کد خبر: 485511
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۷
گزارش «جوان» از علت بركناري معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي
حميد نورشمسي
اگر چه بهمن دري در گفت‌وگو‌يي كه ماه گذشته با «جوان» انجام داد، عنوان كرد كه اهل استعفا نيست و تا به حال نيز به ياد ندارد كه از سمتي بركنار شده باشد، اما سيد محمد حسيني نخستين مسئولي بود كه اين اتفاق را نيز براي وي محقق كرده و در پايان جلسه‌اي كه مشخص نشده دري در آن حضور داشته يا نه، سرانجام حكم انتصاب مديركل حوزه رياستي خود به سمت سرپرستي معاونت فرهنگي را كه چندين ماه است گفته مي‌شد بر روي ميز وي قرار دارد امضا كرد و پس از آن نيز عازم مشهد مقدس شد. سنت تغييرات در معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همواره به صورت بركناري ناگهاني بوده است؛ بركناري‌اي كه البته ماه يا هفته‌هايي قبل از آن اخبارش در رسانه‌ها درج مي‌شد. كما اينكه در روزهاي پاياني مسئوليت داشتن محسن پرويز، مديران منسوب به وي در حال خداحافظي از خبرنگاران و اهالي خبر بودند و خود وي نيز در عصر يك روز پنج‌شنبه با حكم بركناري خود مواجه شد. 

در مورد بهمن دري نيز هفته‌هاي متعددي است كه گفته شده وي خانه نشين بوده و به اعتراض نسبت به برخي روندها و اتفاقات حاكم در دفتر طبقه چهارم ساختمان وزارت ارشاد، از حضور در معاونت فرهنگي و نيز جلسات شوراي معاونين وزارتخانه سر باز مي‌زند.
گفته شده كه او در هفته‌هاي پاياني تصدي خود به صورت هفتگي، ساعاتي را به حضور در وزارتخانه اختصاص داده و امور مربوط به خود را در منزلش دنبال مي‌كرده است و گاه نيز اطلاعاتي به منظور تنظيم برخي اخبار منتشر شده به نقل از خود را در اختيار روابط عمومي خود قرار مي‌داده است. 

گفته شده كه بهمن دري از دوستان ديرينه سيد محمد حسيني در دوران رياست وي بر مؤسسه انتشارات سروش بوده است و هم او بوده كه پس از ورود خود به اين سازمان دست به تغييرات اجرايي در اين مؤسسه زده كه بارزترينش حذف انتشار ماهنامه سروش نوجوان با سردبيري مرحوم قيصر امين‌پور بوده است. دري از روزهاي حضورش در سروش، خود را به عنوان فردي كه دقت‌نظر بالايي در نگاه جزئي به كتاب به منظور بررسي ساختار آن دارد، معرفي كرد. دقتي نظري كه زمينه حضور وي را در سال‌هاي پيش از تصدي مهاجراني به منصب وزارت ارشاد به اداره كتاب وزارت ارشاد نيز هدايت ساخت. انتصاب دري به سمت معاونت فرهنگي نيز انتصابي بسيار حاشيه‌ساز بود. بسياري از اهالي كتاب و ادبيات در روز انتصاب وي به اين سمت كمتر نام و نشاني از وي مي‌دانستند و آنها هم كه مي‌دانستند، ترجيحشان بر سكوت قرار گرفت. 

دري در روزهايي به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پا‌گذاشت كه تغيير و تحولات بسياري در حوزه نشر آن در حال رخ دادن بود. نخستين آن، زمزمه‌هاي ايجاد هيئت نظارت بر چاپ و نشر كتاب‌هاي بزرگسال و كودك و نوجوان بود كه تا اين لحظه هيئت نظارت بر كتاب بزرگسال آن به رغم تصويب شكل‌گيري آن توسط مراجع مختلف هنوز تشكيل نشده و از فعاليت هيئت نظارت بركتاب‌هاي كودك و نوجوان نيز خبري نيست. 

شكي نيست كه بزرگ‌ترين عامل بركناري دري در واپسين روزهاي تابستان را بايد در هزينه‌زا بودن اقدامات وي در طول سال گذشته دانست؛ اقدامي كه از جنجال اجازه ندادن به هيئت ايراني براي شركت در نمايشگاه بين‌المللي كتاب فرانكفورت شروع شد و پس از آن به ماجراي مقروض شدن ايران به اين نمايشگاه و نيز نمايشگاه كتاب مسكو كه ايران پيش از اين با امضاي موافقت‌نامه‌اي قول در تسهيل حضور نمايشگاهي روسيه در ايران در ازاي تسهيل حضور خود براي حضور در اين نمايشگاه داده بود، ادامه يافت. 

روزهاي پرالتهاب زمستان و بهار امسال، كمتر ديداري ميان سيد محمد حسيني و اهالي خبر برگزار مي‌شد كه در آن وي در معرض سؤال در‌باره تصميمات جنجالي معاون خود قرار نگيرد؛ معاوني كه در دوره رياست وي يكي از خبرگزاري‌هاي رسمي كشور خبر از تصميمش درباره رأي مميزي در چاپ كتاب‌هاي كهن فارسي داد و جنجال فرا‌رسانه‌اي در اين زمينه ايجاد كرد. 

علي اسماعيلي، سرپرست تازه معاونت فرهنگي به خبرگزاري مهر گفته است كه وزير ارشاد از او خواسته دغدغه‌هاي وي در حوزه كتاب را كه دغدغه‌هاي مقام معظم رهبري و رياست جمهوري نيز است با سرعت بالاتري محقق كند و اين به خودي خود چيزي جز تغيير پر‌شتاب در روند مديريت معاونت فرهنگي وزارت ارشاد به سبك بهمن دري نيست. تغييري كه بايد منتظر ماند و ديد كه آيا محقق خواهد شد يا شكل ديگري خواهد گرفت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار