کد خبر: 601616
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۳
دوشنبه؛ آغاز مسابقات جهانی تکواندو در مکزیک
مدافع عنوان قهرمانی تکواندو جهان با تیم جوان و متحول شده به مکزیک رفت تا بار دیگر از اعتبار تکواندو ایران دفاع کند.
شيوا نوروزي

مدافع عنوان قهرمانی تکواندو جهان با تیم جوان و متحول شده به مکزیک رفت تا بار دیگر از اعتبار تکواندو ایران دفاع کند. تنها سه روز دیگر به آغاز بیست و یکمین دوره رقابت های تکواندو جهان باقی مانده. در این دوره از رقابت ها 871 تکواندوکار از بیش از 120 کشور جهان به مدت 7 روز به رقابت می پردازند. طبق اعلام مسئولان برگزاری مسابقات، در بخش مردان 529 ورزشکار حضور دارند که وزن چهارم با 85 تکواندوکار شلوغ‌ترین وزن مسابقات جهانی است. در بخش بانوان که 342 نفر برای رقابتهای جهانی ثبت نام کرده‌اند، وزن چهارم با 57 تکواندوکار بیشترین شرکت کننده را دارد.

کم تجربه اما جسور و با انگیزه

ایستادن بر سکوی قهرمانی جهان آرزویی بود که سال 2011 در کره جنوبی به حقیقت پیوست. هوگوپوشان کشورمان در دوره گذشته جام قهرمانی را پس از 38 سال از چنگ کره ای ها که خود را مهد تکوندو می دانند درآوردند. همین مسئله موجب شده تا انتظارات از این تیم برود. با این تفاوت که ترکیب تیم ملی از دو سال پیش تاکنون کاملا تغییر کرده و خبری از مدال آوران دوره گذشته در بین نفرات اعزامی به پائوبلا نیست.

علیرضا نصر آزادانی، یوسف کرمی و فرزاد عبداللهی (طلا)، محمد باقری معتمد (نقره) و کوروش رجلی و میثم باقری (برنز) مدال آوران دوره پیش هستند اما هر کدام به دلیلی از حضور در مکزیک بازماندند. عبداللهی، باقری معتمد و رجلی به خاطر مصدومیت شانس اعزام به جهانی را از دست دادند ولی کرمی، نصرآزادنی و باقری به دلیل مسائل حاشیه ای تصمیم گرفتند تیم ملی را در این رقابت سخت و دشوارهمراهی نکنند. کاپیتان تیم ملی درجریان تمرینات با سرمربی به مشکل خورد، پس از آن نیز بحث کاندیداتوری اش در انتخابات شورای شهر پیش آمد و خیلی راحت اردو را ترک کرد. نصرآزادانی و باقری نیز حاضر به کاهش وزن و مبارزه در وزن غیر تخصصی خود نشدند.

تمامی این مسائل باعث شد تا مرتضی کریمی دست به جوانگرایی بزند. دعوت از نفرات جدید و کسانی که هیچ سابقه ای در حضور در رقابت های جهانی و حتی آسیایی نداشته اند ریسک بزرگی است که کادر فنی تیم ملی در بزرگترین محک کاری خود مجبور به پذیرفتن آن شدند. نیم نگاهی به نفرات اعزامی نشان می دهد که مسئولیت دفاع از عنوان قهرمانی برعهده جوانانی گذاشته شده که با انگیزه تر از همیشه به مکزیک رفته اند و درصدد آن هستند تا خود را به عنوان نسل طلایی جدید تکواندو ایران معرفی کنند.

احسان نقیب زاده در وزن یک به روی شیاپچانگ می رود. این ملی پوش 2 مدال نقره دانشجویان جهان و مسابقات غرب آسیا را در کارنامه دارد. هادی مستعان مل پوش وزن دوم ایران است. او پس از سالها پشت خط ماندن با کناره گیری میثم باقری به ترکیب اصلی راه یافت. مستعان تنها تجربه حضور در تورنمنت های بین المللی را دارد. محمد خمسه 21 در وزن سوم به میدان می رود و پیش از این همراه با تیم ملی نوجوانان در مسابقات جهانی این رشته مبارزه کرده است. بهنام اسبقی با قطعی شدن غیبت باقری معتمد در وزن چهارم فیکس شد. اسبقی از جمله شاگردان قدیمی مرتضی کریمی محسوب می شود. سروت تزه گل، تکواندوکار ترکیه ای که به گربه سیاه این وزن مشهور شده اصلی ترین حریف بهنام اسبقی به شمار می رود. مسعود حجی زواره کاپیتان تیم ملی در مکزیک است. او در وزن پنجمی با حریفانش مبارزه می کند که در دوره قبل نصرآزدانی مدال زرین را برای ایران به ارغوان آورد. امید عمیدی ملی پوش وزن ششم ما است. او نیز جانشین کسی شده ( عبداللهی) که از جمله طلایی های تیم قهرمان 2011 بوده. گارسیای اسپانیایی از جمله رقبای جدی او است. این در حالی است که عمیدی دوست دارد در جهانی مکزیک با استیون لوپز مصاف دهد. مهدی خدابخشی 22 ساله با داشتن طلای ارتش های جهان 2012 جایگزین یوسف کرمی با تجربه شده است. سجاد مردانی در وزن هشتم پیراهن تیم ملی را بر تن می کند. او پیش از این مدال طلا و نقره ارتش های جهان و مدال برنز قهرمانی آسیا را به گردن آویخته است.

تلاش برای گرفت یک کرسی بین المللی

مجمع عمومی فدراسیون جهانی تکواندو برای انتخاب رئیس، نایب رئیس، اعضای شورای اجرایی و حسابرسان یکشنبه در فاصله یک روز به آغاز بیست و یکمین دوره رقابتهای قهرمانی جهان برگزار می شود. این در حالی است که سید محمد پولادگر که در دو دوره قبلی عضو شورای اجرایی فدراسیون جهانی بوده برای انتخاب دوباره ثبت نام کرده است. شورای اجرایی دارای 14 عضو می باشد که 34 نفر برای حضور در این کمیته ثبت نام کرده اند. از این تعداد 15 نفر از قاره آسیا کاندیدا هستند که رئیس فدراسیون تکواندو کشورمان باید با نمایندگانی از کویت، چین، نپال، کره جنوبی، ازبکستان، یمن، اردن، عربستان، پاکستان، اندونزی، ویتنام رقابت کند. بر اساس آئین نامه انتخابات افرادی که بیشترین رای را اخذ کنند می توانند به عضویت کمیته اجرایی در آید و از هر قاره نیز بیش از 5 نفر انتخاب نمی شوند.

تیم چهار نفره دختران همچنان امیدوار

با وجود آنکه تیم تکواندو بانوان ایران تاکنون نتوانسته در رقابت های جهانی مدالی نکرده اما چهار تکواندوکار دختر اعزامی به مکزیک کماکان به گرفتن مدال امیدوار هستند. پريسا قربانی،‌ فريده رشيدی،‌ شكرانه ايزدی و سوسن حاجی‌پور چهار عضو تیم ملی ایران هستند که با هدایت مريم آذرمهر به عنوان سرمربي، فاطمه صفرپور به عنوان مربی و زهرا سروی به عنوان سرپرست به دیدار رقبای خود می‌روند. طبق برنامه اعلام شده رشیدی در وزن اول روز دوشنبه رقابتهای خود را برگزار می‌کند. ایزدی در وزن 67- کیلوگرم 26 تیرماه به مصاف رقبای خود می‌رود، قربانی در وزن 73+ کیلوگرم 27 تیرماه و حاجی‌‍پور هم در وزن 57- کیلوگرم شنبه 29 تیرماه پیکارهای خود را آغاز می‌کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار