کد خبر: 888615
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
منفي‌ترين روز شاخص كل بورس در ۳سال اخير ثبت شد
روزگذشته بازار سهام قرمزپوش و شاخص كل بورس با يك‌هزار و 649واحد نزول روبه‌رو شد كه اين نزول به‌طور مستقيم و غيرمستقيم 10ميليون دارنده كد سهامدار و 50 ميليون دارنده سهام عدالت در كشور را تحت تأثير قرار داد.
هادي غلامحسيني

روزگذشته بازار سهام قرمزپوش و شاخص كل بورس با يك‌هزار و 649واحد نزول روبه‌رو شد كه اين نزول به‌طور مستقيم و غيرمستقيم 10ميليون دارنده كد سهامدار و 50 ميليون دارنده سهام عدالت در كشور را تحت تأثير قرار داد. 

به گزارش «جوان» بالغ بر 10ميليون سهامدار در كشور وجود دارد كه با احتساب 50ميليون مشمول سهام عدالت هستند، به فرض اينكه برخي از آنها في‌الحال داراي كدسهامداري هم باشند به جرئت مي‌توان گفت كه حدود 55ميليون از جمعيت ايران از ريسك‌هاي موجود اقتصادي و غيراقتصادي در كشور اثر مي‌پذيرند، بدين ترتيب ريسك‌هاي ناشي از اشتباه در سياستگذاري اقتصاد روي بازار سرمايه و دارندگان سهام اثر مي‌گذارد، به عنوان مثال معترضان بايد بدانند كه دنبال‌كنندگان اعتراضات ريسكي را توليد مي‌كنند كه بر پس‌اندازهايي كه به سهام تبديل شده‌اند، اثر منفي مي‌گذارد. 

روز گذشته عمده شركت‌هاي بازار با افت بها روبه‌رو و به اصطلاح بازار قرمزپوش شد، اين در حالي بود كه فقط 12 شركت بورسي با رشد قيمت داد و ستد شدند تا دماسنج بازار سهام شاهد سقوط هزار و 649 واحدي و نزول به محدوده 95هزار 561واحد شود. ارزش روز بازار سهام كشور بيش از 300هزارميليارد تومان برآورد مي‌شود و تعداد كدهاي سهامداري كنوني بيش از 10ميليون مي‌باشد كه با تعيين تكليف و آزاد‌سازي سهام عدالت پيش‌بيني مي‌شود و تعداد سهامداران در بازار سرمايه حتي از 55ميليون نفر هم بگذرد اما از آنجا كه عمده پرتفوي سهام عدالت و شركت‌هاي مشمول طرح در بازار سرمايه حضور دارند، نوسان‌هاي بورس 50 ميليون مشمول سهام عدالت را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد. 
   
مراقب دارايي‌ها و داشته‌ها باشيم 

حال اگر انتقادها و اعتراض‌ها به وضعيت معيشت و نحوه مديريت و سياستگذاري اقتصاد كلان كشور از مسير صحيح و عقلاني و مسالمت‌آميز عدول كند، بي‌شك از ارزش دارايي سهامداران بازار سرمايه به دليل توليد ريسك و ناامني كاسته خواهد شد، حال آنكه هيچ معترض منصف و نوع دوستي دوست ندارد خسارتي به سهامداران بازار سرمايه وارد شود. 
اين مقال با هدف تأييد يا حمايت از سياست‌هاي مديران دولتي به رشته تحرير درنيامده است و بارها قيد شده است كه اقتصاد ايران براي رشد، توسعه و پيشرفت چنان پتانسيلي دارد كه هميشه مورد طمع كشورهاي خارجي بوده، است و خواهد بود اما بحث برسر اين واقعيت است كه انعكاس انتقاد و اعتراض به سياست‌هاي اقتصادي بايد از مسيري دنبال شود كه دارايي‌ها، داشته‌ها و بيت‌المال و همچنين ارزش دارايي‌هاي خود مردم در بازار سرمايه مورد خسارت قرار نگيرد و حل مسئله سخت اقتصاد نياز به آرامش و ورود و حضور كارشناسان و اساتيد اقتصاد دارد. 
   
مجموعه اتفاقات اثرگذار بر بازار 

البته نبايد از قلم انداخت كه وضعيت ناخوشايند بازار ناشي از چند عامل است از جمله اجراي اصلاحات همراه با ابهام و سؤال سه دستورالعمل مهم پذيرش شركت‌ها، افشاي اطلاعات و توقف و بازگشايي نمادها توسط سازمان بورس. نگراني سهامداران از لغو پذيرش شركت‌ها و حذف پيش‌بيني درآمد شركت‌ها و P/E، اعلام افزايش قيمت بنزين و سرنوشت نامعلوم بودجه 97، رشد شتابان هفته پيش شاخص و... بود اما به هر رو  بين ريسكي كه سهامداران مي‌توانند در بازار تحمل كنند تفاوت وجود دارد، به‌طوري كه روز گذشته بسياري از سهامداران حقيقي فروشنده بودند و برخي از سهامداران حقوقي هم در كف قيمت سهام‌ها را جمع‌آوري كردند كه در آينده شايد فروشندگان سهم در روز گذشته بازنده و خريداران با رشد بهاي سهام برنده شوند. 

در پي سقوط هزار و 649 واحدي شاخص كل بازار سرمايه در روز گذشته، منفي‌ترين روز اين متغير در سه سال گذشته به ثبت رسيد اما اين رويداد مانع جولان نوسان‌گيران و ريسك‌پذيران با درجه بالا در بازار سرمايه نشد، به‌طوري كه اين افراد معتقد بودند در آينده از خريد روزگذشته سهام در كف قيمت سودهاي خوبي عايدشان خواهد شد در اين ميان سخن اين است كه چرا در كشور ريسك‌هاي تحميلي به بازاري كه 10ميليون سهامدار مستقيم و 50 ميليون سهامدار مشمول سهام عدالت به طور غيرمستقيم دارد تا حد ممكن كنترل و مهار نمي‌شود تا مردمي كه پس‌اندازشان در بازار سهام است، ضرر و زيان نبينند. 
    
برندگان آتی بازار 

انتظار مي‌رود به‌زودي هيجان منفي عرضه سهام و فروش با هر قيمتي و تشكيل صف‌هاي فروش و ريزش شاخص فروكش كند و تعيين تكليف بودجه سال آتي برندگان بازار ديروز خريداران سهام باشند و نه فروشندگان اما کسانی كه مطالبات بحق اقتصادي دارند بايد بدانند كه براي رعايت حق‌الناس بايد چنان روش مسالمت‌آميزي را در انعكاس مطالبات بحق خود در پيش بگيرند كه آب در دل بازار سرمايه تكان نخورد تا عده‌اي سهامدار مضرور ريسك ناشي از اعتراضات نشوند. 
   
با مردم سخن بگویيد

مدت‌هاست تقاضا مي‌شود رئيس سازمان بورس اوراق بهادار در جلسات هيئت‌دولت و ساير جلسات مهم اقتصادي و غيراقتصادي كشور حضور يابد، زيرا وي بايد ريسك ناشي از تصميم‌ها و اتفاقاتي كه در پي هر تصميم خرد و كلان اقتصادي بر بازار سرمايه رخ می‌دهد را به شكل آنلاين و سريع به تصميم‌گيران گوشزد كند، حال انتظار مي‌رود رئيس سازمان بورس در رسانه ملي حاضر شود و در خصوص ريسك‌هاي اقتصادي و غيراقتصادي تحميلي به بازار سرمايه در چنين روزهايي كه انتظار مي‌رفت بازار سرمايه با رشد همراه شود ولي با سكته‌هاي موقتي روبه‌رو شد، توضيح دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار