کد خبر: 401410
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۸
گزارش «جوان» از جشنواره «فصل رهایی» با موضوع آزادگان سرافراز


امین خرمی
26 مرداد 1369 مصادف با ورود اولین گروه از آزاده‌های سرافراز به میهن اسلامی بود و امروز بعد از گذشت 20 سال از آن تاریخ در حالی که همیشه در بین برنامه‌های تولیدی و جشنواره‌های فرهنگی و هنری در مورد شهدا و ایثارگران جای خالی آزادگان ایران اسلامی در بخش‌های جنبی یا جشنواره‌های اختصاصی به شدت احساس می‌شد، ‌مؤسسه فرهنگی «پیام آزادگان» که به وسیله زنده‌یاد حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی‌اکبر ابوترابی که خود از آزادگان سربلند هشت سال دفاع مقدس بود، اقدام به برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی «فصل رهایی» با محور ورود آزادگان به ایران، ‌یاد و خاطره ایشان و زندگی در دوران بعد از اسارت کرده است. ‌
بازنمایی زندگی بعد از اسارت
حامد حسین‌زادگان، ‌دبیر این جشنواره با ابراز رضایت از اینکه یک رسانه با توجه به اهمیت موضوع این جشنواره و فارغ از اینکه یک نهاد غیردولتی اقدام به برگزاری یک جشنواره فرهنگی و هنری با موضوع آزادگان کرده به این رویداد واکنش نشان داده به خبرنگار «جوان» گفت: ‌«در تمامی محافل فرهنگی، ‌هنری و ادبی که تاکنون برای بزرگداشت و تجلیل از مقام رزمندگان هشت سال دفاع مقدس برگزار شده است، همواره محوریت پرداخت به موضوعاتی چون شهدا، ‌ایثارگران و جانبازان بوده و قشر آزاده و سرافراز این دوران شکوهمند همواره در محدودیت و مظلومیت قرار می‌گرفته و نشان این مظلومیت آنکه با وجود گذشت بیش از 20 سال از ورود آزادگان به میهن اسلامی شاهد هیچ جشنواره مختص این عزیزان در زمینه‌های فرهنگی و هنری نبوده‌ایم.»
وی درباره اینکه چرا برای اولین بار و برای برگزاری اولین جشنواره فرهنگی و هنری درباره آزادگان هنر تئاتر و آن هم تئاتر خیابانی را انتخاب کردید با بیان اینکه هنر تئاتر و به خصوص نمایش خیابانی از آن دست هنرهایی است که در دل مخاطب سریعاً نفوذ می‌کند و تأثیرات قابل توجهی را از خود باقی می‌گذارد، دلیل انتخاب ما برای اولین جشنواره فرهنگی «فصل رهایی» بود، افزود: ‌«تئاتر خیابابی مردم را برای دیدن نمایش به سالن‌ها فرا نمی‌خواند بلکه خودش به میان مردم می‌رود و صمیمانه و بی‌‌ریا با آنها به زبان خودشان به گفت‌وگو می‌پردازد و بی‌‌شک هیچ هنری نمی‌تواند این قابلیت و این تأثیرگذاری را تا این حد بر مخاطب داشته باشد.»
حسین‌زادگان درباره محوریت طرح‌های رسیده تا به امروز نیز یادآور شد: ‌«اکثر طرح‌های رسیده به دبیرخانه زندگی آزادگان و مسائل و مشکلات این عزیزان را بعد از حضور در میهن اسلامی مورد توجه قرار داده که این خود باعث حرکتی جریان‌ساز البته در حالت مداوم و مستمر خواهد شد.»
هیچ نهادی یاریگرمان نبود
همچنین فریبرز خوب‌نژاد، ‌مدیر هنری مؤسسه غیرانتفاعی «پیام آزادگان» به عنوان متولی جشنواره تئاتر خیابانی «فصل رهایی» با تأکید‌ بر این نکته که برای برگزاری این جشنواره که برای اولین بار با محور آزادگان سرافراز هشت سال دفاع مقدس بعد از دو دهه در کشور برگزار می‌شود، هیچ نهادی کمکی به این مؤسسه نکرده و کمک‌های مرکز هنرهای نمایشی، ‌انجمن هنرهای نمایشی و خانه تئاتر در حد بازخوانی و بازبینی و صدور مجوز اجرا بوده است به خبرنگار «جوان» گفت: ‌«ورود آزادگان به میهن اسلامی نقطه نهایی شکست عراق در جنگ تحمیلی بود، ‌چرا که صدام، سه روز قبل از اعزام آزادگان به ایران گفته بود که «هر آنچه شما خواستید به آن دست یافتید!» و این مصداق بارز اعتراف او به پیروزی قاطع ایران در جنگ حق علیه باطل بود.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ‌«حال بعد از گذشت دو دهه تصمیم گرفتیم که همزمان با بیستمین سالگرد ورود آزادگان به میهن اسلامی این روز ملی را در کنار هم‌میهنان عزیز ایرانی با زبان نمایش جشن بگیریم تا خاطره آن روزهای پرشور و خروش را که خود محرکی برای شروع سازندگی و فراموش کردن خاطرات تلخ جنگ و تلاش برای ساختن دوباره ایران همیشه قهرمان بود، برای مردم و به خصوص نسل جوان که آروزها یا حضور نداشتند یا آنقدر کوچک بودند که خاطرات را به یاد ندارند، بازنمایی کنیم.»
گفتنی است پنجم مرداد آخرین مهلت ارسال طرح‌های نمایشی به این جشنواره است و جواب آثار پذیرفته شده ‌تا 11 مرداد اعلام و در نهایت بین هفت تا 10 گروه برای اجرا در مناطق متفاوت شهر انتخاب خواهند شد. ‌این جشنواره طی روزهای 25 تا 27 مرداد در سطح شهر تهران برگزار خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار