صرافان در اقدامي تأملبرانگيز از معامله با ارقام پايين خودداري ميكنند و مشتري را به بهانه سود و كارمزد كم به بازار واسطهگري سوق ميدهند و دلالان هم ارز با ارقام بالا در اختيار مشتري ميگذارند.
به گزارش مهر، گشت و گذاري در مركز ارزي در ميدان فردوسي نشان ميدهد اين بازار به يك ساماندهي اساسي نيازمند است و بانك مركزي لازم است با تدابيري نقش نظارتي خود را بر اين بازار پررنگ كند.
در اين ميان، صرافيهاي معتبر در اقدامي عجيب و تأملبرانگيز از فروش ارز به ميزان كم امتناع ميكنند و به بهانه اينكه كارمزد كمي از فروش ارز به ميزان كم نصيب آنها ميشود، از معامله و فروش ارز به مشتريان خودداري ميكنند. برخي از آنها هم مطرح ميكنند كه ارز با ارقام پايين اصلاً موجود نيست و به همين دليل اين نوع خريد و فروش و معامله را به بازار دلالي و واسطهگري سوق ميدهند.
عدم فروش ارز به ميزان كم شامل تمامي ارزها به ويژه ارزهاي اصلي مانند دلار، يورو و پوند ميشود، درصورتي كه دلالان بازار ارز به راحتي هر مبلغي ولو اندك را در اختيار مشتريان قرار ميدهند و همين عوامل اينگونه باعث هدايت مشتريان ارزي به سوي بازار دلالي ارز ميشود. در اين بين دلالان هم ارز مورد تقاضا را با نرخي بسيار بالاتر از قيمت اصلي در اختيار مشتري قرار ميدهند و در اصل اينگونه اقدامات صرافيها باعث داغ شدن فعاليت بازار غيررسمي ارز ميشود. به هر حال، فعالان اين بازار با يكديگر هماهنگ هستند و اگر يكي از آنها فعاليت خلافي را انجام دهد، بقيه نيز براي كسب سود و منفعت همان اقدام را انجام ميدهند و سود خود را بر هر عامل ديگري حتي رضايت مشتري ترجيح ميدهند. بازار ارز كه هر چند وقت يكبار جريان ساز ميشود، در حال حاضر از نظارت دستگاههاي ذيربط رنج ميبرد و همين مسئله عملكرد برخي صرافيها را به دلخواه خود آنها رقم ميزند و آنها از هيچ قاعده و قانوني پيروي نميكنند و اينگونه جريانها باعث ميشوند نقش بازار دلالي پر رنگ شود.