کد خبر: 1112026
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
ماکرون برای مصالحه در اوکراین به بایدن رو آورد! رئیس‌جمهور فرانسه که پیش از این هم از مذاکره برای صلح درباره جنگ اوکراین سخن گفته بود، این بار از امریکا خواست پای میز مذاکره بیاید و حتی از رهبر کاتولیک‌های جهان خواست در این زمینه میانجیگری کند. در واقع ماکرون که می‌داند ادامه این وضع تبعات سنگینی برای اروپا و از جمله کشورش خواهد داشت، به سراغ عامل اصلی تداوم تنش یعنی واشنگتن رفته تا گره مصالحه بین مسکو و کی‌یف گشوده شود.

رئیس‌جمهور فرانسه که پیش از این هم از مذاکره برای صلح درباره جنگ اوکراین سخن گفته بود، این بار از امریکا خواست پای میز مذاکره بیاید و حتی از رهبر کاتولیک‌های جهان خواست در این زمینه میانجیگری کند. در واقع ماکرون که می‌داند ادامه این وضع تبعات سنگینی برای اروپا و از جمله کشورش خواهد داشت، به سراغ عامل اصلی تداوم تنش یعنی واشنگتن رفته تا گره مصالحه بین مسکو و کی‌یف گشوده شود.
پاپ فرانسیس روز دو شنبه در جریان دیداری که حدود ۵۵ دقیقه به طول انجامید، میزبان امانوئل ماکرون در واتیکان بود. ماکرون پس از این دیدار، طی سخنانی در جمع روزنامه‌نگاران بار دیگر به موضوع جنگ اوکراین پرداخت و در ادامه موضع قبلی خود در فراخواندن به مذاکره برای حل بحران گفت: «ما نیازمند آن هستیم که امریکا پای میز مذاکره بنشیند تا روند صلح در اوکراین به پیش برده شود.» ماکرون با اشاره به روابط پاپ فرانسیس و جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا گفت که این روابط می‌تواند بر بایدن تأثیرگذار باشد تا امریکا در حل بحران در اوکراین مشارکت کند. وی از پاپ فرانسیس درخواست کرد با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و بایدن برای حل بحران در اوکراین تماس بگیرد. ماکرون پیش‌تر هم در سخنانی که به مذاق اوکراینی‌ها خوش نیامد، از لزوم اقدام برای پایان جنگ سخن گفته بود: «فرصت دستیابی به صلح وجود دارد و زمان آن فراخواهد رسید. تعیین زمان و شرایط صلح با روسیه، به عهده اوکراین خواهد بود.»‌رئیس‌جمهور فرانسه همچنین از کسانی انتقاد کرد که مذاکرات صلح با روسیه را خیانت به مبارزه مردم اوکراین توصیف کرده‌اند و تصریح کرد: «جنگ در اوکراین نمی‌تواند ادامه یابد؛ این جنگ زندگی‌مان را در اروپا تغییر می‌دهد و منجر به فقر و گرسنگی خواهد شد.»
انتقاد از استاندارد‌های دوگانه امریکا
بحران در زمینه تأمین انرژی، واقعیتی است که کشور‌های اروپایی نمی‌توانند از آن فرار کنند. آن‌ها با توجه به نزدیک شدن فصل زمستان، خطر‌های ناشی از کمبود یا گران شدن هزینه تأمین انرژی را هر چه بیشتر احساس می‌کنند. ماکرون هفته گذشته در همین زمینه بیانیه‌ای صادر کرد و سیاست‌های امریکا را در فروش انرژی به کشورش هدف انتقاد قرار داد. در این بیانیه آمده است: «قیمت انرژی امریکایی‎‌ها در داخل کشور خودشان بسیار کمتر است. آن‌ها سه چهار برابر کمتر از ما پول می‌دهند. علاوه بر این، در برخی مناطق آن‌ها یارانه‌های بزرگی از دولت تا ۹۰ درصد دارند. اما ما باید آثار تحریم‌ها را تحمل کنیم و این عادلانه نیست! این استاندارد‌ها دوگانه است!» نشریه آلمانی فوکوس در مطلبی به طور ویژه به بحران انرژی در فرانسه پرداخت و نوشت: «فرانسه به دلیل از کار افتادن بسیاری از رآکتور‌های هسته‌ای در بحران انرژی عمیقی قرار دارد. این تأثیرات تا سال آینده ادامه خواهد داشت، در این شرایط فرانسه، به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده خالص برق اروپا، اکنون باید برق وارد کند.»‌موضع اخیر ماکرون در کنار بیانیه اخیر نشان می‌دهد که گره اصلی کش‌دار شدن جنگ اوکراین، نه در مسکو و کی‌یف بلکه در واشنگتن است و کاخ سفید در سودای تقابل با روسیه تمایلی ندارد تا مذاکرات صلح روند طبیعی خود را طی کند و بازنده اصلی در این بین اروپایی‌هایی هستند که هم باید در سیاست‌های تحریمی امریکا همراه شوند و هم به زعم ماکرون، انرژی را چند برابر گران‌تر بخرند. این در حالی است که ۳۰ قانونگذار موسوم به جریان ترقی‌خواه در حزب دموکرات امریکا با امضای نامه‌ای از جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا خواسته‌اند فوراً با پوتین وارد مذاکره شود. این نامه بدون اطلاع بسیاری از نماینده‌های دموکرات کنگره تهیه شده بود.
جانسون همچنان در قامت منجی کی‌یف
با این حال نخست‌وزیر اسبق انگلیس همچنان می‌کوشد به ایفای نقش قبلی خود درباره جنگ ادامه دهد. پس از اینکه اعلام شد که جمهوریخواهان امریکا وعده دادند در صورتی که در انتخابات میان‌دوره‌ای ماه نوامبر کنگره این کشور پیروز شوند ممکن است کمک‌های واشنگتن به اوکراین را متوقف کنند. روزنامه انگلیسی فایننشال‌تایمز به نقل از منابع نزدیک به بوریس جانسون، نخست‌وزیر اسبق انگلیس نوشت که وی قصد دارد با استفاده از وزنه سیاسی خود تعهد کامل امریکا را به کمک به اوکراین در جنگ با روسیه تضمین کند. جانسون یکی از حامیان سرسخت اوکراین بوده است. بر اساس این گزارش، این نخست‌وزیر اسبق انگلیس حالا خواستار صرف زمان بیشتری در واشنگتن دی. سی برای لابی کردن به نفع تداوم حمایت دو حزبی امریکا از اوکراین است. گفته شده برخی مقامات انگلیسی درباره اینکه آیا این نخست‌وزیر اسبق انگلیس می‌تواند به عنوان یک فرستاده بین‌المللی کشورش عمل کرده و به صورت بالقوه برای کمک به بازسازی اوکراین اقدام کند، بحث کرده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار