کد خبر: 1152876
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۹

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به راه‌اندازی و ابلاغ سامانه ملی باروری سالم گفت: بیش از ۱۰۰ پرونده در زمینه سقط غیر‌قانونی، به مراجع قضایی ارسال شده و امیدواریم برخورد‌های جدی و بازدارنده با این پرونده‌ها انجام شود.
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت درباره انجام سقط‌های جنین غیرقانونی و راهکار‌های پیشگیری از آن گفت: پرونده‌هایی را که در این زمینه وجود داشت، برای رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور ارسال کردیم. برخورد با سقط جنین غیرقانونی کار تنها یک ارگان نیست، زیرا این اقدام عمدتاً در جا‌هایی اتفاق می‌افتد که وزارت بهداشت نمی‌تواند آن را مورد نظارت قرار دهد. به عنوان مثال مگر وزارت بهداشت می‌تواند وارد خانه مردم شود و نظارت کند.
وی افزود: اقدام غیر‌قانونی برای سقط جنین به صورت زیرزمینی انجام می‌شود و وقتی کار به خونریزی فرد می‌رسد، آن زمان بیمار را به بیمارستان می‌آورند و ما هم در این شرایط اورژانسی باید بیمار را پذیرش کنیم و به او خدمات ارائه دهیم.
کریمی با بیان اینکه توزیع داروی سقط جنین باید مورد نظارت بیشتر قرار گیرد، گفت: برخورد با این اقدام غیرقانونی و پیشگیری از آن، کاری مشترک بین وزارت بهداشت، پلیس، قوه قضائیه و نهاد‌های امنیتی است. در عین حال باید توجه کرد که اثبات سقط جنین دشوار است و برای اثبات آن ادله زیادی نیاز دارد تا قاضی قبول و در این زمینه قوه قضائیه باید ورود کند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت نیز در جا‌هایی که وظیفه دارد، نظارت‌هایش را انجام داده‌است. پرونده‌های متعددی در این زمینه بوده که برخورد‌های لازم را اعم از پلمب انجام داده‌ایم. با این حال موارد این موضوع متعدد است. باید توجه کرد که بیش از ۱۰۰ پرونده در این زمینه به مراجع قضایی ارسال شد و این‌ها مواردی بود که در کمیسیون‌های ماده ۱۱ و قرارگاه نظارت بررسی شده‌بود و موارد کلانی بود که ارسال کردیم و امیدواریم برخورد‌های جدی و بازدارنده با این پرونده‌ها انجام شود.
کریمی با بیان اینکه اخیراً قوانین در زمینه سقط جنین‌های غیرقانونی مقداری سفت و سخت‌تر شده‌است، گفت: البته باید توجه کرد که اثبات قضیه جرم در سقط جنین دشوار است. حتماً باید سقط جنین اتفاق افتاده‌باشد که جرم محسوب شود. اینکه در مطب یا زیرزمین ابزار و وسایل سقط را پیدا کنید، اثبات‌کننده نیست. این موضوع بحث‌های قضایی دارد. اگر اثبات شود که سقط جنین به صورت غیرقانونی انجام شده‌است، طبق قانون پروانه مطب پزشک باطل می‌شود.
وی درباره راه‌اندازی سامانه ملی باروری سالم گفت: سامانه ملی باروری سالم ابلاغ شد. قرار است در قالب این سامانه از زمانی که تست حاملگی خانمی مثبت می‌شود و جنینی تشکیل می‌شود تا زمانی که متولد می‌شود، در این سامانه ثبت شود. به تدریج آزمایشگاه‌ها و پزشکان متخصصی به این سامانه وصل می‌شوند و اگر احیاناً نیاز به غربالگری باشد، در این سامانه ثبت می‌شود و اگر نیاز به سقط درمانی باشد، در این سامانه ثبت می‌شود تا بتوانیم یک جنینی را که تشکیل می‌شود تا زمان تولدش ردیابی کنیم تا این جنین‌ها از دست نروند و بتوانند به جمعیت سالم کشور اضافه شوند.
کریمی گفت: این سامانه به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده و متخصصان، آزمایشگاه‌ها و همه افراد حوزه‌های مرتبط از طریق نام کاربری و رمز عبور به این سامانه دسترسی دارند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار