کد خبر: 1134439
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
نخستین جشنواره ملی تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی برگزار می‌شود
محمد صادقی

نخستین جشنواره ملی تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، با هدف معرفی میراث فرهنگی کشور و استفاده از ظرفیت‌های هنری برای توسعه گردشگری برگزار می‌شود.
عباس فاطمی، دبیر نخستین جشنواره ملی تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: «این جشنواره در بهار امسال با هدف افزایش سواد میراثی مخاطبان شکل گرفت. میراث‌فرهنگی در حقیقت یکی از ثروت‌های بسیار ارزشمند ماست. در این جشنواره به دنبال این هستیم که هنرمندان آثار چشم‌نوازی را در این حوزه خلق کنند. با استفاده از این جشنواره به دنبال استفاده بهینه آن‌ها در حوزه میراث‌فرهنگی هستیم.»
فاطمی با اشاره به ثبت‌نام ۲ هزارو ۹۲۵ اثر در بخش‌های مختلف این جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی بیان داشت: «هدف جشنواره این است که به ثروت خدادادی و فراوان میراث‌فرهنگی توجه‌ها را افزایش دهد و سواد میراثی را بالا ببرد. شورای عالی جشنواره تشکیل شده و یکی از اهداف مهم آن تعامل بین هنرمندان و مدیران حوزه میراث‌فرهنگی است و مدیران باید از این آثار هنری به بهترین نحو استفاده کنند.»
وی ادامه داد: «در این جشنواره در برخی از رشته‌ها آثار فوق‌العاده حرفه‌ای دریافت کردیم که نشان از اهمیت این جشنواره دارد. در کنار برگزاری جشنواره، کارگاه‌های جانبی نیز برگزار می‌شود. اختتامیه در روز‌های ۲۹ و ۳۰ بهمن در یزد برگزار می‌شود و پیش‌بینی ما این است که در صورت امکان مهندس ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این مراسم حضور داشته باشد و نشستی نیز با هنرمندان برگزار کند.»
فاطمی با اشاره به حضور آثار مرتبط با دفاع مقدس در جشنواره تولیدات چند‌رسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: «در این جشنواره سعی ما بر این است آثاری را انتخاب کنیم که جامعیت داشته‌باشد، اما آثار حوزه دفاع مقدس نیز بسیار مورد‌توجه داوران قرار گرفته‌است. همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز اشاره کردند جنگ ما گنج ماست، از این‌رو دفاع مقدس و آثار مرتبط با این حوزه به طور حتم جزو میراث ماست.»
دبیر نخستین جشنواره ملی تولیدات چند‌رسانه‌ای میراث‌فرهنگی در ادامه گفت: «نگاه ما به این جشنواره مقطعی، کوتاه‌مدت و نمایشی نیست، بلکه به دنبال اثرگذاری این جشنواره هستیم. یکی از دستاورد‌های برگزاری این جشنواره تشکیل یک بانک اطلاعاتی است و شبکه اینترنتی میراث آریا در تلوبیون نیز با اجازه صاحبان آثار پخش خواهد شد. این در حالی است که با توجه به اینکه بسیاری از شهر‌ها و استان‌های کشور دارای آثار تاریخی متعدد هستند جشنواره در شهر‌های مختلف نیز برگزار می‌شود. ضمن اینکه این جشنواره ملی است و در مراحل بعدی به صورت منطقه‌ای و بین‌المللی برگزار خواهد شد. همه تلاش‌های ما این است که این ثروت عظیم فرهنگی را اول خودمان بشناسیم بعد کشور‌های همسایه و در مرحله بعد سایر کشور‌ها با میراث‌فرهنگی ایران آشنا شوند.»
وی در خصوص برنامه‌های جنبی این جشنواره توضیح داد: «سه کارگاه آموزشی در حوزه تولید پادکست در حوزه میراث ناملموس و ملموس، ساخت فیلم کوتاه با موبایل و فیلمنامه‌نویسی مینی‌سریال‌های اینترنتی بر اساس ویژگی آثار ناملموس و ملموس نیز در جریان این جشنواره برگزار خواهد شد.»
افزایش سواد میراثی مردم
احمد آخوندی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد که میزبان جشنواره ملی تولیدات چند‌رسانه‌ای میراث‌فرهنگی است، در سخنانی گفت: «برگزاری این جشنواره اهمیت فراوانی دارد و می‌تواند نتایج قابل‌قبولی را به دنبال داشته‌باشد که یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های آن، افزایش سواد میراثی عموم افراد است.»
آخوندی ادامه داد: «این در حالی است که مرمت آثار تاریخی را می‌توان از روی فیلم‌هایی که در گذشته تهیه شده، انجام داد.»
آخوندی گفت: «استان یزد بیش از ۵ هزار بنای تاریخی و ۳هزارو۵۰۰ هکتار بافت منسجم تاریخی دارد که ۹۰۰ هکتار آن در شهر یزد است. به دنبال این هستیم تا از این جشنواره برای معرفی میراث ملموس و ناملموس یزد به خوبی استفاده کنیم.»
وی خاطر نشان کرد: «در حوزه میراث ملموس یکی از موضوعاتی که این جشنواره به ما کمک خواهد کرد، آموزش صحیح روایتگری آثار و بنا‌های تاریخی است. ضمن اینکه این جشنواره کمک بزرگی به تهیه بانک اطلاعاتی و آرشیو حوزه میراث‌فرهنگی خواهد کرد.»
اختتامیه نخستین جشنواره ملی تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی و تجلیل از برگزیدگان روز‌های ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه در شهر جهانی یزد برگزار می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار