کد خبر: 878493
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
درخشش آثار ایرانی در حراجی کریستی
آثار ایرانی در حراجی کریستی لندن درخشیدند، در این حراج که با نام« هنر دنیاهای اسلامی و هندی» برگزار شد، بیش از 326 قلم اجناس تاریخی عرضه شد که در میان آنها«قانون در طب» ابن‌سینا و «شاهنامه» فردوسی دیده می شد.
محمد صادقي

چهارم آبان ماه  لندن شاهد برگزاری حراج کریستی بود؛  حراجی که در آن تعداد زیادی از آثار هنری ایرانی عرضه و به فروش رسید. یکی از آثار مطرح ایرانی که در این حراجی چکش خورد، «قانون در طب» نوشته ابوعلی سینا، دانشمند ایرانی بود که ۲۰ هزار پوند فروخته شد. این اثر  شامل کتاب‌های اول، دوم و پنجم از دایره‌العلوم پزشکی مشهور ابن‌سینا می‌شد.دیگر اثر متعلق به ابن‌سینا که یک دایرالعلوم دیگر از کارهای فلسفه و علمی این دانشمند بود، به عنوان سومین قلم به حراج گذاشته شد و با همان قیمت اولیه تخمینی در نهایت به قیمت ۴۵ هزار پوند به فروش رفت.

علاوه بر قرآن‌های قدیمی و خوش‌نویسی‌شده از هندوستان و مجموعه‌ای از کشورهای اسلامی دیگر، تعدادی قرآن از نسل‌های مختلف ایران از جمله صفوی و قاجار هم در حراجی کریستی به نمایش گذاشته شد و به قیمت‌های مختلف از ۵‌هزار پوند گرفته تا نزدیک ۳۰‌هزار پوند فروخته شد.

همچنین کتاب‌های دعای ایرانی در میان اقلام کریستی به چشم می‌خوردند، مثلاً یک کتاب دعای مربوط به دوران تیموریان که به ارزش بیش از ۵ هزار پوند به فروش رفت.
بعد از به حراج گذاشتن یک سفرنامه گردش در فارس متعلق به دوران قاجار که به بهای چشمگیر ۶۲ هزار پوند فروخته شد، شاهنامه فردوسی متعلق به دوران صفوی حراج شد که با ارزش 3هزارو۲۰۰ پوند به فروش رفت.  کاشی‌ها و سفال‌کاری‌های ایرانی متعلق به قرن‌های مختلف هم در کریستی به حراج گذاشته شدند و عموماً با قیمت زیر ۵ هزار پوند به فروش رفتند. خنجری قدیمی، ‌یک گوی صور فلکی، یک جعبه طلاکاری‌شده متعلق به دوران قاجار، نقاشی پرتره از ناصرالدین شاه قاجار و درهای خاتم‌کاری‌شده با شیشه‌کاری منقوش از اقلام متفاوت ایرانی به چشم‌خورده در این رخداد بودند.

اما همان طور که تعجبی هم نداشت، فرش‌ها و گلیم‌های ایرانی حضور پررنگی در این حراجی داشتند و انواع مختلف این فرش‌ها و گلیم‌های تبریز، سلطان‌آباد، کاشان، بیجار و ... از قرون مختلف به قیمت‌های متنوع از ۲ هزار پوند تا بیش از ۳۰‌هزار پوند به فروش رفتند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار