کد خبر: 1105573
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
تحریم‌ها نقض حقوق ۸۰ میلیون ایرانی است حضور رئیس‌جمهور کشورمان در نیویورک برای شرکت در اجلاس سازمان ملل، طبعاً با دیدار‌های سیاسی در حاشیه اجلاس همراه است. دیدار با رئیس شورای اروپا، رئیس‌جمهور سوئیس، نخست وزیر پاکستان، رئیس‌جمهور بولیوی و نیز حضور در جمع رهبران ادیان الهی از برنامه‌های روز دوم حضور سیدابراهیم رئیسی در نیویورک بود. این دیدار‌ها در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور کشورمان برگزار شد.

حضور رئیس‌جمهور کشورمان در نیویورک برای شرکت در اجلاس سازمان ملل، طبعاً با دیدار‌های سیاسی در حاشیه اجلاس همراه است. دیدار با رئیس شورای اروپا، رئیس‌جمهور سوئیس، نخست وزیر پاکستان، رئیس‌جمهور بولیوی و نیز حضور در جمع رهبران ادیان الهی از برنامه‌های روز دوم حضور سیدابراهیم رئیسی در نیویورک بود. این دیدار‌ها در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور کشورمان برگزار شد.
دکتر سید‌ابراهیم رئیسی در دیدار «شارل میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا با برشمردن راه‌حل‌ها و پیشنهاد‌های ایران برای حل موضوع هسته‌ای و همچنین مسائل مربوط به فلسطین، افغانستان، یمن و اوکراین خاطرنشان کرد: تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط رژیم‌صهیونیستی با برخی کشور‌ها نمی‌تواند برای این رژیم امنیت‌آفرین باشد.
رئیس‌جمهور اعمال تحریم علیه کشور‌ها را از جمله اقدامات ضدانسانی و ناقض حقوق بشر برشمرد و افزود: تحریم ایران نقض ناروای حقوق ۸۰‌میلیون ایرانی و از مصادیق جدی نقض حقوق بشر است.
دکتر رئیسی با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای و لزوم ارائه تضمین‌های اعتمادآفرین اظهار داشت: این امریکایی‌ها بودند که از توافق خارج شدند و از سوی دیگر کشور‌های اروپایی نیز به تعهدات خود در قبال ایران عمل نکردند، بنابراین ایران حق دارد تضمین‌های اعتمادآور مطالبه کند.
رئیس‌جمهور حل و فصل مسائل پادمانی را یکی از مقدمات دستیابی به توافق درباره مسائل هسته‌ای عنوان و تصریح کرد: اگر مسائل پادمانی حل نشود، چه تضمینی وجود خواهد داشت که در فردای توافق دوباره سه کشور اروپایی اقدام به پیشنهاد و پیگیری صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران نکنند، بنابراین مطالبات ایران برای حل مسائل پادمانی کاملاً منطقی است.
رئیس‌جمهور راهکار رفع مشکلات فلسطینیان را اجرای پیشنهاد جمهوری اسلامی مبنی بر برگزاری همه‌پرسی با حضور همه فلسطینیان دانست و گفت: همانگونه که تلاش‌ها و توافق‌های مختلف همچون شرم‌الشیخ، کمپ‌دیوید و اسلو نتوانستند حقوق مردم فلسطین را تأمین کنند، تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط رژیم‌صهیونیستی با برخی کشور‌ها نیز نمی‌تواند برای این رژیم امنیت‌آفرین باشد و تنها یک راهکار عادلانه و منطقی جامع، می‌تواند حقوق فلسطینیان را تأمین و صلح را برقرار کند.
دکتر رئیسی همچنین با بیان اینکه راهکار رفع مشکل افغانستان کمک به شکل‌گیری دولتی فراگیر با حضور همه گروه‌ها و اقوام در این کشور است و مشکلات یمن نیز صرفاً با توقف تهاجم به این کشور و شکست محاصره به عنوان مقدمه آغاز گفتگو‌های یمنی- یمنی قابل حل و فصل است.
شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه با نظر رئیس‌جمهور کشورمان درباره عدم‌استفاده از موضوع حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی کاملاً موافق است، اظهار داشت: اتحادیه اروپا تلاش کرده با نزدیک کردن نظرات، زمینه را برای احیای توافق هسته‌ای فراهم کند و در این مسیر موضوع تحریم‌ها علیه ایران را همواره به عنوان یکی از نگرانی‌های جدی جمهوری اسلامی لحاظ کرده است.
وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا امیدوار است در موضوع توقف درگیری‌ها و صلح در یمن، تشکیل دولت جدید و برقراری ثبات در عراق، برقراری صلح در فلسطین، توقف جنگ در اوکراین و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان از کمک‌های جمهوری اسلامی ایران بهره‌مند شود.
رفتاری که نشان‌دهنده جبران رفتار‌های دولت گذشته امریکا باشد، ندیده‌ایم
دکتر سیدابراهیم رئیسی، همچنین در دیدار ایگنازیو کاسیس، رئیس‌جمهور سوئیس، روابط ایران و سوئیس را روابطی دوستانه و خوب خواند و گفت: افزایش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و به خصوص تسهیل روابط پولی و بانکی دو کشور ضرورت دارد. رئیس‌جمهور مشکل قضیه هسته‌ای را تصمیم نگرفتن امریکایی‌ها دانست و افزود: این امریکا بود که از برجام خارج شد نه ایران و با وجود عمل کردن ایران به تعهدات خود، طرف‌های غربی از انجام تعهدات‌شان سر باز زدند.
آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه ما میز مذاکره را ترک نکرده و برای یک توافق عادلانه آماده‌ایم، گفت: با توجه به سابقه امریکا، مطالبه جمهوری اسلامی برای دریافت تضمین پایداری توافق، مطالبه‌ای کاملاً منطقی است.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دولت کنونی امریکا مدعی مخالفت با تصمیم‌های دولت قبل و بازگشت به توافق است، گفت: ما تاکنون رفتار عملی و جدی‌ای که نشانه جبران رفتار‌های گذشته و رفع تحریم‌های ظالمانه باشد، مشاهده نکرده‌ایم. در این دیدار ایگنازیو کاسیس، رئیس‌جمهور سوئیس نیز با تأکید بر لزوم افزایش همکاری‌های دوجانبه گفت: از سال۲۰۱۶ نقشه راهی برای بهبود روابط تجاری دو کشور ترسیم شد که همچنان به آن پایبند هستیم و معتقدیم باید موانع سیاسی و ژئوپلتیک را از سر راه همکاری‌های دو کشور کنار زد.
ایگنازیو کاسیس همچنین امنیت ایران و غرب آسیا را ضامن امنیت اروپا دانست و گفت: همکاری‌های پولی و بانکی از جمله عرصه‌های قابل گسترش در روابط دو جانبه است.
آمادگی ایران برای برگزاری نشست جهانی گفت‌وگوی رهبران ادیان الهی
رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر به نیویورک، در نشستی با رهبران ادیان الهی با بیان اینکه نقطه اشتراک همه ما پیروان ادیان الهی، خداپرستی است، گفت: همه باورمندان به ادیان الهی بر این نکته اتفاق‌نظر دارند که جامعه بدون خدا و اعتقاد به مبدأ و معاد برای بشر تباهی خلق می‌کند، نه رشد و سعادت. بشریت پیش روی خود دو جنگ خونین و فاجعه‌بار جهانی و ۷۰سال ظلم به مردم فلسطین را به عنوان بخشی از مصادیق کنار نهادن خدا از عرصه اداره جامعه می‌بیند، لذا ضرورت دارد خداباوری را در کنار همه تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در نظر بگیریم. رئیسی اظهار داشت: وحدت و یکپارچگی به این معنی نیست که پیروان ادیان مختلف از آیین خود دست بردارند، بلکه به این معناست که بر نقاط اشتراک به ویژه خداپرستی تأکید کنیم و اختلافات را کنار بگذاریم.
رئیس‌جمهور خداپرستی و توجه به قوانین الهی را بزرگ‌ترین مانع در ر مسیر استکبار، خودبینی و خودمحوری و میل بر سلطه به دیگران برشمرد و تصریح کرد: اساس ظلم و تعدی در جهان ناشی از خودبزرگ‌بینی و راه پرهیز از خودبرتربینی توجه به قوانین الهی و خداپرستی است.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه حق زندگی اجتماعی به معنای این نیست که کسی حق داشته باشد، خواسته و دریافت‌های شخصی خود را به دیگران تحمیل کند، خاطرنشان کرد: سلطه‌طلبی یکی از جلوه‌های الحاد است که مجال تفکر و اندیشه را از انسان‌های دیگر سلب می‌کند.
رئیس‌جمهور توحید و عدالت را دو محور مورد تأکید و قبول همه ادیان الهی دانست و گفت: در پرتو عدالت است که انسان می‌تواند زندگی سالم، امن و آسانی داشته باشد. بنا به فرموده امام محمدباقر (ع) وقتی انسان رابطه با خودش، با خدا، با دیگران و با هستی و طبیعت را به درستی تنظیم کرده باشد، می‌تواند در مسیر کمال قرار گیرد و اگر این چهار ساحت ارتباط را به شکل صحیح تنظیم نکند، ناگزیر در مسیر ظلم به خود و دیگران و هستی حرکت خواهد کرد.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه عدالت و چگونگی اقامه آن در ادیان الهی بسیار مورد تأکید قرار دارد، افزود: خداوند در قرآن به پیامبر اسلام (ص) تأکید می‌کند که تو موظف به هدایت مردم هستی تا خودشان قسط و عدل را برپا دارند و این شرط تحقق جامعه و زندگی عادلانه است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز در کنار گسترش الحاد، گرایش به دین نیز به ویژه در میان جوانان گسترش بسیاری یافته است، تصریح کرد: گسترش معنویت در میان جوامع برای رهبران ادیان الهی مسئولیت‌آور است و رهبران ادیان الهی با دقت و جدیت از بروز هر گونه درگیری میان ادیان الهی ممانعت کنند. به جای درگیری، برخورد و حذف، پیشنهاد گفت‌وگوی اندیشه‌ای میان ادیان را مطرح و تثبیت کنیم تا نظرات پیروان ادیان مختلف به یکدیگر نزدیک‌تر شود، زیرا گفتگو میان ادیان به همکاری سازنده و مؤثر آن‌ها منجر خواهد شد.
رئیس‌جمهور با اشاره به آفت ضربه زدن به دین با پوشش دینداری افزود: داعش به نام خدا و با پرچم منقش به نام خدا و رسول‌الله (ص) جنایات هولناکی مرتکب شد که هیچ فرد دیندار و آزاده‌ای آن‌ها را تأیید نمی‌کند.
رئیس‌جمهور با اشاره به برگزاری راهپیمایی عظیم و بی‌نظیر اربعین اظهار داشت: این راهپیمایی گرامیداشت یاد نماد مظلومیت و ایستادگی در برابر ظلم است؛ نمادی که به بشریت نشان داد اگر در برابر ظلم سکوت شود، فساد و ظلم همه جامعه را در برمی‌گیرد.
رئیسی در پایان سخنان خود با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای میزبانی از نشست گفت‌وگوی میان ادیان الهی گفت: همچنین پیشنهاد می‌کنم برگزاری این نشست‌ها را به عنوان مجالی برای همفکری و هم‌افزایی برای رفع مشکلات و گره‌های زندگی انسان معاصر ادامه دهید.
در آغاز این نشست ۱۳نفر از رهبران ادیان مختلف حاضر در نشست، در سخنانی به تشریح دیدگاه‌ها و بیان نظرات خود پرداختند.
اصلاح روابط ایران و عربستان باید در چارچوب توافقات باشد
رئیسی در دیدار «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق نیز با ابراز تقدیر صمیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت ایران از دولت و ملت عراق به خاطر میزبانی خالصانه و برگزاری باشکوه مراسم اربعین امسال گفت: امیدواریم هر چه سریع‌تر روند سیاسی در عراق با تفاهم و گفتگو به تشکیل دولتی مقتدر منجر شود. رئیسی همچنین با اشاره به سخنان نخست‌وزیر عراق درباره لزوم تسریع در تکمیل پروژه مسیر ریلی بصره به شلمچه اظهار داشت: رفع گره کوچک این پروژه و تکمیل سریع‌تر آن نتایج و دستاورد‌های عظیمی در گسترش تعاملات و همکاری‌های دوجانبه و نیز تسهیل تردد زائران به اماکن مقدسه دو کشور خواهد داشت.
رئیس‌جمهور در ادامه ابراز امیدواری کرد که روند سیاسی انتخابات پارلمانی عراق هر چه سریع‌تر با گفتگو و تفاهم طرف‌های عراقی به نتیجه برسد و دولتی قوی و مقتدر تشکیل شود.
رئیسی در ادامه با قدردانی از حسن‌نیت و تلاش‌های دولت عراق و شخص نخست وزیر این کشور برای بهبود روابط کشور‌های منطقه با یکدیگر و از جمله ایران و عربستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از اصلاح روابط با عربستان استقبال می‌کند، اما اصرار داریم که این روند بر اساس توافقات و تفاهمات انجام‌شده در گفتگو‌های مسئولان دو کشور در عراق پیش برود.
«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با سپاسگزاری از ابراز رضایت مقامات و مردم ایران از میهمان‌نوازی مردم عراق از زوار اباعبدالله‌الحسین (ع) گفت: مردم عراق تنها به وظیفه خود در قبال زوار عزیز سید و سالار شهیدان عمل کرده‌اند.
نخست وزیر عراق با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت سیاسی کشورش، از حسن‌نیت و تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی ایران برای افزایش همکاری‌ها با عراق نیز قدردانی کرد.
روابط ایران و بولیوی دوستانه
و رو به گسترش است
رئیسی در دیدار لوئیس آرسه، رئیس‌جمهور بولیوی هم روابط ایران و بولیوی را دوستانه و رو به گسترش خواند و گفت: روابط دو کشور روابط سیاسی معمولی نیست و باید روزبه‌روز توسعه یابد. رئیس‌جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه وزیر امور خارجه ایران موظف است کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور را فعال کند، گفت: نتیجه این همکاری‌ها باید برای هر دو کشور محسوس و عملیاتی باشد.
آقای آرسه، رئیس‌جمهور بولیوی نیز در این دیدار با اشاره به سوابق طولانی دوستی ایران و بولیوی ابراز امیدواری کرد بیانیه همکاری ایران و بولیوی که در گذشته به تأیید هر دو کشور رسیده است، با تداوم و تعمیق همکاری‌ها به نتایج مطلوبی منجر شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار