
به گزارش «جوان»، در حالي كه منابع خبري وابسته به مخالفين سوريه از رو به اتمام بودن تجهيزات نظامي گروههاي مسلح خبر ميدهند، ارتش سوريه در ادامه تعقيب مخالفان مسلح، چهارشنبه به مهمترين پايگاه گروههاي مسلح در حلب وارد شد. منطقه صلاحالدين كه اكنون در دست ارتش سوريه است، مهمترين مقر گروههاي مسلح سوريه محسوب ميشود.
وضعيت معارضين مسلح در حلب ديروز به جايي رسيد كه رسانههاي غربي به طور واضح به شكست اين نيروها اعتراف كردند. ارتش سوريه همچنان به پيشرويهاي خود براي پاكسازي افراد مسلح از مناطق مختلف اين كشور ادامه ميدهد. خبرگزاري رويترز نوشت: شاهدان در شهر حلب تأييد كردند كه شورشيان مسلح مواضع خود را در شهر حلب از دست داده و از شهر عقبنشيني ميكنند.
در تحولات ديروز حلب به محاصره تروريستها بسنده نشد. شبكه پرستيوي گزارش داد: عبدالجابر العقيدي فرمانده شوراي نظامي ارتش به اصطلاح آزاد سوريه در شهر حلب در عمليات نيروهاي امنيتي سوريه كشته شده است. نيروهاي ارتش سوريه روز سهشنبه به شورشيان در محله الاصيله واقع در حلب حمله و ۱۵۰ شورشي را كشته و زخمي كردند. در اين عمليات به خودروهاي شورشيان كه به سلاحهاي خودكار مجهز بودند نيز خساراتي وارد آمد. در همين حال، مردان مسلح مورد حمايت خارجيان در برخي از محلههاي حلب، تعدادي از غيرنظاميان را به گروگان گرفتهاند. بنابر گزارشها، شورشيان قصد دارند از غيرنظاميان به عنوان سپر انساني استفاده كنند.
بازگشت مردم به حمص نيروهاي سوري همچنين روز سهشنبه به شهر حمص واقع در غرب اين كشور حمله كردند و تعدادي از مردان مسلح مورد حمايت خارجيان را كشتند و تعداد ديگري را دستگير كردند. ساكنان بعضي محلههاي شهر حمص پس از پاكسازي اين شهر از گروههاي مسلح، به خانههاي خود باز ميگردند. درعين حال هيئتي از نمايندگان مجلس سوريه به همراه هيئتي از ناظران بينالمللي از محله «عشيره» شهر حمص بازديد كردند تا از اوضاع مردمي كه به خانههايشان بازگشتهاند، اطلاع پيدا كنند. سران قبايل و شخصيتهاي ديني شهر حمص از مردم خواستند به خانههايشان بازگردند. از سوي ديگر منابع محلي در نوار مرزي تركيه و سوريه از افزايش تحركات نظامي ارتش تركيه در طول مرز مشترك با سوريه و اخذ تدابير شديد در مقابل ترددهاي غيرمجاز بين دو كشور خبر ميدهند.
تأكيد اسد بر پاكسازي كامل سوريه اما با بالا گرفتن درگيريها در سوريه رئيسجمهوري اين كشور بر ادامه مبارزه با مخالفان مسلح تا پاكسازي كامل اين كشور از وجود تروريستها تأكيد كرد. بشار اسد در ديدار با سعيد جليلي، دبيركل شوراي عالي امنيت ملي ايران تأكيد كرد كه ملت و دولت سوريه تا پاكسازي كامل كشور از وجود تروريستها از پاي نخواهند نشست. وي در ديدار با جليلي گفت: ملت و دولت سوريه مصمم هستند بدون هيچگونه كوتاهي و تساهلي با تروريسم در سوريه مبارزه كنند. رئيسجمهوري سوريه با تأكيد بر اينكه سوريه به سوي مذاكرات ملي به پيش ميرود، افزود: سوريه با اراده ملت خود ميتواند تمامي طرحهاي خارجي كه محور مقاومت در منطقه و نقش سوريه را در مقاومت منطقه هدف گرفته است، خنثي سازد.
گفتوگوي ساركوزي و رئيس شوراي ملي سوريه اما همزمان با تغيير و تحولات سوريه، فرانسه سعي ميكند نسبت به گذشته نقش پررنگتري در اين خصوص ايفا كند. به گزارش خبرگزاري فرانسه، بر اساس بيانيه مشترك دو مقام مسئول فرانسوي و سوري، نيكلا ساركوزي رئيسجمهور پيشين فرانسه روز سهشنبه در تماس تلفني ۴۰ دقيقهاي با عبدالباسط سيدا، رئيس شوراي ملي سوريه درباره لزوم اقدام سريع جامعه بينالملل عليه سوريه گفتوگو كردند.
فرانسه تاكنون چندين بار به طور آشكار و علني حمايتهاي خود را از گروههاي مسلح و تروريستهاي سوريه اعلام كرده و با هدف ايجاد ناامني و آشوب در اين كشور اقدام به حمايت مالي و تسليحاتي از مخالفان و گروههاي مسلح سوري ميكند.
از سوي ديگر، منابع ديپلماتيك اعلام كردند كه شوراي امنيت ۳۰ اوت(۹ شهريور) نشستي را در سطح وزراي امور خارجه كشورهاي عضو اين شورا برگزار خواهد كرد. اين منابع كه خواستند نامشان فاش نشود، همچنين اعلام كردند كه اين نشست به دعوت فرانسه كه رياست دورهاي شوراي امنيت را بر عهده دارد و به منظور بررسي وضعيت سوريه برگزار خواهد شد.