کد خبر: 879127
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵
دپوي زباله در جنگل هاي گيلان بحران جديدي را براي ساکنان استان رقم زد
انباشت روزانه صدها تن زباله شهري در نواحي جنگلي شمال کشور به ويژه استان گيلان و دپوي خروارها پسماند در حومه شهرها و روستاهاي اين استان از جمله دغدغه هاي قديمي مربوط به حوزه مديريت شهري گيلان است. مسئله اي که هر بار معضل جديدي را براي ساکنان اين استان رقم مي زند. افزايش چشمگير زادو ولد مگس هاي ناقل بيماري و هجوم انها از محل دپوي زباله ها در جنگل سراوان به سمت روستاهاي رشت و حتي نواحي شهري مشکل جديدي است که طي روزهاي اخير نام اين منطقه را در صدر اخبار رسانه ها قرار داده است.

نويسنده: مريم احمدي

به طور ميانگين روزانه 2هزار تن زباله در استان گيلان توليد مي شود. رقمي که همزمان با آغاز فصل ورود مسافران به اين استان گردشگر پذير از 3 هزار تن نيز تجاوز مي کند. به همين دليل کمبود امکانات برای امحای این ميزان زباله‌ سبب شده مدیریت پسماند در استان به مشکل جدی تبدیل شود. مسئله اي که به دليل شرايط جغرافيايي و توپوگرافي اين استان شمالي پياده سازي راهکاري معمول از جمله ايجاد مرکز دفن اصولی و بهداشتی زباله ها در حوالي شهرهاي استان را غير عملي کرده و تدبير ويژه اي را مي طلبد. به دليل بالا بودن سطح ابهاي زيرزميني در نقاط مختلف استان گيلان دفن زباله ها سبب ورود شيرابه ها به ابهاي زيرزميني و الودگي وسيع اين منابع مي شود. از اين رو احداث نيروگاه زباله سوز در شهرهاي مختلف استان به ويژه شهرهايي که به رغم توليد حجم بالاي زباله مرکز دفن اصولي ندارند از جمله راهکارهاي مديريت پسماند تلقي مي شود. راهکاري که با وجود ضرورتش طي سالهاي متوالي نعلق مانده و سبب شده هر بار زباله اي انباشت شده بحران جديدي براي ساکنان استان ايجاد کنند . حمله مگس ها به روستاها و برخي نواحي شهري که طي سالهاي گذشته با سم پاشي مهار مي شد ، از جمله اثرات دپوي خروارها زباله در جنگل هاي سرسبز سراوان است .

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت با تاييد اينکه حمله مگس ها به سراوان و روستاهای اطراف بحران جدید شهر رشت است گفت: حوزه مدیریت شهری و شهرداری رشت مسئول دفنگاه زباله سراوان است اما فقط زباله رشت وارد سراوان نمی شود و در خصوص مشکل ایجاد شده در سراوان فقط شهرداری رشت قصور نکرده و مابقی شهرها و دستگاههای متولی هم مقصر هستند

شیرزاد افزود: در هفته های گذشته بارها به بحران سراوان اشاره کردیم اما متاسفانه مسئولان توجه نکردند و امروز وجود مگس ها هم برای ساکنین و هم برای پیمانکار و پرسنلی که در سراوان مشغول فعالیت هستند مشکلات بهداشتی فراوانی ايجاد کرده است.

محمد حسن عاقل منش عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت دراين خصوص با انتقاد از تعلل دولت در رفع مشکل زباله گيلان گفت: در ادوار گذشته قرار بود دولت برای وضعیت زباله در استانهای شمالی کشور برنامه ریزی کند همچنين قرار بود اعتبارات دولتی در خصوص سراوان و برای خرید دستگاه زباله سوز اختصاص یابد اما در حال حاضر تنها ده درصد اعتبارات دولتی در این راستا واریز شده است!

اين در حالي است که بحث احداث زباله سوز در شهرهاي مازندران نيز همزمان با تعهدات دولت در رفع مشل زباله هاي گيلان مطرح شده اما به رغم انجام اين تعهدات در مازندران مشکل گيلان همچنان به وقت خود باقي است.

راهکارهاي غيرعملي، توجيه هاي غيرفني

در کنار سرريزشدن شيرابه هاي حاصل از انباشت زباله ها در جنگل سراوان بر سرح خاک و نفوذ در منابع ابي و همچنين انتشار بوي متعفن و ازار دهنده در چندمتري روستاهاي سروان ، اهالي روستاهاي رشت هرارگاهي با هجوم مگس ها و حشرات موذي ناقل انواع بيماري ها نيز روبرو هستند. مشکلي که طي سالهاي گذشته با سم پاشي تا حدي رفع مي شد اما گويا اين راهکار هم ديگر پاسخگوي اين حجم انباشت زباله و جمعيت روز به ازدياد حشرات نيست. در حالي که بارها کارشناسان محيط زيست اعلام کرده اند سم پاشي هاي مکرر راهکار موثري براي مقابله با حشرات نيست و مي تواند الودگي هاي محيطي جديد را ايجاد کند اما برخي مسئولان از جمله رئیس سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت

نه تنها اين موضع را نمي پذيرد بلکه با بيان اينکه هجوم اخير مگس‌ها به روستاها به دلیل قرار گرفتن در فصل زاد و ولد است به نوعي به توجيه اقدامات غيرفني سازمان مربوطه پرداخته است.علیرضا حاجی پور دراين خصوص مي گويد: در حال حاضر با وجود سمپاشی چند برابر بیشتر از گذشته در منطقه لندفیل سراوان متاسفانه شاهد هجوم مگس ها هستیم که این معضل هرساله در این وقت از سال اتفاق می افتد و دلیل اصلی این مشکل زاد و ولد و تخم ریزی مگس ها در این وقت از فصل سال است.

ازانجا که مهمترین راه خروج از بحران زباله‌ رشت ایجاد نیروگاه های زباله سوز است انتظار مي رود مسئولان دولت براي عملي کردن قرارداد احداث اين نيروگاه که در سال 92 منعقد شده زودتر وارد عمل شوند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار