کد خبر: 774773
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۴
احمد سياحي، معاون عمراني استاندار خوزستان طي سخناني در افتتاحيه اولين كنفرانس بين‌المللي ريزگردها كه در تالار شهيد مطهري دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد...
علي خدايي بيجاري
احمد سياحي، معاون عمراني استاندار خوزستان طي سخناني در افتتاحيه اولين كنفرانس بين‌المللي ريزگردها كه در تالار شهيد مطهري دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد، با تصريح بر اين نكته كه بحث ريزگردها با شعار حل نمي‌شود، گفته است كه در استان خوزستان همه معضلات زيست‌محيطي به صورت يك بسته كامل وجود دارد و تنها با مديريت و برنامه‌ريزي مي‌توان بر آنها غلبه كرد. در صورتي كه تاكنون متوجه نشده‌ايم چند كانون توليد ريزگرد وجود دارد و روش پوشش و درصد تأثير اين نوع عمليات در ارتباط با كاهش ريزگردها مشخص نيست.  وي در خصوص مقوله «زمان» در بحران ريزگردها عنوان كرده كه ما با پديده‌اي مواجه هستيم كه بسته‌اي عملياتي براي حل آن حداقل در كوتاه مدت وجود ندارد.
اما اسماعيل نجار، رئيس سازمان مديريت بحران كشور (يكي ديگر از سخنرانان كنفرانس) بر‌خلاف عقيده «سياحي» معتقد است كه اين پديده(ريزگردها) راه‌حل كوتاه مدت دارد!‌ وي در اين راستا مي‌افزايد كه مطالعات پراكنده‌اي انجام شده اما تمام مطالعات علمي در كارگروه گرد و غبار تجميع شده و با تجميع آنها راهكاري علمي و عملي‌تر ارائه شد.
اما آنچه كه در اين خصوص ابهام برانگيز است، نتيجه تحقيقات و پژوهش‌هايي است كه هر سازمان مدعي است كه به تنهايي انجام داده! لذا از آنجايي كه اين پژوهش‌ها و تحقيقات با هدف آگاه‌سازي مردم و شناسايي كانون‌هاي توليد ريزگردها انجام شده و نمي‌تواند نتيجه‌اي سكرت داشته باشد و رازي مگو تلقي گردد، اين سؤال پيش مي‌آيد كه چرا دستاوردها و نتيجه اين تحقيقات در اختيار مردم يا رسانه‌ها قرار نمي‌گيرد؟! وي در بخش ديگري از سخنانش خاطر‌نشان مي‌كند كه از ريزگردها به عنوان «ابربحران» ياد مي‌شود، چراكه ريزگردها منشأ داخلي و خارجي دارند و عمده منشأ خارجي ريزگردها در عراق است و بخش عمده‌اي از كشور عراق در اشغال داعش است و بخش اعظمي به عربستان برمي‌گردد كه آنها به خاطر مشكلات سياسي داخلي خيلي دنبال حل اين مشكل نيستند.  در اينجا اين سؤال پيش مي‌آيد كه دولتي كه غنا و قدرت دستگاه ديپلماسي خود را برگ برنده و دليل رويين تني خود مي‌داند، چرا از توان و تدبير اين دستگاه، در به راه آوردن و به تمكين واداشتن دشمني چون عربستان كمك نمي‌گيرد؟! آن هم در مورد معضلي تحت عنوان ريزگردها كه في‌نفسه هيچ خويشاوندي و نسبتي با معادلات سياسي روز ندارد و هرچه هست وظيفه‌اي انساني و ترس از به مخاطره افتادن جان هزاران زن و كودك و بيمار و كهنسال است در فراسوي مرزهايي كه خودخواهي‌هاي سياسي مانع از درست ديده شدن آنها شده است!
با اين اوصاف نكته قابل تأمل در سخنان رئيس سازمان مديريت بحران اين است كه وقتي از مخاطرات تغيير اقليم و نوعاً معضل ريزگردها سخن گفته، اظهار اميدواري كرده كه ما اين اميدواري را داريم كه طبق پيش‌بيني برخي كارشناسان، زمين دوباره خود را احيا كند و مشكلات امروز را كمتر خواهيم ديد!
در مقابل اين اظهار‌نظر، سخنان سعيد متصدي كه دركنفرانس ياد شده اظهار داشته «تا زماني كه منبع توليد ريزگردها كاهش نيابد و كنترل نشود آثار آن را در جامعه خواهيم ديد»، قابل تأمل است، چراكه دلايلي كه اين مقام مسئول براي دچار شدن به چنين وضعيتي برشمرده، كاملاً عقلاني است و سيرقهقرايي دچار شدن به درد بي‌درمان ريزگردها، به زعم متصدي عبارت است از«ترجيح منافع باندي بر منافع ملي!»
وي در ادامه گلايه‌مند شده كه براي سرزمين خود هيچ ارزشي قائل نيستيم در حالي كه بالاترين ارزش ما در سرزمين مان است. براي حفظ اين سرزمين و پويايي و باروري آن كاري نمي‌كنيم و فقط اقدام به تخريب و از بين بردن مي‌كنيم. تالاب هورالعظيم را خشك مي‌كنيم كه چاه نفت بزنيم. آن وقت با خشكاندن تالاب‌ها، زندگي خود را از بين برديم و گرد وغبار و ريز گردها نتيجه اين فعاليت‌ها است!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار