کد خبر: 1181134
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۵
هاشمی: مشکلی برای میزبانی نداریم هفته سوم رقابت‌های لیگ برتر که به پایان رسید طبق معمول داد تمام تیم‌ها بابت اشتباهات داوری و قضاوت‌های تأثیرگذار بر روند نتیجه‌گیری تیم‌ها بلند شد. اما در‌حالی‌که تصور می‌کردیم این مشکل مثل همیشه داخلی حل شود، ناگهان پای کنفدراسیون فوتبال آسیا و رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا به میان آمد.

تهدید سه نماینده ایران از سوی ای‌اف‌سی به برگزاری بازی‌ها در زمین بی‌طرف حاکی از آن بود که آسیا دیگر حاضر نیست از کشورهایش بپذیرد که امکانات نداریم یا اینکه با سندسازی کارشان را پیش ببرند. حالا، اما حرف‌های کیومرث هاشمی، سرپرست وزارت ورزش می‌تواند کورسوی امیدی را در دل‌ها ایجاد کند. هرچند که در فاصله زمانی کوتاه تا اولین بازی کار‌های زیادی باید انجام شود که از فوتبال ایران بعید به نظر می‌رسد.
معضلی فراتر از ورود بانوان
تا دیروز تصور می‌شد عدم حضور بانوان در ورزشگاه‌ها بزرگ‌ترین معضل فوتبال ایران است، اما حالا این مورد خاص بی‌تردید انتهای صف طویل مشکلاتی است که به لحاظ بی‌توجهی آقایان هر روز بر تعداد آن افزوده می‌شود، صفی که حالا VAR در رأس آن است. مسئله‌ای که کیومرث هاشمی، سرپرست وزارت ورزش مدعی است برای لیگ قهرمانان آسیا به‌طور موقت هم که شده حل خواهد شد: «فدراسیون فوتبال و تاج مذاکراتی با ای‌اف‌سی در این خصوص داشتند که برای میزبانی باشگاه‌های کشورمان تجهیزات سیار کمک‌داور ویدئویی را بیاورند. قرار است برای هر بازی، هشت دوربین به کشورمان آورده شود و هماهنگی‌ها در این زمینه نیز انجام شده است. تاج در این خصوص پیگیری کرده و قرار است مسئولان ای‌اف‌سی از ورزشگاه‌های آزادی و نقش‌جهان در این خصوص بازدید داشته باشند تا مشکل برطرف شود.»
سرپرست وزارت ورزش عنوان کرد: «مردم ما فوتبال را دوست دارند و ما هم باید به این مسئله توجه کنیم. چند سال است که می‌گویند کمک‌داور ویدئویی؟ ما بر همین اساس یکی از موضوعاتی که در دولت پیگیری کردیم، بحث مسائل مالی بود و دولت کمک کرد و مقرر شد از محل بانک مرکزی مبلغی به فدراسیون فوتبال کمک شود. در مکاتبات ۷/۲ میلیون یورو درخواست شد و فدراسیون رفته و مقدمات برای گرفتنش انجام شده و قرار است فدراسیون برای هفت استادیوم کشور این کمک‌داور ویدئویی را مجهز کند. سیستم VAR قطعات مختلفی هستند که از جا‌های مختلفی می‌آیند. به هر حال در خصوص بحث‌های فنی از مهدی تاج می‌خواهم که صحبت‌های مرا تکمیل و توضیحات بیشتری را ارائه کند.
۵۰ درصد آماده‌ایم!
فدراسیون فوتبال هم بعد از اظهارات هاشمی، سرپرست وزارت ورزش با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد تجهیزات مربوط به کمک‌داور ویدئویی توسط کنفدراسیون برای مسابقات باشگاهی فصل جاری در استادیوم‌های ایران نصب و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. در همین راستا فدراسیون فوتبال بلافاصله اقدامات لازم برای هماهنگی‌های لجستیکی مورد نیاز از قبیل بازدید کارشناسان کنفدراسیون از زیرساخت‌ها و همچنین هماهنگی‌های گمرکی لازم جهت ترخیص تجهیزات مربوطه با همکاری وزارت ورزش و جوانان را آغاز کرده است. در حال حاضر موضوع کمک‌داور ویدئویی به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی فدراسیون به‌طور مستمر در حال پیگیری است. در همین راستا توافقات لازم بین فدراسیون، بانک مرکزی، وزارت ورزش و جوانان و دولت در جهت تجهیز شش تا هفت ورزشگاه به سیستم کمک‌داور ویدئویی صورت پذیرفته است. همچنین لازم به ذکر است، استادیوم آزادی در زمان انجام مسابقات لیگ قهرمانان آسیا با ظرفیت بیش از ۵۰ درصد آمادگی میزبانی از فوتبال‌دوستان عزیز را خواهد داشت.»
به سود ای‌اف‌سی، به کام ایران.
اما از صحبت‌های دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا نمی‌توان اینطور برداشت یا استنباط کرد که رایزنی در این راستا انجام شده باشد! وینسور جان در حاشیه مراسم قرعه‌کشی لیگ قهرمانان تأکید می‌کند که ورزشگاه‌ها باید زیرساخت و بستر استفاده از VAR را داشته باشند، حتی وقتی بحث تحریم‌هایی که برخی کشور‌ها از جمله ایران با آن دست به گریبان هستند به عنوان مانعی برای استفاده از VAR پیش کشیده می‌شود، عنوان می‌کند که ما خودمان کمک‌داور ویدئویی را می‌آوریم، اما ورزشگاه‌ها باید زیرساخت‌های لازم برای نصب آن را داشته باشند. صحبت‌های وینسور جان می‌تواند خبر خوبی باشد وقتی می‌گوید ما تجهیزات را می‌آوریم، اما به همان اندازه می‌تواند نگران‌کننده باشد وقتی تأکید دارد ورزشگاه‌ها باید زیرساخت‌های لازم برای نصب کمک‌داور ویدئویی را داشته باشند، چراکه خوب می‌دانیم اهم ورزشگاه‌های ما زیرساخت لازم برای استفاده از این تکنولوژی را ندارند و همین مسئله است که احتمال بازی در قطر را پیش می‌کشد. احتمال تلخی که بی‌شک تنها شامل حال تیم‌های باشگاهی ایران نیست و به زودی گریبان تیم ملی را هم می‌گیرد، چراکه از یک‌سو آقایان در شرکت توسعه و تجهیز خود را به هیچ تیمی متعهد نمی‌دانند و از سوی دیگر در تمام این سال‌ها در لا‌به‌لای همه ولخرجی‌های هنگفتی که در فوتبال شده، توجهی به مهیا کردن زیرساخت‌ها نشده که اگر شده بود امروز یک اظهارنظر ساده همه را نگران نمی‌کرد که مبادا بازی در کشور ثالث همچنان برای نماینده‌های فوتبال ایران ادامه داشته باشد!

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار