کد خبر: 1318270
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۵
استقبال چالز از ترامپ؛ تلاش‌های پشت‌پرده لندن برای فشار به روسیه رسانه آمریکایی به اشاره به سفر رئیس‌جمهور آمریکا به لندن گزارش داد مقامات بریتانیایی می‌خواهند از «چارلز سوم» پادشاه این کشور برای مذاکره با «دونالد ترامپ» در مورد مسئله اوکراین استفاده کنند.

جوان آنلاین: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه برای دومین سفر رسمی وارد بریتانیا شد؛ این دیدار با استقبال سلطنتی، قرارداد‌های سرمایه‌گذاری میلیاردی و مذاکرات درباره مسائل اقتصادی، اوکراین و غزه همراه شده است.

به گزارش ایسنا، نشریه «پالتیکو» در گزارشی با اشاره به این سفر می‌نویسد: «سفر دونالد ترامپ به بریتانیا احتمالا زمینه‌ای برای کر استارمر، نخست‌وزیر این کشور و دستیاران ارشد او باشد تا تلاش‌های جدیدی را برای متقاعد کردن رئیس کاخ سفید به اعمال فشار بیشتر علیه روسیه در راستای صلح در اوکراین انجام دهند.»

اگرچه شاید اوکراین در دستور کار رسمی این سفر قرار نگرفته باشد، اما مقامات سیاسی و سلطنتی انتظار دارند که تلاش برای صلح در این کشور در پشت صحنه مورد بحث و رایزنی قرار گیرد.

یک مقام ارشد وزارت دفاع بریتانیا که نخواست نامش فاش شود در گفت‌و‌گو با پالتیکو عنوان کرد که چارلز سوم «بسیار نزدیک» به جزئیات مذاکرات آتش‌بس و شخص «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین است.

وی افزود: «این موضوع به نخست‌وزیر استارمر ابزاری می‌دهد که در دسترس بسیاری از رهبران اروپایی دیگر نیست؛ یک پادشاه دلسوز که بی‌سروصدا، اما پیوسته حمایت خود را از کی‌یف نشان می‌دهد و مایل است در غلبه بر شک و تردید آمریکا در این مورد مشارکت کند.»

پالتیکو در این خصوص استدلال می‌کند: «ترامپ احترام و علاقه عمیقی به خانواده سلطنتی دارد؛ چیزی که لندن قصد دارد در طول سفر رسمی از آن بهره ببرد.»

این نشریه آمریکایی یادآور می‌شود که چگونه پس از مشاجره میان زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید، چارلز به‌طور غیرمنتظره‌ای رئیس‌جمهور اوکراین را برای صرف چای در «ساندرینگهام» و بعدا برای ناهار در «ویندزور» پیش از اجلاس ناتو در ماه ژوئن دعوت کرد.

یک دیپلمات ارشد سابق بریتانیا می‌گوید: «اگرچه پادشاه علنا در مورد مسائل دولتی صحبت نمی‌کند، اما در یافتن راه‌های دیگر برای بیان نظرات خود مهارت دارد.»

پالتیکو هم در ادامه این اظهار نظرات چنین گمانه‌زنی می‌کند: «چارلز سوم زمان زیادی برای انجام این کار خواهد داشت؛ رئیس‌جمهور ترامپ شب را در قلعه ویندزور اقامت خواهد داشت، جایی که قبل از رویداد اصلی - یک ضیافت رسمی دولتی - با کالسکه در میان عمارت و شام در سالن غذاخوری دولتی پذیرایی خواهد شد.»

این دیپلمات سابق می‌افزاید: «اگر او از این فرصت به‌طور خصوصی برای تشویق رئیس‌جمهور به حمایت موثرتر از اوکراین استفاده کند، جای تعجب نخواهد بود.»

یکی از دستیاران سلطنتی، علاقه پادشاه چارلز به اوکراین را تایید و خاطرنشان کرد که او در پیام همبستگی به مناسبت روز استقلال اوکراین در ماه گذشته، خواستار «صلح عادلانه و پایدار» در این کشور شده بود.

پالتیکو در ادامه این گزارش می‌نویسد: «پادشاه ممکن است در سخنرانی خود در ضیافت دولتی به اوکراین اشاره کند، همانطور که در سفر اخیر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه این کار را انجام داد، اما دیپلماسی او احتمالا دور از انظار عمومی انجام خواهد شد.»

این رسانه آمریکایی در پایان تاکید می‌کند: «در حالی‌که وظیفه اصلی بریتانیا تاکنون درگیر نگه داشتن ترامپ در مذاکرات مربوط به اوکراین بوده است، دست‌کم انتظار می‌رود چارلز سوم با ژست‌هایی باشکوه‌تر از دیگران در این تلاش‌ها مشارکت کند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار