کد خبر: 1308872
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
نخست‌وزیر ژاپن تصمیم به استعفا گرفت روزنامه ژاپنی «ماینیچی» امروز (چهارشنبه) گزارش داد که شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن در پی نتایج ضعیف در انتخابات، تصمیم به استعفا گرفته و این موضوع را تا پایان ماه اوت اعلام خواهد کرد.

جوان آنلاین: روز یکشنبه، ائتلاف حاکم ژاپن متشکل از حزب لیبرال دموکرات و حزب کومیتو نتوانستند ۵۰ کرسی مورد نیاز برای اکثریت پارلمانی در مجلس علیا را به دست آورند.

ائتلاف حاکم ژاپن اکنون ۱۲۲ کرسی از ۲۴۸ کرسی را در اختیار دارد، در حالی که این رقم قبل از انتخابات ۱۴۱ کرسی بود. از سوی دیگر، اپوزیسیون حضور خود را در مجلس علیا به طور قابل توجهی افزایش داده و اکنون ۱۲۶ کرسی را در اختیار دارد.

پس از انتخابات، نخست‌وزیر ژاپن گفت که هیچ برنامه‌ای برای استعفا، تغییر شکل دولت یا گسترش ائتلاف ندارد.

بر اساس نتایج نهایی انتخابات مجلس مشاوران ژاپن که روز یکشنبه برگزار شد، برای نخستین‌بار از زمان تأسیس حزب حاکم لیبرال دموکرات در سال ۱۹۵۵، ائتلاف حاکم در هیچ‌یک از دو مجلس قانون‌گذاری ژاپن (علیا و سفلی) اکثریت ندارد؛ چرا که حزب لیبرال دموکرات و حزب کومیتو در مجلس علیا ۱۹ کرسی را از دست دادند و این شکست تاریخی دولت ژاپن پس از ۷۰ سال را رقم زد.

پیشتر نوریهیرو یاماگوچی، اقتصاددان ارشد بخش ژاپن در آکسفورد اکونومیکس، گفت: «وضعیت سیاسی سیال شده و می‌تواند منجر به تغییر رهبری یا تغییر ترکیب ائتلاف در ماه‌های آینده شود، اما نخست‌وزیر شیگرو ایشیبا احتمالاً فعلاً برای تکمیل مذاکرات تعرفه‌ای با ایالات متحده باقی خواهد ماند.»

با توجه به شکست در انتخابات مجلس سفلی در پاییز گذشته، ائتلاف حاکم ژاپن اکنون اکثریت خود را در هر دو مجلس از دست داده و در حال حاضر ناچار است با احزاب مخالف مذاکره کرده و دیدگاه‌های آن‌ها را در نظر بگیرد.

این امر، تسلط شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن بر قدرت را بیش از پیش تضعیف کرد، حتی با وجود اینکه او با اشاره به مهلت قریب‌الوقوع تعرفه‌ها با ایالات متحده، قول داده بود که رهبر حزب باقی بماند. در حالی که این رأی‌گیری مستقیماً مشخص نمی‌کرد که آیا دولت ایشیبا سقوط خواهد کرد یا خیر، فشار را بر این رهبر درگیر در بحران که کنترل مجلس سفلی قدرتمندتر را هم در ماه اکتبر از دست داد، افزایش می‌دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار