کد خبر: 485248
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
ايران – ژاپن، فردا ساعت ۱۹

پس از شكست مصر حالا شاگردان ولاسكو يك سد ديگر براي رسيدن به ليگ جهاني واليبال دارند و‌آن هم ژاپني‌ها هستند، پيروزي برابر چشم بادامي‌ها در دو بازي پلي آف، ايران را براي اولين بار به ليگ جهاني واليبال مي‌رساند؛ رويايي كه سرمربي آرژانتيني ايران سختي آن را به شاگردانش گوشزد كرده و گفته است و نبايد در باد دو پيروزي قبلي برابر ژاپن بخوابند. حالا فردا ساعت ۱۹ ورزشگاه ۱۲هزار نفري آزادي ميزبان بازي اول ايران و ژاپن براي راهيابي به ليگ جهاني واليبال است؛ مسابقه‌اي كه مي‌توان آن را حساس‌ترين مسابقه سال واليبال ايران دانست.

اين براي سومين بار است كه واليبال ايران شانس خودش را براي صعود به ليگ جهاني واليبال امتحان مي‌كند. چين و مصر حريفاني بودند كه در دو دفعه پيش، ايران با شكست مقابل آنها از صعود به ليگ جهاني واليبال بازماند. سال ۲۰۱۰، كه تيم ملي حسين معدني را روي نيمكتش به عنوان سرمربي مي‌ديد برابر مصر در دو بازي شكست خورد و نتوانست مجوز حضور در ليگ جهاني واليبال را به دست بياورد. سال ۲۰۱۱ هم تنها چند ماه پس از‌آمدن ولاسكو به ايران، تيم ملي برابر چين قرار گرفت و اين بار هم ملي پوشان واليبال ايران با شكست برابر اين تيم در رسيدن به ليگ جهاني ناكام ماندند. حالا امسال در شرايطي كه واليبال ايران براي سومين بار در پلي آف ليگ جهاني شركت مي‌كند واليباليست‌هاي ايراني در‌آستانه صعود به اين رقابت‌ها قرار گرفته‌اند.
شاگردان ولاسكو ابتدا در قاهره در دو بازي با نتايج ۳ بر صفر و ۳ بر يك مصر را شكست دادند تا هم انتقام شكست سال ۲۰۱۰ را بگيرند و هم يك گام به ليگ جهاني واليبال نزديك‌تر شوند و حالا بايد براي رسيدن به ليگ جهاني در دو بازي برابر ژاپن قرار بگيرند؛ نبردي كه فردا بازي اول آن است و يك شنبه هم راند دوم آن برگزار مي‌شود تا تيم برنده در اين دو بازي راهي ليگ جهاني واليبال شود.

ليگ جهاني واليبال معتبرترين مسابقات دوره‌اي واليبال در دنياست؛ مسابقاتي كه ۱۶ تيم برتر واليبال جهان در آن حضور دارند و به صورت دوره‌اي با هم رقابت مي‌كنند. مرحله نهايي ليگ جهاني همه ساله معمولاً در اوايل ماه ششم ميلادي شروع مي‌شود. در اين مرحله ۱۶ تيم حضور دارند كه به چهار گروه چهار تيمي تقسيم مي‌شوند كه از هر گروه دو تيم به مرحله فينال صعود مي‌كنند.
سيد بندي گروه‌ها معمولا بر اساس سابقه تيم‌ها ورنكينگ تيم‌ها انجام مي‌شود. اگر تيم ايران موفق به شكست ژاپن شود و سيد بندي با توجه به رنكينگ fivb انجام شود تيم ايران در سيد ۳ قرار خواهد گرفت. بعد از تقسيم تيم‌ها در چهار گروه چهار تيمي هر تيم در مجموع ۱۲ بازي انجام مي‌دهدكه با هر تيم دو بازي در خانه و دو بازي در خانه حريف انجام مي‌دهد كه در نهايت دو تيم برتر هر گروه به مرحله فينال كه معمولا به صورت متمركز در يك كشور از پيش تعيين شده صعود مي‌كنند.

تيم ملي واليبال ايران در شرايطي فردا شب برابر ژاپن به ميدان مي‌رود كه به نظر مي‌رسد ولاسكو و تيمش كه در كسب سهميه المپيك لندن ناكام مانده بودند شانس بيشتري نسبت به ژاپن دارند. با توجه به بازي‌هاي گذشته دو تيم و همچنين آمادگي بالاي شاگردان ولاسكو در بازي با مصر، هواداران واليبال اميدوارند كه اين بار در تهران جشن صعود به ليگ جهاني را بگيرند. آناليز دو بازي گذشته ايران با مصر نشان مي‌دهد كه تيم ولاسكو پيشرفت چشمگيري را نسبت به بازي‌هاي قبلي آنها نشان مي‌دهد.
احمد مساجدي مربي تيم ملي واليبال به جوان مي‌گويد: «‌پيشرفت ايران در زدن سرويس و همچنين استفاده از توپ‌هاي برگشتي و توپ‌هاي بلند به خوبي در بازي با مصر مشهود بود و اين نشان مي‌دهد ايران روز به روز تيم كامل‌تري مي‌شود؛ تيمي كه با بالارفتن انتظارها از آن مي‌توان روزهاي خوب‌تري را براي واليبال ايران پيش بيني كرد. » رو كردن يك ستاره در هر دوره از مسابقات هم از ديگر نقاط برجسته تيم ولاسكو به عقيده مساجدي است: «حالا ديگر هواداران واليبال در هر دوره از مسابقات در انتظار رونمايي از يك پديده هستند. پس از پديده شدن پوريا فياضي در رقابت‌هاي قهرماني آسيا در تهران و فرهاد قائمي در گزينشي المپيك در بازي‌هاي پلي آف ليگ جهاني و بازي با مصر هم شهرام محمودي سورپرايز جديد ولاسكو بود.»
همچنين در يك سال گذشته در بازي ايران و ژاپن برتري با شاگردان ولاسكو بوده، ايران هم در رقابت‌هاي قهرماني آسيا كه در تهران برگزار شد و هم بازي‌هاي گزينشي المپيك در توكيو توانسته چشم بادامي‌ها را شكست دهد. با وجود اين ولاسكو به شاگردانش تأكيد كرده كه بازي‌ها گذشته را فراموش كنند. او گفته است ژاپن آن ژاپن دو بازي گذشته نيست و به طور حتم تيم خطرناك‌تري خواهد بود. ولاسكو مي‌گويد:« بايد ذهن بازيكنان را براي لحظات سخت آماده كنيم. مطمئن باشيد در برابر ژاپن هيچ لحظه آساني وجود نخواهد داشت.»

ژاپن حريف فرداي ايران از جمله تيم‌هاي آسيايي است كه هم اكنون در ليگ جهاني واليبال هم حضور دارد. با اين حال نتايج ضعيف چشم بادامي‌ها در اين بازي‌ها باعث شده تا آنها براي ماندن در ليگ جهاني شانسشان را در پلي آف امتحان كنند. ژاپن با قرار گرفتن در رده ۱۳ ليگ جهاني، براي ماندن در ليگ جهاني بايد ايران را شكست دهد. ژاپني‌ها در حالي به تهران آمده‌اند كه پس از بازي‌هاي ضعيف آنها در گزينشي المپيك و انتقادهاي گسترده‌اي كه رسانه‌هاي داخلي اين كشور از سرمربي ژاپني‌ها كرده بودند يوتا بركنار شد و موراكو دستيار او جانشينش شده است. شيميزوي پشت خط زن و فوكوزاي دريافت كننده مهره‌هاي اصلي ژاپن در بازي فردا با ايران هستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار