کد خبر: 1247186
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷
غول‌های فناوری دنیا مانند گوگل و آمازون با ارائه خدمات ذخیره‌سازی ابری و هوش مصنوعی خود به ارتش اسرائیل عملا در جنگ غزه و کشتار فلسطینی‌ها مشارکت دارند.

جوان آنلاین: در حاشیه همایش «فناوری اطلاعات ارتش اسرائیل» «راشل دمپنسکی»، فرمانده مرکز ارزیابی داده‌های ارتش اسرائیل گفت که ارتش این رژیم از خدمات ذخیره‌سازی ابری و هوش مصنوعی غول‌های فناوری در حملات خود به نوار غزه استفاده می‌کند. در سخنرانی دمپنسکی، نام شرکت هایی مانند Amazon Web Services (AWS)، وGoogle Cloud، وMicrosoft Azure به چشم می‌خورد.

به گزارش فارس، ذخیره‌سازی ابری روشی برای نگهداری مقادیر زیادی از داده‌های دیجیتالی خارج از سایت است که اغلب در سرورهایی که توسط شخص ثالث مدیریت می‌شوند،‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. دپمنسکی توضیح داد که واحد نظامی او معروف به "مارام" از این فضا به عنوان به عنوان "سکوی سلاح" استفاده می‌کند و در آن برنامه‌های کاربردی شناسایی اهداف، یک پورتال مشاهده مستقیم صحنه‌های نبرد به واسطه دوربین‌های نصب‌شده روی پهپادها، شلیک و کنترل و نظارت وجود دارد.

اما با آغاز نبرد زمینی در غزه و افزایش حضور نظامیان و واحدهای مختلف در میدان، این سیستم پاسخگوی این تعداد زیاد کاربر را نداشت و موجب بروز اشکالاتی فنی در آن شد. دمپنسکی توضیح می‌دهد، برای حل این مشکل ابتدا همه سرورهای ارتش را فعال و یک مرکز داده دیگر ایجاد کردیم، اما پاسخگوی نیاز ما نبود، لذا تصمیم گرفتیم، وارد «دنیای غیرنظامیان» شویم. خدمات ابری شرکت‌های بزرگ فناوری به ارتش اجازه می‌داد با یک کلیک سرورهای ذخیره‌سازی و پردازش نامحدود خریداری کنیم.

اما دمپنسکی گفت، "مهمترین" خدمت ارائه شده توسط شرکت‌های ابری، قابلیت‌ها و توانمندی‌های پیشرفته هوش مصنوعی آنهاست که ارتش اسرائیل اکنون بیش از هر زمان دیگری به آن‌ها نیاز دارد و این قابلیت‌ها به ارتش قدرت عملیاتی بسیار بزرگی در نوار غزه داد.

گزارش‌ دو نشریه +972 و لوکال‌کال تأکید می‌کند، ارتش اسرائیل اقدام به ذخیره‌سازی اطلاعات خود از ساکنین غزه در سرورهای AWS آمازون کرده است. شرکت‌های ابری با هوش مصنوعی خود خدمات ارزشمندی به ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ ارائه داده‌اند.

منابع اسرائیلی می‌گویند، اطلاعات جمع‌آوری‌شده از فلسطینی‌ها بسیار زیاد است و نمی‌توان آن‌ها را در سرورهای نظامی ذخیره کرد. برای نگهداری آن‌ها به قابلیت‌های بالاتری نیاز بود، این امر باعث شد، ارتش به خدمات ابری شرکت‌های فناوری روی بیاورد.

به گفته این منابع، حجم وسیع اطلاعات ذخیره‌شده در فضای ابری آمازون کمک زیادی به ارتش اسرائیل در عملیات‌های ترور در غزه و ادامه ادامه جنگ کرده است.

اسرائیل در سال 2021 قراردادی با گوگل و آمازون به نام پروژه «نیمباس» امضا کرد که هدف آن انتقال داده‌های این رژیم به سرورهای ابری و استفاده از خدمات پیشرفته آن‌ها بود.

ادامه جنگ در غزه ارتش را وادار به خرید چنین فضاهایی از دیگر شرکت‌های فناوری مانند Google Cloud وAmazon’s AWS و Microsoft Azure کند.

یک منبع امنیتی اسرائیلی می‌گوید، سیستم‌های ارتش بسیار سنگین شده بود، افزایش 30 برابری کاربران سیستم‌ها را در آستانه تعطیلی قرار داده بود، اما در فضای ابری شما نهایتا با پرداخت ماهانه هزار دلار و یک کلیک می‌توانید، بسیاری از مشکلات خود را حل کنید، حالا اگر ماهی یک میلیون دلار پرداخت کنید، چه می‌شود؟

پروژه نیمباس به اسرائیل کمک کرد، بخش قابل توجهی از داده‌های حساس خود را در فضای ابری بدون ترس از پیگردهای خارجی از جمله دادگاه‌های بین‌المللی کیفری ذخیره کند. مهم‌تر از آن، این‌که این شرکت‌ها با ارائه خدمات پیشرفته یکی از مهم‌ترین عوامل ادامه جنگ و کشتارها در نوار غزه بودند.

ارتش اسرائیل میلیون‌ها نفر را با جمع‌آوری داده‌‌ها رصد می‌کند

به گفته نشریه +972 ارتش اسرائیل اغلب داده‌های اطلاعاتی خود درباره نیروهای مقاومت فلسطینی را در سیستم‌های رایانه‌ای داخلی ارتش ذخیره می‌کند، اما به تازگی از فضای ابری AWS آمازون هم استفاده می‌کند.

ارتش اسرائیل از سال 2022 از این سیستم برای کنترل و رصد جمعی در استفاده می‌کند و هم اکنون آمازون فضایی بی‌نهایت را در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده تا از اطلاعاتش استفاده کند. برخی منابع نظامی اسرائیلی می‌گویند، ارتش اسرائیل حملات هوایی اخیر خود علیه نوار غزه، به ویژه عملیات‌های ترور فرماندهان حماس را با استفاده از فضای ابری AWS آمازون انجام داده است.

علاوه بر ارتش، دستگاه‌های اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل نیز از فضای ابری AWS آمازون نیز استفاده می‌کنند. یک منبع اطلاعاتی اسرائیلی تأکید می‌کند،‌ با استفاده از این فضا این سرویس‌ها موفق شدند، یکی از فرماندهان ارشد حماس را دریکی از ساختمان‌های غزه شناسایی کنند. وی که به دلایل امنیتی از افشای این نام فرمانده حماس امتناع کرد، افزود: سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل سال‌ها به دنبال وی بودند و چندین عملیات ترور صورت گرفته علیه وی با شکست مواجه شده بود.

این منبع امنیتی افزود: شما در فضای ابری با بی‌نهایت داده رو به رو هستید، ممکن است، اهدافی که برای شما ناشناخته هستند، با استفاده از داده‌های فضای ابری آمازون به راحتی شناسایی می‌شوند.

دمپنسکی می‌گوید: ارتش اسرائیل پیش‌ از این به دلیل کمبود فضا مجبور می‌شد، بسیاری از داده‌ها را حذف کند، اما از اکتبر 2023 همه داده‌ها حتی بی‌ارزش‌ترین و کوچک‌ترین آن‌ها حفظ می‌شود.

یکی دیگر از انگیزه‌های ارتش اسرائیل جهت استفاده از فضای ابری غول‌های فناوری‌، قابلیت‌های هوش مصنوعی آن‌ها و مزرعه‌های سرور واحد پردازش گرافیکی (GPU) است که از آن‌ها پشتیبانی می‌کند.

این شرکت‌ها همچنین، می‌توانند به کاربران خود از جمله ارتش اسرائیل خدمت STT (تبدیل صوت به متن) خود را نیز ارائه دهند.

«یوسی سارئیل»، افسر پیشین سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل می‌گوید: «سرویس‌های اطلاعاتی و نظامی اسرائیل در فضای آمازون احساس امنیت می‌کنند، آن‌ها علاوه بر این‌که می‌توانند، حضور مستمری در این فضا داشته باشند، به راحتی هم می‌توانند، با ارتباط بگیرند. این موضوع موجب شده تا فرمانده واحد 8200 ارتش اسرائیل خواستار امضای قراردادهای بیشتر و توسعه همکاری‌های ارتش اسرائیل با غول‌های فناوری دنیا شده است، چون بر این باور است، این شرکت‌ها در حوزه هوش مصنوعی قابلیت‌هایی دارند که ارتش اسرائیل نمی‌تواند، از آن‌ها چشم‌پوشی کند.»

رقابت آمازون و مایکروسافت برای همکاری با ارتش اسرائیل

منابع نظامی اسرائیلی با بیان این‌که درحال حاضر Microsoft Azure اصلی‌ترین ارائه دهنده خدمات فضای ابری در اسرائیل است که خدمات خود را به وزارت جنگ این رژیم می‌فروشد، افزودند: «قرار بود، Azure ابری را در اختیار ارتش قرار دهد تا داده‌های اطلاعات روی آن ذخیره شود، اما آمازون قیمت پایین‌تری به ارتش اسرائیل پیشنهاد داد.

این منابع تاکید می‌کنند، از وقتی آمازون در مناقصه Nimbus برنده شد، به شدت با مایکروسافت Azure برای امضای قراردادهای بیشتر با ارتش اسرائیل رقابت می‌کند و امیدوار است، جای مایکروسافت Azure را به عنوان بزرگترین ارائه‌دهنده خدمات به ارتش اسرائیل بگیرد.

به گفته این منابع، وزارت جنگ اسرائیل مشتری مهم و راهبردی سه شرکت گوگل، آمازون و مایکروسافت است. این قراردادها برای این شرکت‌ها حائز اهمیت بسیار است، نه به خاطر مبالغ مالی سنگین آن‌ها، بلکه دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل با استفاده از آن‌ها می‌توانند، برای آن‌ها میان دیگر دستگاه‌های اطلاعاتی دنیا بازاریابی کنند.

خریدهای وزارت جنگ اسرائیل از این شرکت‌ها به سالیانه 2.7 میلیارد دلار می‌رسد و مدیران این شرکت‌ها بر این باورند، این رقم بزرگ‌ترین بازاریابی برای شرکت‌های آن‌هاست.

یکی دیگر از پروژ‌ه‌های وزارت جنگ اسرائیل پروژه Sirius است. گفته می‌شود، این پروژه بسیار حساس‌تر از پروژه Nimbus است. اسرائیل برای اولین بار در سال 2022 از این پروژه رونمایی کرد. گفته شده این پروژه ویژه سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی است و در فضای ابری آن فقط این سرویس‌ها فعالیت خواهند داشت. یکی از مهم‌ترین اهداف این پروژه بالا بردن توانمندی و قابلیت‌های سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل جهت رصد و پیگرد نیروهای مقاومت به ویژه فرماندهان حماس است.

اسرائیل از فناوری برای هدف قرار دادن فلسطینیان استفاده می‌کند

گزارش منتشره توسط نشریه +972 تأکید می‌کند، بسیاری از حملات اسرائیل در ابتدای جنگ غزه مبتنی بر توصیه‌های برنامه «لاوندر» بود و ارتش اسرائیل با کمک هوش مصنوعی توانست، اطلاعات بسیاری از ساکنین نوار غزه به دست آورد. عملیات‌های ترور صورت گرفته در نوار غزه با استفاده از این سیستم و هوش مصنوعی انجام شدند.

دمپنسکی عملیات نظامی کنونی ارتش اسرائیل در نوار غزه را "نخستین جنگ دیجیتال" توصیف می‌کند، اگرچه توصیفی اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد. منابع نظامی اسرائیل می‌گویند، ارتش این رژیم به سرعت به سمت دیجیتالی شدن حرکت می‌کند و این فرآیند طی جنگ کنونی علیه نوار غزه سرعت قابل توجهی به خود گرفته است.

دمپنسکی عملیات نظامی کنونی ارتش اسرائیل در نوار غزه را "نخستین جنگ دیجیتال" توصیف می‌کند، اگرچه توصیفی اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد. منابع نظامی اسرائیل می‌گویند، ارتش این رژیم به سرعت به سمت دیجیتالی شدن حرکت می‌کند و این فرآیند طی جنگ کنونی علیه نوار غزه سرعت قابل توجهی به خود گرفته است.

یکی از برنامه‌های کاربردی فضای ابری داخلی ارتش اسرائیل برنامه Z-Tube است. این برنامه در وب‌سایتی شبیه یوتیوب اجرا می‌شود و نظامیان اسرائیلی می‌توانند با استفاده از آن، فیلم‌هایی از تمام دستگاه‌های نظامی در غزه، از جمله هواپیماهای پهپادها و دیگر تجهیزات نظامی بگیرند و حتی آن‌ها را به صورت مستقیم مشاهده کنند.

برنامه دیگر، برنامه‌ای به نام MapIt است که به نظامیان اسرائیلی امکان می‌دهد، اهداف را در زمان واقعی روی یک نقشه مشارکتی و تعاملی شناسایی کنند.

در همین راستا، دستگاه «هانتر» با استفاده از هوش مصنوعی، پس از مشخص کردن اهداف، بهترین راه‌های هدفگیری آن را ارائه می‌دهد تا با استفاده از آن بر هدف غلبه کنید.

استفاده اسرائیل از فناوری شرکت‌های بزرگ برا کشتار غیرنظامیان

در سال‌های اخیر، آمازون نه تنها به شریک ارتش اسرائیل، بلکه ارائه‌دهنده خدمات ابری به بسیاری از آژانس اطلاعاتی غربی نیز تبدیل شده است. در سال 2021، AWS قراردادی را با آژانس‌های اطلاعاتی بریتانیا GCHQ، MI5 و MI6 برای ذخیره اطلاعات «طبقه‌بندی‌شده» و تسریع استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی امضا کرد. به همین ترتیب، دولت استرالیا در این ماه اعلام کرد که 1.3 میلیارد دلار برای ایجاد ابری از داده‌های "فوق سری" روی سرورهای آمازون سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این غول فناوری همچنین قراردادی را با پنتاگون و سه شرکت بزرگ دیگر امضا کرد تا سرورهای ابری غول پیکری بسازد که «برای همه سطوح طبقه‌بندی» به وزارت دفاع آمریکا سرویس دهند.

آمازون قوانین مبهمی درباره «ساخت مسئولانه هوش مصنوعی» منتشر می‌کند که فقط به «استفاده، به دست آوردن و حفاظت مناسب از داده‌ها» و «جلوگیری از خروجی سیستم مخرب و سوء استفاده از آن» اشاره دارد. اصول و رویکرد مسئولیت‌پذیر هوش مصنوعی مایکروسافت می‌گوید: «ما متعهد هستیم که سیستم‌های هوش مصنوعی را مسئولانه و به روش‌هایی توسعه دهیم که اعتماد کاربران را تضمین کند.»

همچنین، گوگل فهرستی از اصول و مبادی استفاده از هوش مصنوعی خود منتشر کرده که در آن گفته شده، این شرکت «هوش مصنوعی را در فناوری‌هایی که باعث آسیب جهانی می‌شوند، مانند تسلیحات نظامی طراحی یا به کار نخواهد گرفت، چون استانداردهای پذیرفته‌شده بین‌المللی را نقض می‌کند و با اصول حقوق بین‌الملل و حقوق بشر در تضاد است.»

با این حال، گابریل شوبینر، فعال حقوق بشری در سازمان نه به آپارتاید، می‌گوید این اصول «هیچ تأثیر واقعی ندارند» و این شرکت‌ها «از آن‌ها به عنوان ابزاری استفاده می‌کنند تا نشان دهند چقدر مسئولیت‌پذیر هستند».

شوبینر که پیشتر در گوگل کار می‌کرد و در اعتراضات کارکنان این شرکت در عرضه فناوری‌هایش به ارتش اسرائیل در جنگ غزه شرکت کرده بود، تأکید می‌کند که گوگل همیشه هنگام ذکر اصول اخلاقی خود از "زبان مبهم" استفاده کرده است. این شرکت ادعا می‌کند که قراردادهایش با اسرائیل "در درجه اول برای استفاده‌های غیرنظامی است، درحالی‌که بسیاری از آن‌ها مانند نیمباس کاربردهای کاملا نظامی دارند و در کشتار فلسطینی‌های نوار غزه مورد استفاده قرار گرفته‌اند.»

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
امید صالحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۱
0
0
پس اگه منم چاقو خریدم باهاش شما رو زدم، کارخونه چاقوسازی حتما مقصره.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۲
0
0
راه اندازی شبکه اینترنت ملی داخلی یک ضرورت برای درامان ماندن ازجاسوسی های بزرگ ازکشور یک ضرورت است
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار