کد خبر: 1184649
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۱
مانور فدراسيون روي استفاده قرضي از كمك‌داور ويدئويي
نصب VAR در ورزشگاه آزادي از هفته آينده آغاز مي‌شود. اين خبري است كه مهيار عسکريان، سرپرست شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي مي‌دهد. در همين راستا قرار است عسكريان پنج‌شنبه هفته جاري بازديدي از اتاق VAR در ورزشگاه آزادي داشته باشد تا شرايط را براي نصب تكنولوژي كمك‌داور ويدئويي بررسي كند.
شميم رضوان


نصب VAR در ورزشگاه آزادي از هفته آينده آغاز مي‌شود. اين خبري است كه مهيار عسکريان، سرپرست شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي مي‌دهد. در همين راستا قرار است عسكريان پنج‌شنبه هفته جاري بازديدي از اتاق VAR در ورزشگاه آزادي داشته باشد تا شرايط را براي نصب تكنولوژي كمك‌داور ويدئويي بررسي كند.
براساس هماهنگي‌هاي انجام شده و تأكيدي كه كنفدراسيون فوتبال آسيا به استفاده از كمك‌داور ويدئويي در مرحله مقدماتي ليگ قهرمانان آسيا دارد، قرار است تجهيزات تكنولوژي كمك‌داور ويدئويي تا پايان هفته به تهران برسد تا عمليات نصب آن در ورزشگاه آزادي هرچه سريع‌تر و در اسرع وقت انجام شود.
ضرب‌الاجل براي ورود و نصب تكنولوژي كمك‌داور ويدئويي به دليل مصاف پرسپوليس با النصر عربستان در 28 شهريورماه است. تاج، رئيس فدراسيون فوتبال نيز چندين مرتبه طي روزهاي گذشته در راستاي قوانين جديد كنفدراسيون فوتبال آسيا و ديدارهايي كه با رئيس ای‌اف‌سی در اين راستا داشت، از ورود VAR براي برگزاري اين مسابقه به ورزشگاه آزادي خبر داده بود: «از اين دستگاه در بازي النصر و پرسپوليس استفاده مي‌كنيم. در ضمن برنامه داريم كه تجهيزات مربوط به اين سامانه را وارد كشور كنيم، هرچند اين وظيفه خود باشگاه‌هاست، نه فدراسيون.»
بي‌ترديد ورود VAR به ايران به صورت قرضي و موقت است و پس از پايان مسابقات ليگ قهرمانان آسيا، ای‌اف‌سی تمام تجهيزات خود را از ورزشگاه‌هاي ايران جمع‌آوري مي‌كند، به همين دليل است كه تاج در آستانه ورود تكنولوژي كمك‌داور ويدئويي بار ديگر تأكيد مي‌كند كه ورود اين سامانه به كشور وظيفه باشگاه‌هاست، نه فدراسيون فوتبال! ضمن اينكه رئيس فدراسيون طي اظهارنظري جالب توجه مدعي است 90 درصد كشورهاي دنيا VAR ندارند و برخي كشورها هم كه اين سيستم را دارند، فقط در يك ورزشگاه خود دارند.
فدراسيون فوتبال همواره در خصوص مقوله VAR دست پيش را گرفته و امروز هم كه به لطف كنفدراسيون فوتبال آسيا و تنها براي بازي‌هاي ليگ قهرمانان قرار است پاي اين تكنولوژي به كشور باز شود، تاج آن را به نام فدراسيون فوتبال مي‌زند: «اگر ارتباطات ما نبود، همين بازي‌هاي ليگ قهرمانان آسيا نيز در ايران برگزار نمي‌شد، چراکه لازمه ميزباني اين مسابقات، داشتن VAR است. ما هم از خيلي قبل مي‌دانستيم براي ميزباني از اين مسابقات بايد VAR داشته باشيم. خوشبختانه خود ای‌اف‌سی اين سيستم را به صورت سيار مي‌آورد و در ورزشگاه نصب مي‌كند. براي ورود VAR به صورت كلي بايد همه كارها را انجام دهيم. هرچند نصب تكنولوژي كمك‌داور ويدئويي وظيفه باشگاه ميزبان هم نيست، بلكه وظيفه استاديوم است. هر استاديومي بايد اين سيستم را داشته باشد، مثل نور است. فرض كنيد مي‌خواهيد به يك هتل برويد و بگويند تلويزيون را هم با خودت بياور و شب هم با خودت ببر! نصب VARوظيفه ورزشگاه است.»
فدراسيون فوتبال همانطور كه امروز ورود قرضي VAR را نتيجه تلاش‌هاي خود مي‌داند به همان اندازه توپ را در اين مورد خاص در آينده به زمين ورزشگاه‌ها مي‌اندازد. حال آنكه فدراسيون تا به امروز حتي در خصوص آموزش داوران هم قدمي برنداشته و بر فرض اينكه استدلال‌هاي تاج درست باشد، آموزش داوران كه با فدراسيون است! مسئله‌اي كه تا به امروز كوچك‌ترين توجهي به آن نشده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار