جوان آنلاین: همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» همزمان با چهلمین روز شهادت پرچمدار مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله با حضور صاحبنظرانی از ۱۳ کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد.
به گزارش ایرنا، همایش بینالمللی «مکتب نصرالله»، با حضور صاحبنظرانی از ۱۳ کشور جهان از جمله لبنان، عراق، بحرین، مصر، کویت، ترکیه، هند، مالزی، الجزایر و تونس به منظور معرفی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شهید نصرالله صبح دیروز- شنبه ۱۹ آبان ماه- با همکاری مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در این مراسم مقامات کشوری و لشکری از جمله رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون راهبردی رئیسجمهور، معاون اجرایی رئیسجمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و مدیر حوزههای علمیه نیز حضور داشتند.
ولایتپذیری
در ابتدای این مراسم، محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهار داشت: هدف اصلی از شکلگیری این نشست ادای دین به شخصیتی است که ابعاد ناشناختهاش بیش از ابعاد شناخته شدهاش است. برای پیروی راهش ناگزیر از تبیین ابعاد پیدا و پنهانش هستیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با برشمردن ویژگیهای شخصیتی این مجاهد بزرگ، ولایتپذیری او را مهمترین ویژگی شهید نصرالله دانست.
ترکیبی نادر از اندیشه و عمل
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن درود به روح شهدا و رهبران مقاومت اظهار داشت: شهید نصرالله ترکیب جامعی از ویژگیهایی بود که گاه در شخص یا افرادی به ندرت جمع میشود. برهمین مبنا این ترکیب متمایز و ممتازی است.
سیدعباس صالحی افزود: شهید نصرالله شخصیتی تحلیلگر و اندیشهورز بود، همه ما تحلیلهای خاص او در حوزههای مختلف را شنیدهایم و خواندهایم، اما درعین حال یک شخصیت عملگرای میدانی هم بود و این ترکیب، ترکیب نادری است. بسیاری افراد در صحنه اندیشه پیشتازند، اما در صحنه عمل آن پیشتازی را ندارند و برعکس، شهید نصرالله وقتی تحلیل میکرد در قله بود و وقتی عمل میکرد هم در قله بود.
هم سیاستمدار، هم فرمانده نظامی
صالحی ادامه داد: نکته دیگری که در شخصیت او میتوان یاد گرفت این است که او یک سیاستمدار جدی و کامل بود؛ هم در عرصه ملی، منطقهای و جهانی و هم یک فرمانده برتر نظامی از آغاز حمله به لبنان بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: نکته سوم اینکه شهید نصرالله یک شخصیت ملی لبنانی بود، یعنی هم به منافع ملی لبنان توجه داشت و به سرزمین و جغرافیای آن دلبسته بود، نمیخواست لبنان یک وجب خاکش را از دست بدهد و از یک طرف یک شخصیت اسلامی فراملی بود و اینکه یک فرد بتواند هم در افق جغرافیا تعریف شود و هم در افق منطقه و جهان، بسیار نادر است.
رحمت و صلابت
صالحی گفت: ویژگی دیگر او این بود که اهل تسامح و رحمت بود و چقدر نکتهها از سید در این زمینه به یاد داریم و هم اهل صلابت و نفوذناپذیری در مقابل دشمنان بود. در شخصیت او آرمان گرایی در عین واقع گرایی بود، او قله آرمانها را مینوردید، اما واقعیت میدان را هم در توجه داشت، خاطرات زیادی از شهید نصرالله در این ترکیب میتوان دید که چگونه میتوان آرمانگرایی را با واقعگرایی پیوند داد.
صالحی افزود: او هم به قدرت سخت توجه داشت و از آن بهره میگرفت و هم قدرت نرم را میشناخت، هر سخنرانی و مکتوبی که داشت میتوانست افق را تغییر دهد، دیپلماسی رسانه و عمومی را به خوبی میشناخت و از آن بهره میگرفت.
قهرمانی تاریخساز
شیخ عبداللطیف الهمیم، متفکر و اندیشمند عراقی نیز در ادامه همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» با اشاره به جایگاه بالای شهید سیدحسن نصرالله گفت: این سؤال مطرح است که آیا او قهرمانی بود که تاریخ ایجاد کرد یا تاریخی بود که قهرمانی را ایجاد کرد. این یک سؤال بزرگ است.
شیخ عبداللطیف الهمیم تأکید کرد: او از بزرگمردانی بود که هر صد سال یک بار یک نفر مثل او را شاهد خواهیم بود. شهید نصرالله الگوی مقاومت است و نسلهای آینده ایشان را به یاد خواهند سپرد.
وی توضیح داد: نبرد ما نبرد غزه و لبنان و عراق و تهران و یمن نیست، بلکه نبرد حق علیه باطل است. ما در یک نبرد بزرگ هستیم که شبیه به تحولات جنگ جهانی اول و دوم و فروپاشی دیوار برلین است. نقشههای جهان تغییر خواهد کرد و نابودی رژیم صهیونیستی قطعی خواهد بود.
هیچ جنگی مانند مبارزه با صهیونیستها مشروع نیست
محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: شهادت نصرالله مؤمن و مجاهد برای او و برای جبهه مقاومت شکست نیست شهادت او بیش از هر زمانی نقاب قاتلان جهنمیاش را کنار میزند و زشتی و بیهودگی سازشکاری با این باند تبهکار جنایتکار و اهریمنی را نمایان میکند. نصرالله هم از ابتدای طوفان الاقصی در کنار مجاهدان حماس ایستاد و باور داشت که هیچ جنگی مانند مبارزه با صهیونیستها مشروع نیست. رهبر انقلاب میفرمایند هر ضربه به رژیم از سوی هر کس و هر مجموعه خدمت به کل منطقه و بلکه به کل انسانیت است.
سیاستمدار حکیم
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سید حسن نصرالله یک سیاستمدار حکیم بود او در اوج کنشگری انقلابی و جهادی در یک میدان پر تنش بر مدار دیانت و عقلانیت حرف میزد و عمل میکرد، نصرالله اجتماع شیعیان را بر اساس همافزایی درونی و همزیستی با دیگر طوایف لبنان ساماندهی کرد.
نصرالله، حزبالله را به سازمانی اجتماعی تبدیل کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نصرالله اسرائیل را مانعی نه فقط در برابر سربلندی لبنان بلکه سدی در برابر پیشرفت کل منطقه میدید. نصرالله حزب الله را یک نهاد صرفاً نظامی نمیدید بلکه او آن را چند گام فراتر برد و به یک سازمان اجتماعی تبدیل کرد در حالی که قدرت دفاعیاش را هم ارتقا داد تا جایی که تبدیل به کنشگری راهبردی در منطقه غرب آسیا شد.
وی تصریح کرد: نصرالله یک شخصیت برجسته شیعه بود، اما نماد وحدت واقعی بر اساس منافع امت بود. نصرالله به عنوان رهبر حزبالله هرگز نگفت طوفان الاقصی مسئله فلسطینی یا سنی است بلکه آن را مسئله مقاومت، اسلام و انسانیت شناخت و حزب الله را وارد این میدان و خود را فدای آرمان مقاومت کرد.
نقش حزبالله در مهار داعش
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه جهان نقش حزب الله را در مهار تروریسم داعش فراموش نمیکند، اظهار داشت: این حزبالله بود که با نثار خون فرزندان خویش این تهدید بینالمللی را مهار و ثبات و امنیت را در جهان برقرار کرد. امنیت امروز دنیا و به ویژه اروپا مدیون رهبری شهید نصرالله است، حزب الله عامل صلح و ثبات است و اگر سران امریکا واقعاً برای منطقه غرب آسیا صلح میخواستند باید سگ پاسبانشان را کنترل میکردند نه آنکه فرماندهان رشید و رهبر عاقل حزبالله را با بمبها و دیگر ابزارهای نظامی و کمکهای اطلاعاتی شان ترور کنند.
وی افزود: بالاترین درجه تحقیر برای اسرائیل این است که با وجود به شهادت رساندن فرماندهان حزب الله، هجوم وحشیانه هوایی و تجاوز زمینی نتوانسته به داخل خاک لبنان پیشروی کند، چه سردرگمی راهبردی از این روشنتر که فرماندهان اسرائیلی میگویند نمیدانیم برای چه هدفی میجنگیم.
حزب الله زنده است
محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهور در ادامه همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» و گرامیداشت چهلمین روز درگذشت دبیرکل شهید حزب الله لبنان، گفت: رژیم صهیونیستی که پس از شکست ۷ اکتبر تلاش کرده با آدمکشی آن خاطره شکست را به فراموشی بسپارد، باید بداند که این شهدا در سال ۱۹۸۲ و بعد از آن که اسرائیل بیروت را اشغال کرده بود، سازمانهای خود را تاسیس کردند.
وی اضافه کرد: مردم فلسطین و لبنان به اشغال صهیونیستها شکست نخوردند بلکه مقاومتر، بزرگتر و مقتدرتر در برابر اسرائیل ایستادند، حزب الله، حماس و جهاد اسلامی بعد از اشغال ایجاد شدند؛ همانگونه که مشاهده شد، هفت اکتبر زمانی تحقق یافت که نتانیاهوی جنایتکار در مجمع عمومی ملل متحد نقشهای را نشان داد که در آن نقشه، فلسطین از صفحه روزگار محو شده بود. آیا فلسطین محو شد؟
معاون راهبردی رئیسجمهور با طرح پرسش دیگری مبنی براینکه آیا پس از شهادت بیش از ۵۰ هزار کودک، زن و مرد شهید در غزه استوار و قهرمان، اسرائیل یک لحظه میتواند طعم آرامش را بچشد؟ اظهار کرد: آیا پس از شهادت سیدحسن نصرالله اسرائیل توانست ذرهای در جنوب لبنان وارد شود؟ حزب الله زنده است و اسرائیل تا آزادی کامل سرزمینهای فلسطینی یک روز آرامش نخواهد دید.
وی تأکید کرد: مقاومت در برابر اسرائیل قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز شده بود و تا آزادی کامل تمام سرزمینهای اسلامی از چنگال صهیونیستها ادامه خواهد داشت. رژیم صهیونیستی و امریکا باید بپذیرند تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمیشود و آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازنگشتهاند، آرامش نخواهند دید. مقاومت مردم فلسطین را به این و آن نسبت ندهند، درست است که پیام امام راحل، پیام انقلاب اسلامی، رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری و ایستادگی در کنار مردم فلسطین و لبنان به آنها امید و اطمینان داد، اما آرمان، آرمان فلسطین است.
معاون راهبردی رئیسجمهور با بیان اینکه همه برای فلسطین قیام کردهاند، نه به نیابت از این و آن، اظهار کرد: اگر این اشتباه استراتژیک و راهبردی را امریکاییها و غربیها ادامه دهند هیچگاه این منطقه روی آرامش را نخواهد دید.