به گزارش جوان آنلاین، دکتر مقدمی به برگزاری جشنواره «عطر ریحان» اشاره کرد و گفت: جشنواره سبزی یافت آباد با رویکرد اینکه هویت محلی یافت آباد را بتواند تقویت کند، طراحی شده است و هدف ما توسعه و تقویت هویت و کارکرد محلی محله یافت آباد است.
وی با اشاره به اینکه مادران ما در گذشته در کوچه و حیاط خانهها و منازل همسایهها دور هم جمع میشدند و سبزی پاک میکردند، افزود: این دورهمیها محور فعل و انفعالات محلی و گره گشای همه مشکلات محلات بود، خیلی از ازدواجهایی که صورت میگرفت معرفی آنها از همین دورهمی زنانه مرکز کارآفرینی بود.
دکتر مقدمی عنوان کرد: در این جشنواره از سبزی به عنوان یکی از محصولاتی که بن مایه اجتماعی هم دارد، میخواهیم به عنوان یک کانون محلی به آن بپردازیم و این کانون مهم را تقویت و نمایان سازی کنیم.
وی ادامه داد: توجه به این رویکرد و هویت محلات در حفظ و نگهداری زیست بوم کشاورزی محلات نقش آفرین خواهد بود و وقتی توجهها با این رویدادها به سمت به محلاتی که دارای بافت کشاورزی هستند معطوف میشود، مقاومت برای تغییر بافت کاربری آنها نیز بیشتر خواهد شد.
دکتر مقدمی با بیان اینکه جشنواره سبزی برای اولین بار در حال برگزاری است، گفت: در برگزاری این جشنواره یک نگاه سلامت محور نیز داریم و تلاشم میشود سبزی به عنوان یک محصول سالم در مقابل فست فودها معرفی شود.
وی به برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه اشاره کرد و عنوان داشت: جشنواره سبزی یافت آباد به مدت چهار روز در یافت آباد مجتمع فرهنگی شهید شهریاری برگزار میشود.
دکتر مقدمی بیان کرد: کارگاههای آموزشی توسط اساتید مجرب در حوزه معرفی سبزیجات و ارزش غذایی آنان، چگونگی بکارگیری سبزیجات در رژیمهای غذایی اقشار مختلف، کودک و نوجوان، زنان و سالمندان، کاشت و مراقبت از کاشت سبزیجات گلدانی و موضوعات مختلف برگزار میشود.
وی با بیان اینکه وقتی برند، عنوان و لقب به محلات بدهیم ماندگار خواهد شد و شهروندان نیز نسبت به آن احساس تکلیف میکنند، گفت: تداوم برگزاری جشنواره از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر بتوانیم به صورت مداوم این جشنواره را برگزار کنیم و به این موضوع پرداخته شود که سبزی یافت آباد از دیرباز مطرح بوده و هست این هویت حفظ خواهد شد.
این مقام مسئول بیان کرد: در سالهای آینده اثرات بیشتری را خواهیم دید بگونهای که یک شهروند یافت آبادی با افتخار بگوید در سرزمین سبزی شهر تهران متولد شده و زندگی کرده است.
وی با اشاره به اینکه در مناطق مختلف کارهایی با این رویکرد در حال انجام است، گفت: در منطقهای همچون منطقه ۵ جشنواره توت فرهنگی و در منطقه پانزده جشنواره انار برگزار شده است و امروز در مناطق پایین دست نیز ورود پیدا کرده ایم.
دکتر مقدمی بیان کرد: همکاران در سلسله گردشگری طراحی کردند که این چنین برنامهها در دیگر مناطق نیز توسعه یابد که نوید بخش برگزاری جشنوارههای خوبی درحوزه گردشگری و فعالیتهای هویت بخش در محلات خواهد بود.
وی به بخش کودک و نوجوان جشنواره عطر ریحان اشاره کرد و گفت: هدف آشنا سازی کودکان با ارزش سبزیجات است.
وی با بیان اینکه در طول برگزاری این جشنواره بیش از ۳۰ غرفه عرضه کننده محصولات خودشان هستند، عنوان کرد: برنامههای خوبی تدارک دیده شده است و رادیو جشنواره اطلاعات و دانستنیهای خوبی به شهروندان ارائه میدهد.
دکتر مقدمی برگزاری مسابقه آشپزی با سبزیجات را از دیگر برنامهها خواند و گفت: بیش از ۱۰۰ بانو در این برنامه شرکت کرده اند و امروز مسابقه برگزار میشود.