چهار افغان غیرمجاز که پس از گروگانگیری مشتریان آرایشگاهی مردانه از آنها زورگیری کردهبودند، محارب شناخته شدند.
چندی قبل به مأموران پلیس تهران خبر رسید چهار مرد نقابدار با تهدید چاقو مشتریان آرایشگاهی مردانه را در محله نظامآباد حبس و اموال آنها را سرقت کردهاند.
وقتی مأموران پلیس به محل حادثه رفتند، صاحب آرایشگاه گفت: «من و کارگرم همراه هشت نفر از مشتریانم داخل مغازه بودیم و من مشغول آرایشگری بودم که ناگهان چهار مرد نقابدار مسلح به چاقو وارد مغازه شدند و در مغازه را بستند. دو نفر از آنها با چاقو به سراغمان آمدند و دو نفر هم با چاقو جلوی در ایستادند تا مانع فرار ما شوند. آنها ۱۵ دقیقه ما را گروگان گرفتند و در نهایت پس از سرقت همه اموالمان از مغازه فرار کردند.»
با طرح این شکایت، پرونده به دستور قاضی علیرضا بهشتی، بازپرس شعبه دوم دادسرای ناحیه ۳۴ در اختیار تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی قرار گرفت.
زورگیران خارجی
مأموران پلیس در نخستین گام دریافتند سارقان مسلح اتباع افغان هستند و با کارگر آرایشگاه هم رفت و آمد داشتهاند.
بدین ترتیب مأموران به سراغ کارگر آرایشگاه رفتند و از وی تحقیق کردند. وی گفت: «من افغان هستم و سارقان هم از همشهریان من هستند. مدتی بود آنها به بهانه دیدن من به مغازه رفت و آمد داشتند، اما فکر نمیکردم که نقشه سرقت دارند. روز حادثه وقتی آنها را دیدم تعجب کردم، اما از ترس حرفی نزدم. آنها همه مأمور نظامی بودند که بعد از جنگهای داخلی به صورت غیرمجاز به ایران آمدند.»
با به دست آمدن این اطلاعات مأموران پلیس چهار متهم را شناسایی کردند و در مخفیگاهشان به دام انداختند. مأموران همزمان با انتقال متهمان به اداره پلیس مقداری از وسایل سرقتی را هم از مخفیگاهشان کشف کردند. متهمان در بازجوییها به جرم خود اعتراف کردند و یکی از آنها گفت: «ما در افغانستان افسر پلیس بودیم، اما بعد از جنگهای داخلی از ترس تصمیم گرفتیم از افغانستان خارج شویم. ما دو هفتهای از طریق کوهستان راهی مرز ایران شدیم و در نهایت هم قاچاقبرها ما را به ایران منتقل کردند. در تهران در ساختمان نیمهکارهای مشغول به کار شدیم، اما درآمدمان کم بود و به همین خاطر تصمیم گرفتیم سرقت کنیم.» وی ادامه داد: «چند باری به عنوان مشتری به مغازه آرایشگاه رفتهبودیم و به آنجا آشنایی داشتیم و روز حادثه هم برای سرقت به همان مغازه رفتیم و از مشتریانش سرقت کردیم. ما تصمیم داشتیم از چند مغازه دیگر هم سرقت کنیم، اما در اولین سرقت شناسایی شدیم و به دام افتادیم.»
متهمان پس از اعتراف، راهی زندان شدند و بازپرس پرونده هم پس از تحقیقات تکمیلی کیفرخواست متهمان را به عنوان محارب صادر کرد. به زودی سارقان در دادگاه انقلاب محاکمه میشوند.