گفته ميشود حدود ۵۰ هزار تن شيرخشك صنعتي در انبارهاي تعاون روستايي دپو شده است، اما مديرعامل تعاون روستايي در پاسخ به سؤال «جوان» ميزان شيرخشكهاي دپو شده را محرمانه دانست و گفت: با توجه به كاهش ميزان خريد تضميني نسبت به سال گذشته، ايجاد مشوقهاي صادراتي و توزيع پنير يك كيلويي در سبد رفاهي خانوارهاي ضعيف؛ پيشبيني ميشود مشكلات گذشته و فروش شير خام تعاون روستايي مرتفع شود.
حسين صفايي در جمع خبرنگاران افزود: خريد تضميني شير از دو ماه قبل و پس از وقفه شش ماهه با مجوز دولت در ۱۰ استان آغاز شده و قيمت پايه به بالاي هزار و 250 تومان رسيدهاست. وي در مورد پرداخت وجه شير خريداري شده از دامداران گفت: تاكنون 35 درصد از اين رقم را پرداخت كردهايم كه بخشي از طريق فروش خامه و شيرخشك بوده است، ولي سعي ميكنيم كه تا 15 و نهايت 20 شهريورماه مطالبات دامداران را بپردازيم. مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران درباره تشكلهاي آببران كه يكي از برنامههاي اين سازمان است، افزود: اين طرح يكي از طرحهاي ۱۶ گانه اقتصاد مقاومتي است كه به سازمانهاي جهاد كشاورزي استانها ابلاغ شده و اين سازمان بهعنوان مجري طرح انتخاب شده است. وي خاطرنشان كرد: بايد تا پايان سال جاري ۱۸۰ تشكل آببران در كشور تأسيس شود و براساس توافقنامه انجامشده و اقدام مشترك بين وزارتخانههاي جهاد كشاورزي و نيرو و تشكيل ستادي مشترك در اين زمينه قرار است در ۱۰ استان كشور اجرايي شود.
صفايي ادامه داد: شركتهاي مشاورهاي انتخاب و قراردادهاي لازم منعقد شده است و استان خوزستان با ۳۰ تشكل آببران، بيشترين تعداد را از آن خود كرده است كه تاكنون ۱۲ تشكل فعال در این استان وجود دارد. وي تصريح كرد: تا پايان برنامه ششم توسعه در مجموع يكهزار و ۲۰۰ تشكل آب بران در كشور اجرا ميشود.