسیای مرکزی و غربی عنوان کرد و افزود: بسیاری از کشورهای مذکور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو هستند.

شهدی کومله رسالت مرکز منطقه‌ای تحقیقات و آموزش برنج آسیای مرکزی و غربی را آموزش محققان و کارورزان برنج در کشورهای مذکور با تاکید بر فناوری‌های تولیدی جدید دانست و تصریح کرد: ایجاد مرکز منطقه‌ای به منظور پیشرفت تحقیقات در تولید محصول برنج، مدیریت منابع، تغییرات جهانی آب و هوایی و آموزش در حوزه کشورهای عضو مگا پروژه گریسپ را به فرصتی جهانی تبدیل می‌کند.

رئیس و هماهنگ‌کننده مرکز منطقه‌ای تحقیقات و آموزش برنج رویکردهای جدید اصلاح مولکولی برای گسترش گونه‌های برنج مقاوم به تنش با سازگاری بهتر به تغییرات آب و هوایی، تاکید ویژه بر مقاومت به خشکی، گرما و شوری را اولویت‌های تحقیقاتی این مرکز اعلام کرد.

وی ایجاد بستر مناسب فنوتایپینگ پیشرفته برای بالا بردن سرعت کشف ژن‌ها و توسعه تحقیقاتی مختلف را از جمله اولویت‌های مرکز مذکور دانست و بیان کرد: شبکه منطقه‌ای به منظور آزمون چندموقعیتی گونه‌ها و تقسیم ژرم پلاسم‌های جدید مرتبط با پروژه‌های اصلاح بذر جزو اولویت‌های مرکز منطقه‌ای تحقیقات و آموزش برنج است.

شهدی کومله فناوری‌های مدیریت جدید برای افزایش راندمان مصرف آب و استفاده کارآمد از آب و عناصر غذایی در تولید برنج شامل کشاورزی دقیق، کشاورزی حفاظت شده و دیگر معیارها به منظور کاهش مصرف آب، کربن و انرژی بیش از حد در راستای پایداری تولید را جزو اولویت‌های مرکز مذکور عنوان کرد.

رئیس دفتر ایری در ایران فعالیت‌های منطقه‌ای آموزش برنج برای بالا بردن علمی و ترویجی ظرفیت‌سازی منطقه آسیای مرکز و غربی را از دیگر رویکردهای این مرکز ذکر کرد و یادآور شد: مرکز تحقیقات منطقه‌ای تغییرات آب و هوایی در سطح کلاس جهانی برای مطالعه تاثیرات تغییرات آب و هوایی روی برنج در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت مستقر است و آزمون انطباق و گزینه‌های تعدیل را به عهده دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار