کد خبر: 1334482
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
انفجار فاشیسم نتانیاهو در استرالیا هرچند صدق حادثه سیدنی را هیچ‌کس به سرعت باور نکرد و هشدار‌ها درباره اقدام خشونت‌بار صهیونیست‌ها علیه یهودیان در آلمان و استرالیا با هدف جلوگیری از مهاجرت معکوس از اسرائیل، مظلوم‌نمایی یهودیان و بهانه خشونت بیشتر علیه مسلمانان داده شده بود، با این حال از هر طرف که بنگریم ریشه‌های تفکر فاشیستی نتانیاهو در این حادثه هویداست؛ تفکری که با ستایش خشونت، نظامی‌گری، دشمن‌سازی از گروه‌های داخلی یا خارجی و سرکوب مخالفان و کنترل رسانه‌ها می‌کوشد وحدت ظاهری و اطاعت کامل شهروندان را تضمین کند

جوان آنلاین: جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه ده‌ها هزار انسان بی‌گناه را به کام مرگ کشانده و حالا پژواک این نسل‌کشی دامنه‌ای فراتر از جغرافیای فلسطین پیدا کرده است. پس از اوج‌گیری خشم افکارعمومی غرب علیه سیاست‌های تل‌آویو، این‌بار در گوشه شرقی جهان در استرالیا، یهودیانی که در مراسم ‏مذهبی حنوکا حضور داشتند هدف تیراندازی دو فرد مسلح قرار گرفتند؛ حادثه‌ای مرگبار که به کشته شدن ۱۱ نفر و زخمی شدن ‏بیش از ۶۰ تن انجامید. در این حمله، یکی از مهاجمان کشته و نفر دوم زخمی شد. بسیاری این چرخه فزاینده خشونت را پیامد مستقیم سیاست‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو می‌دانند که با استمرار جنگ در سرزمین‌های اشغالی عملاً یهودیان را به سپر جنایت‌های خود تبدیل کرده است. با این حال، او در واکنش به این حادثه نه تنها از خود عقب‌نشینی نشان نداد بلکه مدعی شد که اقداماتش در خاورمیانه در راستای هدف مقابله با یهودستیزی است. سران تل‌آویو، بدون روشن شدن جزئیات حادثه و با تروریستی خواندن آن، انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفتند. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با محکوم کردن این حادثه، تلاش‌های صهیونیست‌ها برای پرونده‌سازی علیه تهران را ناکام گذاشت. 

به گزارش «جوان»، هرچه جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه طولانی‌تر می‌شود، پیامد‌ها و ابعاد آن در سطح جهانی نیز بازتاب گسترده‌تری می‌یابد. اگرچه موج خشم و نفرت از سیاست‌های تل‌آویو در آغاز جنگ غزه به شکل اعتراضات خیابانی و فشار‌های اجتماعی بروز کرد، اما اکنون این نارضایتی جهانی در برخی نقاط به سطح عملیاتی و خشونت‌بار رسیده است. در این میان، یهودیان ساکن خارج از سرزمین‌های اشغالی بیش از پیش در معرض تبعات این جنگ‌افروزی قرار گرفته‌اند. روز یک‌شنبه، یک مراسم یهودیان موسوم به مراسم جشن «حَنوکا» در استرالیا هدف تیراندازی قرار گرفت. تارنمای رسانه استرالیایی «نیوز دات کام استرالیا» ‏‎ ‎نوشت: دو فرد مسلح در مراسمی که در ساحل بوندی، حومه سیدنی در حال ‏برگزارشدن بود به سمت تجمع‌کنندگان تیراندازی کردند که طی آن ۱۱ نفر کشته شدند که دو نفر از آنها از نیرو‌های پلیس هستند. ‎ دست‌کم ۶۰ نفر دیگر هم در این تیراندازی زخمی شدند. فیلم‌هایی که منتشر شده، نشان می‌دهد دو فرد مسلح از بالای یک پل به سمت افراد حاضر در این مراسم شلیک می‌کنند. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، خاخام «ایلی شلانگر»، فرستاده گروه «حباد» صهیونیستی هم، در حمله سیدنی ‏‏‏ کشته شده و رئیس شورای یهودیان استرالیایی- اسرائیلی زخمی شده است. ‏ ‏به گزارش الجزیره، کریس مینز، وزیر‌اول ایالت نیوساوت‌ولز تأیید کرد که یکی از ‏‏عاملان حمله کشته شده و یکی دیگر از حمله‌کنندگان هم در بازداشت است‎. به گفته مینز این حمله برای ‏‏ «هدف قرار دادن جامعه یهودیان سیدنی طراحی شده بود». به گفته این مقام، شبی که قرار بود «شبی از صلح و شادی» باشد ‏با یک «حمله هولناک و شرورانه» روبه‌رو شد‏‎. ‎‏ مال لانیون، کمیسر پلیس نیو‌ساوت‌ولز هم گفت که بیش از هزار نفر در ‏مراسم جشن عید یهودی حنوکا شرکت داشتند. ‏ هویت افراد مهاجم شناسایی شده و نام یکی از آنها «نوید اکرم» از منطقه «بانی‌رینگ» در جنوب غربی سیدنی ‏است. ‏برخی فعالان در شبکه ایکس اشاره کرده‌اند نوید اکرم پاکستانی‌تبار بوده است. همچنین یکی از مقامات ‏‏استرالیایی که نخواست نامش فاش شود به شبکه‌ای‌بی‌سی گفت، خانه نوید اکرم در منطقه بانی‌رینگ مورد حمله ‏‏پلیس قرار گرفته است. ‏ ‏در پی این رویداد، پلیس ایالت نیوساوت‌ولز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیات امنیتی گسترده‌ای در منطقه ساحل بوندی در حال اجراست. پلیس از شهروندان خواسته است تا اطلاع ثانوی از حضور و تردد در این منطقه خودداری کنند. تونی بورک، ‏وزیر کشور استرالیا گفت که تیراندازی در بوندی «یک عمل خشونت‌آمیز هولناک» است و اعلام کرد که از اخبار مربوط به این حادثه «وحشت‌زده» است‎. ‎ حَنوکا یک جشن مذهبی یهودیان است که به آن عید روشنایی‌ها هم گفته می‌شود. این مراسم معمولاً هشت روز طول می‌کشد و در ماه‌های نوامبر یا دسامبر میلادی برگزار می‌شود. در کشور‌های غربی با جمعیت یهودی، حنوکا معمولاً در فضا‌های عمومی مثل پارک‌ها، میادین و سواحل نیز برگزار می‌شود. 

واکنش اسرائیل 

این حادثه سران تندرو اسرائیل را به خشم آورده است. گیدئون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در اولین واکنش به حادثه سیدنی، به دولت استرالیا حمله کرد و گفت: «حمله‌ای ‏که در جریان مراسم عید حنوکا در استرالیا رخ داد، نتیجه موج خشونت‌های یهودستیزانه‌ای است که طی دو سال گذشته در ‏خیابان‌های استرالیا جریان داشت و دولت استرالیا باید به خود بیاید». ‏

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز گفت: آنچه در استرالیا اتفاق افتاد وحشتناک و آمار کشته‌شدگان رو به افزایش است. وی ادعا کرد: تنها راه شکست یهودی‌ستیزی مقابله با آن است؛ کاری که ما در اسرائیل انجام می‌دهیم. ما ادامه خواهیم داد و اجازه نخواهیم داد که یهودی‌ستیزی، ما را متوقف کند. نتانیاهو مدعی شد: «یهودی‌ستیزی سرطان است و هنگامی که رهبران سکوت اختیار می‌کنند گسترش می‌یابد. ما در حال نبرد با یهودی‌ستیزی در دنیا هستیم و راه مقابله با آن محکوم کردن و مبارزه با آن است. آنچه در استرالیا رخ داد نتیجه دست کشیدن رهبران از مقابله با یهودی‌ستیزی است.» 

اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی نیز گفت: «یهودیان بسیاری که برای روشن‌کردن نخستین شمع حنوکا در یکی از باشکوه‌ترین جوامع یهودی جهان آمده بودند، هدف حمله حملات جنایتکارانه قرار گرفتند.»

نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی دولت استرالیا را مسئول دانست و خواستار اقدام فوری و قاطع برای حفاظت از جوامع یهودی در این کشور شد. 

هنوز جزئیات کامل حادثه سیدنی و انگیزه مهاجمان مشخص نشده، تل‌آویو تلاش دارد این حمله را به یهودستیزی جهانی مرتبط کند. بسیاری از ناظران معتقدند این واکنش شدید بیش از هر چیز تلاشی برای تغییر روایت جهانی پس از جنگ غزه و ترمیم وجهه بین‌المللی رژیم صهیونیستی است. در واقع، حملات به یهودیان در شرق و غرب جهان نتیجه مستقیم جنایت‌های کابینه افراطی نتانیاهو در غزه و دیگر مناطق خاورمیانه است. نسل‌کشی فلسطینیان طی دو سال گذشته صدای مخالفت‌ها با سیاست‌های تل‌آویو را در سراسر جهان بلند کرده است، در حالی که نتانیاهو به جای عقب‌نشینی از جنگ‌افروزی‌های خود برای حفظ امنیت یهودیان در دیگر نقاط دنیا تلاش می‌کند جنایت‌های غزه را به عنوان حربه‌ای برای مقابله با یهودستیزی توجیه کند و نشان دهد که آغاز جنگ در خاورمیانه صرفاً دفاع از صهیونیست‌ها است تا به این بهانه مسلمانان بیشتری را در فلسطین، لبنان و سوریه به خاک و خون بکشد. 

پیش‌تر، در تاریخ ۳۰ اردیبهشت امسال هم، حادثه‌ای مقابل سفارت اسرائیل در واشینگتن رخ داد که طی آن دو کارمند اسرائیلی به دست یک شهروند امریکایی کشته شدند. تکرار چنین حوادثی در نقاط مختلف جهان نشان می‌دهد که افکار عمومی به شدت از جنایت‌های تل‌آویو در غزه خشمگین است و نارضایتی جهانی از سیاست‌های جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی به شکل عملی و ملموس بروز یافته است. بنابراین، برخلاف ادعای نتانیاهو، یهودیان خارج از سرزمین‌های اشغالی تاوان جنایت‌های سران تل‌آویو را می‌پردازند. از آنجا که جامعه جهانی توان مهار این رژیم سرکش را ندارد، لذا مردم عادی در سراسر جهان به شیوه‌ای دیگر دست به تنبیه صهیونیست‌ها می‌زنند. 

اتهام‌زنی به ایران 

برخی منابع دیروز گفتند که حمله سیدنی کار داعش است با این حال، از آنجا که سران تل‌آویو هر اقدام ضدصهیونیستی در جهان را به ایران نسبت می‌دهند، این بار هم انگشت اتهام را به سمت تهران گرفتند. یک منبع ارشد امنیتی اسرائیل در گفت‌و‌گو با اسرائیل‌هیوم مدعی شد که تهران و نیرو‌های متحد آن ‏تلاش‌ها برای هدف قرار دادن اماکن اسرائیلی و یهودی در سراسر جهان را تشدید کرده‌اند و حمله ‏مرگبار در ساحل بوندی را بخشی از این کارزار دانست. ‏ روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز در گزارشی ادعا کرد که اسرائیل در هفته‌های اخیر اطلاعاتی به استرالیا ‏داده بود که ایران در حال ایجاد زیرساخت و قاچاق سلاح به این کشور برای حمله به اهداف یهودی ‏است. ‏ یک مقام ارشد امریکایی هم به فاکس‌نیوز گفت: «اگر عملیات در استرالیا با هدایت ایران انجام شده ‏باشد، اسرائیل از امریکا تمام مشروعیت لازم برای حمله به خاک ایران را دارد.» 

این اتهامات درحالی است که ایران هیچ‌گاه در چنین اقدامات ضد صهیونیستی مشارکت نداشته و تاکنون سندی در ارتباط با این مسئله منتشر نشده است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در توئیتی نوشت: «ما حمله خشونت‌آمیز در سیدنی را محکوم می‌کنیم. ترور و کشتار انسان‌ها در هر کجا ارتکاب یابد مردود و محکوم است.»

نتانیاهو و دوستانش ایران را تهدیدی موجودیتی برای اسرائیل می‌دانند و همواره در جست‌وجوی فرصتی تلاش می‌کنند بحران‌های خودساخته را به عنوان توجیهی برای متهم کردن ایران پیش بکشند. این حادثه درست یک روز پس از حمله عناصر داعش به نظامیان امریکایی در سوریه رخ داد که طی آن دو سرباز امریکایی کشته و یک نفر دیگر زخمی شد. همزمانی این دو رخداد، همان‌طور که پیش‌تر نیز بار‌ها دیده شده، می‌تواند برای نتانیاهو و متحدانش به‌عنوان خوراک خبری و بهانه‌ای برای پیشبرد اهداف سیاسی و رسانه‌ای به کار رود. از طرفی، برخی منابع استدلال می‌کنند که حوادث این‌چنینی، همزمان با شدت گرفتن موج مهاجرت معکوس از اراضی اشغالی ممکن است بخشی از سناریوی طراحی شده از سوی سرویس جاسوسی موساد باشد تا روند مهاجرت را کنترل و محدود کند. برخی گزارش‌های غیررسمی حاکی است که ایران دو ماه پیش به استرالیا و آلمان درباره احتمال وقوع چنین سناریویی از سوی موساد هشدار داده بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار