کد خبر: 1262326
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران 
ما معتقدیم، مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس بهترین سرمایه‌گذاری در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی است. این مرکز می‌تواند به بزرگ‌ترین پایگاه فرهنگی و محلی برای اتصال گذشته با آینده باشد.
سجاد مرسلی

جوان آنلاین: راه مقاومت، جهاد و شهادت ادامه دارد و مجموعه‌های فرهنگی سبب ارتباط بصری نسل آینده با تاریخ مقاومت و ارزش‌های دفاع مقدس هستند. مازندران به عنوان یکی از استان‌های گردشگرپذیر، سالانه میزبان حدود ۲۰ میلیون مسافر است. بر همین اساس طراحی مرکز فرهنگی و موزه دفاع‌مقدس این استان می‌تواند زمینه‌ساز جذب گردشگران بیشتری شود. با توجه به اینکه مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس مازندران، بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی دفاع مقدس کشور است به سراغ سرهنگ محمدحسن سلامی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم. 
 
موزه دفاع مقدس در مازندران چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
ما معتقدیم، مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس بهترین سرمایه‌گذاری در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی است. این مرکز می‌تواند به بزرگ‌ترین پایگاه فرهنگی و محلی برای اتصال گذشته با آینده باشد. بر همین اساس، بر مشارکت فعالانه شهرداری ساری در تکمیل و ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان تأکید می‌کنیم و می‌خواهیم همه مسئولان استانی برای به نتیجه رسیدن این پروژه مشارکت کنند، چون تک تک ایرانیان از آن سود خواهند برد. مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران، جای عزتمندی مردم استان است و یاد شهدا و حماسه مردم دیار علویان را زنده می‌کند. تا کنون رئیس‌جمهور شهید و تعدادی از مسئولان ملی از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران، بازدید داشته‌اند و امیدواریم در دولت فعلی نیز مسئولان همراه ما باشند. کمک به ساخت و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران بر برکت و معنویت مجموعه‌های فرهنگی می‌افزاید. 

فکر می‌کنید این مرکز چه تأثیری در نوع نگاه نسل جدید خواهد داشت؟
مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران سمبل رشادت‌ها و فداکاری‌های مردم این استان به شمار می‌آید. این مجموعه برای مردم استان است و فرزندان این مرز و بوم می‌توانند خودسازی‌ها را از این نقطه شروع کنند. وقتی نوجوانان و جوانان بدانند، چه کسانی جانشان را فدا کرده‌اند تا دست دشمن به آب و خاکشان نرسد، آنوقت خود را نسبت به انقلاب متعهدتر می‌دانند. بر همین اساس لازم است فرمانداری‌ها و شهرداری‌های همه شهر‌های استان پای کار بیایند و در تکمیل پروژه یاری‌رسان ما باشند. 

این مرکز به چه حمایت‌هایی نیاز دارد؟
اگر بخواهیم به وسعت و اجرای پروژه‌های مختلف در این مجموعه نگاهی بیندازیم باید بگوییم که تکمیل این مرکز، نیازمند بخشی از بودجه ملی است. همکاری شهرداری ساری در بخش‌های مختلف این مرکز فرهنگی خوب است و می‌توانیم آن را خدمت به انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بدانیم. شهرداری ساری در حوزه فرهنگی و مذهبی در بحث فضاسازی شهری، یادواره‌ها، محافل و همایش‌های با محوریت شهدا و دفاع مقدس فعالانه پای کار است. همچنین در برگزاری دومین اجلاسیه شهدای استان همکاری خوبی داشت. مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران محلی برای ترویج و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به شمار می‌آید و نباید اجازه دهیم ساخت آن طولانی شود. 

این مرکز در جذب گردشگر چقدر می‌تواند نقش داشته باشد؟
به نظر ما معرفی مرکز فرهنگی دفاع مقدس به گردشگران یکی از ملزومات استان است. این مرکز به عنوان میراث و گنجینه انقلاب به‌شمار می‌رود. ما از میراث فرهنگی خواسته‌ایم از محل سفر دوم دولت سیزدهم اعتبارات را برای تکمیل این موزه تخصیص دهد. همچنین خواستار ثبت موزه دفاع مقدس به عنوان بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی دفاع مقدس در کشور شده‌ایم. مرکز فرهنگی و موزه دفاع‌مقدس مازندران ظرفیت بسیار خوبی برای آرامش گرفتن روح و جان آدمی است. باید یادآوری کنم، مدیرکل میراث، صنایع دستی و گردشگری استان اعلام کرده بود، در سال ۱۴۰۳، مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران را در سرفصل اعتبارات قرار داده‌اند و برای تکمیل این پروژه پیگیر امورات هستند. ما همه یک هدف را دنبال می‌کنیم و آن هم اینکه این موزه باید قوی و در خور و شایسته شهدا و لشکر ۲۵ کربلا ساخته شود. 

فاز اول این مرکز سال گذشته به بهره برداری رسید. فاز‌های بعدی چه زمانی راه‌اندازی می‌شود؟
مردم ولایتمدار مازندران با پیشینه مذهبی و دینی در هشت سال دفاع مقدس کارنامه درخشانی را از خود بر جای گذاشتند و ساخت مرکز فرهنگی و هنری دفاع مقدس با هدف انعکاس گوشه‌ای از خاطرات سال‌های حماسه، عشق و ایثار دلیر مردان این خطه سرسبز ساخته شده است. مرحله بعدی ساخت و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان از ابتدای سال‌جاری آغاز شده است. فاز اول مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس، در محوطه‌ای به مساحت ۱۴۵هزار متر مربع آماده‌سازی و مورد بهره‌برداری قرار گرفت که شامل حسینیه وداع، بیمارستان صحرایی، مجموعه‌های نمایشگاهی و استقرار بخشی از تجهیزات نظامی بود. اولویت فاز دوم مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران احداث «تانک فارم و سالن آمفی تئاتر» است. توسعه و تکمیل بخش دوم به مساحت ۱۱۰هزار متر‌مربع می‌باشد. میزان پیشرفت فاز اول نزدیک به ۱۰۰ درصد است و فاز دوم ۶۵درصد پیش رفته است. باغ موزه دفاع مقدس مازندران، با ۶۰ هکتار بزرگ‌ترین مجموعه فرهنگی کشور محسوب می‌شود که تکمیل آن در سه فاز تعریف شده و به تأمین بودجه و وضعیت تورم در کشور بستگی دارد. 

در ساخت مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران از چه اماکن و نمونه‌هایی الگوبرداری شده است؟
این باغ موزه و مرکز فرهنگی در واقع بازسازی و نمایش عملیات والفجر ۸ دوران دفاع مقدس در حاشیه رودخانه تجن ساری است. 
یکی از مشخصات این پارک موزه احداث ساختمان‌های تانک فارم است که با الگوگیری از مخازن نفتی در شهر فاو با کاربری فرهنگی طراحی شده است. احداث مسجد فاطمه الزهرا (س)، یادمان فاو با بنای هزار متر‌مربع در ضلع غربی عرصه فاو و با الگوگیری از مسجد فاو که از سوی رزمندگان اسلام فتح، طراحی و احداث شده است از دیگر ویژگی‌های این پارک است. دهکده یادمان هفت تپه هم با شبیه‌سازی اردوگاه هفت تپه در این محل طراحی و اجرایی شده که شامل سنگر‌های بتنی، چادر، ایستگاه صلواتی، میدان، تپه ماهورها، المان‌ها و تندیس شهداست. 
مرکز بهداری و طرح ساماندهی، احداث دیوار ساحلی رودخانه تجن و احداث سد لاستیکی، به منظور شبیه‌سازی عملیات والفجر۸ و عبور رزمندگان اسلام از اروندرود در حد فاصل سدانحرافی تا پل کمربندی جدید هم از دیگر بخش‌های این مرکز فرهنگی است.

برچسب ها: دفاع مقدس ، موزه ، گردشگری
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار