سرویس جامعه جوان آنلاین: به گفته دکتر جلال الدین میرزای رزاز رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ۹۰ درصد نانهای موجود در کشور «نان سفید» است، در حالی که در کشورهای توسعه یافته جهان ۹۵درصد مردم نان کامل مصرف میکنند. نان مصرفی ایرانیان حتی صدای نماینده سازمان بهداشت جهانی (WHO) را هم درآورده و وی در اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی بر توجه ویژه به نان و روشهای طبخ آن در ایران تأکید کرده و معتقد است: گندم مورد مصرف آردسازیها باید بازبینی شود. براساس آمار ارائهشده توسط نماینده WHO، ما در کشور ۲۸ درصد مواد مغذی گندم را از طریق سبوسگیری جدا کرده و دور میریزیم! در حالی که نان کامل نانی است که آرد آن از گندم کامل و سبوس دار تهیه شده باشد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با انتقاد نسبت به بالابودن درصد سبوسگیری در کشورمان میگوید: «با انجام عمل سبوس گیری، مواد مغذی گندم را دور ریخته و آرد گندم کامل را به آرد سفید تبدیل میکنیم، سپس همان مواد مغذی نظیر آهن، زینک و ویتامین D را که جزو لاینفک سلامت مردم هستند دوباره با مکمل یاری به آرد سفید بازمی گردانیم که این سیاست غلط مورد انتقاد سازمانهای جهانی قرار گرفته است.» میرزای رزاز با اشاره به سرانه مصرف ۳۲۰ گرم نان در طول روز تصریح میکند: «بنابراین هر فرد ایرانی حدود سه تا پنج گرم نمک تنها از طریق خوردن نان دریافت میکند که میزان بالایی است.»
رئیس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی همچنین درباره روش طبخ نان و اثر آن در ذائقه مردم هشدار میدهد و میگوید: «مصرف نانی که بیش از حد در معرض آتش مستقیم قرار میگیرد و بهاصطلاح برشته میشود و بهدلیل تولید مواد سمی نظیر آکریلامید، خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد؛ اگرچه نان برشته طعم بهتری دارد، اما با توجه به این مسئله، ذائقه و فرهنگ سلامت مردم نیز باید تغییر کند.»