کد خبر: 1116317
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۵
وزارت خارجه چین: گفتگوی «شی» و «ترودو» کاملا معمولی بوده است وزارت خارجه چین یک روز پس از انتشار ویدئویی از برخورد تحقیرآمیز رئیس جمهور این کشور با نخست وزیر کانادا، اعلام کرد که گفت‌وگوی رؤسای جمهور دو کشور کاملا عادی بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی که به نظر می‌رسد در آن شی جین‌پینگ، رئیس جمهور این کشور، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا را تحقیر و سرزنش می‌کند، گفت که «این نوع گفتگو‌ها عادی بوده و نباید اینگونه برداشت کرد که جین‌پینگ از کسی انتقاد یا کسی را تحقیر کرده است.»

نینگ در نشست مطبوعاتی نسبت به اقدام کانادا در راستای بهبود روابط دوجانبه با چین، ابراز امیدواری کرد و گفت: ویدئویی که به آن اشاره می‌کنید، در واقع، گفت‌وگوی کوتاهی است که بین رهبران دو کشور در جریان اجلاس جی۲۰ انجام شده است. این گفتگو‌ها بسیار عادی است. فکر نمی‌کنم باید آن را اینگونه تعبیر کرد که شی (جین‌پینگ) کسی را مورد انتقاد یا تحقیر قرار می‌دهد.

در ویدئویی که رسانه‌های کانادایی منتشر کردند، به نظر شنیده می‌شود که مترجم شی، به ترودو می‌گوید که «هرآنچه درباره آن بحث کردیم به رسانه‌ها درز کرده و این کار درستی نیست!»

در این ویدئو همچنین به نظر می‌رسد که رئیس جمهور چین به گویش ماندرین، می‌گوید که «این کار نامناسب است و ما با این روش کار‌ها را انجام نمی‌دهیم. اگر صداقت وجود داشته باشد، ما می‌توانیم با احترام متقابل ارتباط داشته باشیم در غیر اینصورت، نمی‌توان نتیجه را پیش‌بینی کرد.»

گفته می‌شود که نارضایتی شی بابت گزارش رسانه‌ها درباره این بوده که ترودو، بحث ادعایی درباره «جاسوسی و مداخله چین در انتخابات کانادا» را در ملاقات سران دو کشور در روز سه‌شنبه پیش کشیده است. ملاقات سران دو کشور چین و کانادا، برای نخستین بار طی بیش از سه سال اخیر اتفاق افتاده است.

نینگ همچنین با اشاره به این ادعا تاکید کرد که «چین هرگز در امور سایر کشور‌ها مداخله نمی‌کند.»

منبع: مهـــر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار