کد خبر: 1183560
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰

نهضت سوادآموزی به یادداشت «جوان» واکنش نشان داد.
پس از انتشار یادداشتی با عنوان «چرا انحلال سازمان نهضت سوادآموزی رواست؟» رئیس نهضت سوادآموزی پاسخی را به دفتر روزنامه ارسال داشته است. متن این پاسخ به شرح زیر است:
مقاله ارائه شده توسط جناب آقای محمدصادق عبداللهی را با عنوان «چرا انحلال سازمان سوادآموزی رواست؟» در جوان‌آنلاین خواندم. بسیار مردد بودم که برای‌تان پاسخ بدهم یا نه.
اولاً در موضوع یاد شده ترجیح می‌دهم به‌جای غوغاسالاری از مسیر‌های قانونی کار راپیش ببرم و ثانیاً وزن علمی مطالب شما را شایسته پاسخ نمی‌دانم.
ولیکن، چون شنیدم با حضور در روابط عمومی مرکز پژوهش‌ها به مراکز و افراد تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر نزدیک هستید، واجب دیدم به‌عنوان مطلع نکاتی را که شائبه اعلام‌نظر مستقیم هم نباشد عرض نمایم که ان‌شاءالله روشنگر باشد؛
۱- شما رضایت حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی را اعلام کردید، برادر عزیز شما به مرکز تصمیم‌گیری مجلس نزدیک هستید، طبیعتاً باید هر حرفی که می‌زنید دارای سند باشد، سند این حرف‌تان را رسانه‌ای کنید؟ چون هم بنده و هم برخی نمایندگان مجلس هم شفاهاً و هم مکتوب خلاف قول شما را از ایشان شنیده و دیده‌ایم، نیاز است که این نقل قول خود را مستند نمایید.
۲- در بند یک، مطلبی را از پیام حضرت امام (ره) بیان نموده‌اید و استدلال خود را بر آن پایه‌گذاری کرده‌اید؛ لطفاً کل پیام ایشان را بخوانید. گمان نمی‌کنم خواندن کل پیام بیش از سه دقیقه وقت شما را بگیرد ولیکن به فهم دقیق پیام امام کمک خواهد کرد.
من در کل پیام امام، مخاطب مستقیم و مجری را مردم و جریان‌های مردمی دیدم و آثاری از آموزش و پرورش و معاونت ابتدایی و... به عنوان مجری نبود. شایسته نیست از پیام امام برداشت برشی و مصادره به مطلوب صورت بگیرد. نظر شما در این بند پر از تناقض است. اگر در تلاش هستید ساختار نهضت را به حالت مردمی برگردانید، چرا آن را به معاونت ابتدایی که خود پر از مسائل پیچیده و بوروکراتیک است، انتقال می‌دهید.
آیا باسواد کردن مردم در حالت فعلی روان‌تر اتفاق می‌افتد یا اگر در معاونت ابتدایی باشد. شما اگر یک‌ماه در آموزش و پرورش خدمت می‌کردید هیچ‌گاه به این راحتی این ادعا را انجام نمی‌دادید.
۳- نکته دوم شما در بند یک، بیان تعارض منافع نهضت با وجود بی‌سوادی است. یک سؤال از جنابتان، مگر نهضت بی‌سواد تولید می‌کند که تعارض منافع هم باشد؟! بی‌سوادی محصول بسیاری از دلایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
با استدلال حضرتعالی می‌شود بیمارستان‌ها را تعطیل کرد، چون تعارض منافع دارد به وجود می‌آید.
۴- در مورد بند ۴ مطلب شما، اگر قوانین بعد از سال ۶۳ را مطالعه فرموده باشید، این بند از اساسنامه سال‌هاست که لغو شده و اغلب آموزش‌دهنده‌های نهضت که به استخدام آموزش و پرورش درآمده‌اند با قوانین مقطعی نمایندگان محترم و نیاز وزارت آموزش و پرورش بوده و این هیچ ربطی به نهضت سوادآموزی ندارد؛ و البته پژوهش‌های دقیقی روی این ادعای جنابعالی اتفاق افتاده که نشان داده، هیچ اختلاف معناداری در توانمندی و نتیجه‌گیری تحصیلی دانش‌آموزان آموزشیارانی که از نهضت به استخدام آموزش و پرورش درآمده‌اند با معلمانی که از تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش‌وپرورش شده‌اند، وجود ندارد.
شایسته بود قبل از ایده‌پردازی با صاحبان تخصص و مطلعین این موضوع و مسئولین وقت و گذشته نهضت هم مشورت می‌کردید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار