کد خبر: 823850
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵
«ورزش» كانالي تخصصي كه نمي‌تواند اختصاصي عمل كند
شبكه ورزش سيما با وجود اينكه سعي مي‌كند مخاطبانش را گسترش دهد با رقيبي جدي روبه‌رو است كه از بد روزگار قيم و بزرگ‌تر اين شبكه شده است.
محمدصادق عابديني
شبكه ورزش سيما با وجود اينكه سعي مي‌كند مخاطبانش را گسترش دهد با رقيبي جدي روبه‌رو است كه از بد روزگار قيم و بزرگ‌تر اين شبكه شده است. شبكه 3 پدرخوانده شبكه ورزش است و نمي‌گذارد رقابت‌هاي ورزشي پربيننده از سيطره‌اش خارج شود و به چنگ شبكه ورزش بيفتد. در اين شرايط آيا مي‌شود شبكه 3را خيرخواه شبكه ورزش دانست؟!

شبكه‌هاي تخصصي سيما بخش مهمي از باكس شبكه‌هاي تلويزيوني را تشكيل مي‌دهند؛ شبكه‌هايي تقريباً نوظهور كه قرار است به بيننده‌هاي سيما بنا بر علايق‌شان خدمت‌رساني كنند و برنامه‌هايي را كه به موضوعيت شبكه مربوط مي‌شوند، پوشش دهند. براي نمونه در حالي كه همه شبكه‌هاي صداوسيما فيلم‌هاي مستند پخش مي‌كنند، اين شبكه مستند است كه تمام وقت در حال پخش مستند است و گستره وسيعي از موضوعات و ژانر‌هاي مستند را پوشش مي‌دهد. يا در حالي كه اكثر شبكه‌هاي تلويزيون اقدام به پخش فيلم و سريال مي‌كنند، شبكه‌هاي نمايش و تماشا به صورت تخصصي در طول شبانه روز اين كار را انجام مي‌دهند. با وجود اين يك شبكه تخصصي در تلويزيون وجود دارد كه براي حضور تخصصي با يك مانع بزرگ روبه‌رو است. از اوايل دهه 70 زماني كه شبكه 3سيما متولد شد و دو قطبي شبكه يك و 2را شكست، هدف‌گذاري اين شبكه جوانان اعلام شد. جمعيت جوان ايران كه در دهه 70 رو به افزايش گذاشته بود، نيازمند شبكه‌اي تلويزيوني بود كه همراه با مقتضيات گروه سني جوان برنامه‌سازي كند. شبكه 3يكي از مهم‌ترين نياز‌هاي جوان‌ها را پوشش مسابقات ورزشي مهم به خصوص فوتبال ارزيابي كرده بود.

در همين سال‌ها ليگ فوتبال باشگاهي كشور نيز با نام ليگ آزادگان به صورت منظم در حال برگزاري بود. در كنار آن پخش مسابقات المپيك، جام جهاني فوتبال، مسابقات مهم كشتي كه ورزش اول كشور به شمار مي‌رفت نيز در دستور كار شبكه 3 قرار گرفت. اين شبكه تا پيش از ايجاد شبكه‌هاي تخصصي تنها تلويزيون ورزش دوستان بود.
   
سهم ورزش در تلويزيون افزايش يافت
28 تيرماه سال 1391 در حاشيه جلسه مشترك هيئت دولت با رئيس وقت سازمان صداوسيما، شبكه ورزش با حضور دو تن از ورزشكاران افتتاح شد. اين شبكه پنجمين شبكه ديجيتال سيما بود و صرفاً از طريق دستگاه‌هاي ستاپ‌باكس دريافت مي‌شد. در روز افتتاح اين شبكه وعده HD شدن شبكه ورزش و همچنين پخش 24 ساعته آن داده شد. شبكه ورزش در مرحله آزمايشي روزانه شش ساعت برنامه پخش مي‌كرد و در آن ضمن پوشش مسابقات ورزشي بخشي از مستندهاي ورزشي و همچنين مرور رخداد‌هاي مهم ورزشي را در دستور كار خود قرار داده بود. رئيس سازمان صداوسيما در حضور هيئت دولت به بيان اهداف راه‌اندازي شبكه ورزش پرداخت، از جمله اينكه: «مي‌توان گفت كه شبكه ورزش فرصت عادلانه‌اي براي همه ورزش‌ها در زمينه پخش فراهم مي‌كند.»

در حالي كه قرار بود ورزش شبكه‌اي مستقل باشد، اما از نظر سازماني ورزش زيرمجموعه شبكه‌3 شد تا شبكه‌3 جايگاه خود را به عنوان پخش‌كننده انحصاري مهم‌ترين رخداد‌هاي ورزشي ملي و بين‌المللي حفظ كند و در عوض شبكه ورزش به عنوان يار كمكي عمل كرده و مسابقاتي را كه شبكه 3به هر دليلي از جمله تداخل با پخش مسابقات مهم‌تر يا همزماني با پخش مجموعه‌هاي تلويزيوني پر‌بيننده اين شبكه امكان پخش آن را نداشت، پخش می‌کرد. شبكه ورزش البته توانست با استفاده از مجري‌هاي شناخته شده شبكه 3و برنامه‌سازان حرفه‌اي اين شبكه چند برنامه پربيننده براي مخاطبانش بسازد از جمله برنامه « فوتبال 120» كه به نوعي نسخه دوم برنامه «نود» به شمار مي‌رود اما هميشه سايه سنگين شبكه3 بر سر اين شبكه ورزش ديده مي‌شود. شبكه ورزش تلاش كرده است در زمينه پخش مسابقات ليگ‌هاي مهم خارجي فعال‌تر از شبكه‌3 سيما باشد و تعداد بيشتري از مسابقات را پوشش دهد و ورزش‌هايي كه كمتر در شبكه‌3 امكان حضور داشتند در اين شبكه ديده مي‌شوند. اما هنوز شبكه ورزش امكان دسترسي انحصاري به بهترين رخداد‌هاي ورزشي را ندارد و از نظر مديران تلويزيون اين شبكه‌3 است كه حق انتخاب دارد و شبكه ورزش در بهترين شرايط بايد منتظر باشد كه شبكه 3با تداخل برنامه روبه‌رو شود تا بتواند فرصت ديده شدن پيدا كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار