کد خبر: 637240
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۱
انتقاد رئيس‌جمهور از منتقدان دولت به نشريات هم كشيده شد
آيين اختتاميه جشنواره ملي مطبوعات كه از نظر آماري از آن به عنوان يكي از دوره‌هاي خوش‌رنگ و لعاب 20 دوره گذشته ياد مي‌شود، با حضور رئيس‌جمهور، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون مطبوعات و ساير مقامات دولتي و مديران مسئول و اهالي رسانه در تالار وحدت برگزار شد.
الناز خمامي‌زاده
 تالار وحدت و آيين اختتاميه بيستمين جشنواره ملي مطبوعات، خبـرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني در روز گذشته محل واگويه شدن حرف‌هاي رئيس‌جمهور خطاب به معترضان توقيف برخي از نشريات كشور و نيز رسانه‌هاي منتقد دولت و البته آن دسته از جرايدي بود كه به گفته وي دژ پولادين نفوذناپذير هستند؛ دژهايي كه به‌ زعم رئيس‌جمهور حتي قوه مجريه و قوه قضايي هم جرئت نزديك شدن به آنها را ندارد؛ در عين حال رئيس‌جمهور اشاره‌اي هم به چارچوب آزادي فضاي رسانه‌اي كشور داشت؛ آزادي كه بايد منوط به درك حساسيت‌هاي قومي و مذهبي و حفظ اصول و ارزش‌ها و مقدسات و احترام به آنها باشد؛ البته پيش‌بيني مي‌شد كه بخش‌هايي
از اين صحبت‌هاي صريح رئيس‌جمهور خيلي زود با واكنش‌هاي برخي چهره‌هاي سرشناس رسانه‌اي و نيز نمايندگان مجلس مواجه شود كه اين اتفاق نيز افتاد.

به گزارش «‌جوان‌»، آيين اختتاميه جشنواره ملي مطبوعات كه از نظر آماري از آن به عنوان يكي از دوره‌هاي خوش‌رنگ و لعاب 20 دوره گذشته ياد مي‌شود، روز گذشته با حضور رئيس‌جمهور، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون مطبوعات و ساير مقامات دولتي و مديران مسئول و اهالي رسانه در تالار وحدت برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني از نيمه‌هاي مراسم به مهمانان حاضر در تالار وحدت پيوست؛ نمايشگاه مطبوعات كه هر سال با حضور مقام رياست جمهوري كشور افتتاح مي‌شد، امسال برگزار نشد و شايد رئيس‌جمهور استفاده از اين فضاي رسانه‌اي را غنيمت شمرد تا هم به توجيه وضعيت كنوني فرهنگي كشور بپردازد و هم حد و مرز آزادي رسانه‌ها را با سليقه خود اعلام و براي اولين‌بار صراحتاً از برخي رسانه‌هاي منتقد دولت و نيز رسانه‌هاي پرنفوذ انتقاد كند.

حسن روحاني در اين مراسم پيش از هر چيز درباره اهميت رسانه‌ها به عنوان ابزار قدرت كشور و پديد‌آورنده اعتماد عمومي در جامعه سخن گفت. رئيس‌جمهور در سخناني كه به نظر مي‌رسيد خطاب به انتقاداتي درباره تعطيلي نشرياتي چون «‌آسمان‌» و «‌بهار‌» باشد، حد و مرز آزادي رسانه‌ها را از ديدگاه خود بار ديگر تبيين كرد. روحاني گفت: «‌بگذاريم ميدان قلم و بيان باز باشد تا حقايق براي مردم جامعه تبيين شود؛ البته آزادي بيان بايد با در نظر گرفتن شرايط تاريخي، فرهنگي، ديني، مذهبي و اجتماعي آن كشور و آن جامعه باشد. دولت معتقد به آزادي مسئولانه است. در همه جوامع اصول و ارزش‌ها و مقدساتي وجود دارد كه بايد مورد احترام همگان قرار بگيرد. اگر رسانه‌اي بخواهد اين اصول را مورد مراعات قرار ندهد بي‌ترديد آن رسانه ارتباط خود را با جامعه تضعيف يا قطع كرده است.»

رئيس‌جمهور در بخش ديگري از سخنانش به شكلي ضمني از حواشي پيرامون پخش سريال «‌سرزمين كهن» به عنوان اشاره‌اي به ميزان حساسيت‌هاي قومي و مذهبي در جامعه استفاده كرد و گفت: «‌مقدسات ديني و مذهبي، ارزش‌هاي فرهنگي، ملي و حتي قومي بايد مورد احترام همگان باشد و شما مي‌بينيد كه حساسيت‌ها امروز در جامعه ما حتي براي طوايف، قوميت‌ها و ايلات تا چه اندازه زياد است كه با كوچكترين خطايي جمع قابل‌اعتنايي مي‌شورند. اين واكنش به معناي حساسيت بالاي جامعه ما است و همه بايد به اين حساسيت‌ها توجه كنيم.»

رئيس‌جمهور در حالي اين سخنان را بر زبان مي‌راند كه در ماه‌هاي گذشته عده‌اي قصد داشتند تعطيلي نشرياتي چون روز‌نامه «بهار»، روزنامه «آسمان» و مجله «چشم‌انداز ايران» را خلف وعده دولت يازدهم در ترويج آزادي فضاي رسانه‌اي جلوه دهند؛ حال آنكه در پرونده اين رسانه‌ها توهين به باورها و عقايد مذهبي جامعه به چشم مي‌خورد.

روحاني در بخشي ديگر از سخنانش اما اشاره‌اي ناملموس به نشرياتي داشت كه به زعم وي دژ پولادين هستند و هيچ‌كس از قوه اجرايي و قضايي جرئت نمي‌كند به آنها نزديك شود. اين صحبت‌هاي روحاني با تشويق حاضرين در تالار وحدت مواجه شد.

رئيس‌جمهور در توصيف اين قبيل نشريات گفت: «‌بالاتر از دژ پولادين، اين مطبوعات خود را قيم براي دولت، احزاب و جناح‌‌ها و حتي مردم مي‌پندارند. تمام رسانه‌ها حقوق مساوي دارند و اگر خود را برتر مي‌پندارند، اين دولت آنها را برتر نمي‌داند. همه بايد داراي امنيت مساوي باشند. هر‌كس خطا كرد با خطاكار بايد برخورد شود و هيچ كس نبايد خود را در حصار امن بپندارد.»

البته رئيس‌جمهور در تقبيح تعطيلي نشريات توقيف شده نيز سخناني را مطرح كرد؛ به گفته وي دولت معتقد است كه توقف‌ها و توقيف‌ها آخرين راه‌حل است نه اولين آن و اگر جريده يا مطبوعات خطا يا اشتباه بزرگي كند اولين قدم اين است كه با نويسنده و مديرمسئول آن برخورد شود، نه آنكه كل رسانه تعطيل شده و عده‌اي بيكار شوند.

در حالي كه در ماه‌هاي گذشته بسياري از منتقدان نسبت به نفوذ جريان‌هاي رسانه‌اي كه به ظاهر حامي دولت هستند اما در باطن منويات خود را در سايه دولت دنبال مي‌كنند، هشدار داده بودند. انتقادات رئيس‌جمهور شامل حال نشريات مخالف و منتقد دولت نيز شد تا آنجا كه وي با انتقاد از عجله صورت گرفته در توبيخ برخي نشريات و مطبوعات اظهار داشت: «چرا برخي امروز آزاد آزادند و برخي از اين آزادي سهم اندكي دارند. منتقدان و مخالفان اين دولت آزادند و آزاد خواهند بود اما بگذاريد به همان اندازه همراهان و دوستان دولت نيز آزاد باشند.»

اين صحبت‌ها چندان به مذاق برخي اعضا و نمايندگان مجلس خوش نيامد و خيلي زود تبديل به واكنش‌هاي انتقادي آنها شد؛ لاله افتخاري عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي نخستين كسي بود كه به اين صحبت‌ها واكنش نشان داد و با دعوت مسئولان به سعه‌صدر، يادآور شد كه رسانه‌هاي اصولگرا خبطي نكرده‌اند كه مستحق تذكر باشند. فاطمه آليا عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي نيز صحبت‌هاي روز گذشته رئيس‌جمهور را در راستاي دو قطبي كردن فضاي رسانه‌اي كشور دانست و از دولت خواست كه نسبت خود را با رسانه‌هاي توهين‌كننده به مقدسات مشخص كند. رضا مقدسي مدير عامل خبرگزاري مهر هم به عنوان يكي از چهره‌هاي رسانه‌اي به صحبت‌هاي روز گذشته رئيس‌جمهور واكنش نشان داد و بابيان اينكه رسانه‌هاي منتقد دولت بايد بابت انتقاد از تكفيري‌ها هم جواب پس بدهند، گفت:«رئيس‌جمهور گفتند رسانه‌هاي منتقد دولت آزادند در حالي كه طي ماه‌هاي اخير بيشترين شكايت‌ها از اين رسانه‌ها انجام شده و روزنامه‌هاي اصلاح طلب مدام از مسائلي مي‌نويسند كه رهبر معظم انقلاب نسبت به خطر آنها گوشزد كرده‌اند.» محمدعلي اسفناني سخنگوي كميسيون قضايي مجلس نيز در واكنش خود به صحبت‌هاي رئيس‌جمهور از وي خواسته است رسانه‌هايي را كه «دژ پولادين» دارند، هر چه زودتر معرفي كند. همچنين روز گذشته سردبير روزنامه «جوان» نيز به صحبت‌هاي رئيس‌جمهور واكنش نشان داد و گفت: «اگر رئيس‌جمهور شعار آزادي نقد مي‌دهند، خوب است از نهادهاي زيرمجموعه خود شروع كنند و مثلاً از دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي بخواهند براي رسانه‌ها در موضوعاتي كه چندان امنيتي نيستند، موارد ممنوعه تعيين نكند.»

صحبت‌هاي مهم روحاني به همين جا ختم نشد، علي جنتي وزير ارشاد نيز در مراسم حضور داشت و در حالي كه مقام معظم رهبري چندي پيش نسبت به سياستگذاري‌هاي فرهنگي كشور هشدار داده بودند، رئيس‌جمهور از پاسخ سريع وزير ارشاد به نداي رهبري ابراز خوشحالي كرد اما در عين حال اين نقد را هم وارد كرد كه همه مسئوليت‌ها و نيز بودجه فرهنگي در اختيار وزير و دولت يازدهم نيست و دستگاه‌ها و نهادهاي ديگري هم در كشور وجود دارند كه بودجه فرهنگي دريافت مي‌كنند و در اين باره مسئول هستند.

روحاني گفت: «‌امروز بودجه عظيم فرهنگي در اختيار نهادها و بخش‌هايي است كه حداقل تحت نظارت قوه مجريه كشور به معناي خاص كلمه نيستند. شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد به اين امر بينديشد و مسيري را در پيش بگيرد تا بدانيم بخش‌ها با بودجه فرهنگي كه در اختيار مي‌گيرند چه مي‌كنند؟! صرف چاپ كتاب، سي‌دي و غيره كار فرهنگي نيست بلكه بايد ديد اثر اين سرمايه‌گذاري‌ها در فرهنگ چه بوده است؟ اگر اثر اين كارها خوب بود پس چرا امروز همه نگران و ناراحت هستند؟ بايد راه ديگري را برگزينيم.»

رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه دولت يكي از وظايف خود را ايجاد تعادل و توازن در عرصه مطبوعات مي‌بيند، ادامه داد: «‌امروز مطبوعاتي كه از بودجه عمومي استفاده مي‌كنند چه تعداد هستند‌؟ رسانه‌هايي كه از بودجه خاص قوه مجريه استفاده مي‌كنند چه تعداد هستند و بخش خصوصي ما چه مقدار فضا دارد؟ چه مقدار از روزنامه‌ها و مجلات در اختيار نهادها و بخش‌هايي است كه از بودجه عمومي استفاده مي‌كنند و چه تعداد در اختيار بخش خصوصي است؟ پايداري مطبوعات و رسانه‌هاي بخش خصوصي چه مقدار است؟ 177 سال از قدمت جريده و روزنامه در كشور مي‌گذرد و جز يكي، دو روزنامه‌اي كه آنها هم از بودجه عمومي استفاده مي‌كنند بقيه روزنامه‌ها عمرشان چند ساله است. چرا اين نهال به درخت تنومند تبديل نمي‌شود و پر ثمر و پر بار نمي‌شود؟ چرا بخش مطبوعات ما استقلال پيدا نمي‌كند و روي پاي خود نمي‌تواند بايستد؟»

رئيس‌جمهور با استقبال از نقش رسانه‌اي مبارزه با فساد به اهميت رسانه در رفع معضلات جامعه تأكيد كرد. به گفته رئيس‌جمهور، بزرگ‌ترين قدرتي كه مي‌تواند با فساد مبارزه كند، رسانه‌ها هستند. وي سپس طي عباراتي كه تشويق حاضران در سالن تالار وحدت را در پي داشت، گفت: « نام افراد مفسد نبايد در جيب رئيس‌جمهور باشد بلكه نام اين افراد و ويژه‌خواران بايد بر سر زبان خبرنگاران قرار گيرد. اگر رسانه‌ها به صحنه بيايند نه تنها مي‌شود با فساد مبارزه كرد بلكه مي‌توان جلوي آن را نيز گرفت.»روحاني در ادامه به وعده دولت در ابتداي كار خود به رسانه‌ها اشاره كرد و اظهار داشت:«دولت و رئيس‌جمهور بر قولي كه به اصحاب رسانه مبني بر ايجاد محيطي امن‌تر براي آنها داده، پايبند است اما به خاطر مشكلات فراواني كه وجود دارد بايد قاعده تحول تدريجي اجتماعي را مدنظر قرار دهيم.»

رئيس‌جمهور پس از پايان اين سخنان تالار وحدت را ترك كرد.

بر اساس اين گزارش، پس از رفتن رئيس‌جمهور آيين اختتاميه بيستمين جشنواره ملي مطبوعات، خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني در روز گذشته كار خود را با اهداي جوايز به 35‌چهره برتر مطبوعات، خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني يك سال كشور پايان داد.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
FRANCE
|
۰۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
1
5
درفرانسه مطبوعات کوچکترین فساد اقتصادی یا اخلاقی مسولان را افشاء می کنند تا مردم در جریان باشند، در ایران کسانی که مانع آزادی مطبوعات هستند از افشاء فساد خود هراس دارند، ...
ناشناس
|
FINLAND
|
۰۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
0
5
با نام آن ها کاری نداریم بلکه باید جایشان در محکمه و حبس باشد. نام مفسدین زیادی بر سر زبان ها هست ولی این که در دادگاه باشند و یا در حبس مهم است. بر فرض که روزنامه ها و رسانه ها و به تبع مردم روزی 100 بار بگویند ب. خ. سودش چیست؟
دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی
|
UNITED STATES
|
۰۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
1
5
بنام خدا
درخصوص سخنان بیان شده در آيين اختتاميه بيستمين جشنواره ملي مطبوعات، خبـرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني چند نکته حایز توجه می باشد
1- در حالی ادعا می‌شود؛ «منتقدان دولت آزادند و آزاد خواهند بود» که این منتقدان با شکایت‌های قضایی از نهاد نزدیک به دولت مواجه شده‌اند.شواهد ان در زیر امده است :

1-الف -برخی از نشریات و مطبوعات منتقد دولت در ماه‌های اخیر از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات برخورد شده است. یک نشریه انقلابی و اصولگرا در همین دولت توقیف شده است و دو نشریه دیگر تذکر جدی از هیئت نظارت بر مطبوعات گرفتند و پرونده آنها را به قوه قضائیه ارسال کرده‌اند.
1-ب - در موضوعاتی چون نقد توافق ژنو یا پرونده کرسنت، به منتقدان تذکرهای محرمانه داده شده است.
2- در خصوص مظلوم معرفی کردن روزنامه های به ظاهر طرفدار دولت ، موارد زیر حایز اهمیت است :
2—الف -درحالیکه روزنامه های طرفدار دولت بصورت شبکه ای وزنجیره ای در حال تخریب وسیاه نمایی همه چیز قبل از دولت فعلی وسیاه نمایی گذشته، .... ،برزگنمایی مشکلات ، تهاجم به مجلس ،ترور شخصیتهای اصولگرا وغیره می باشد
2- ب- اگر با دو روزنامه مدعی همراهی با دولت برخورد قضایی شده است مطابق با نص قانون بوده است چرا که یک روزنامه در مقاله‌ای موهن به ساحت امامت و ولایت هتک حرمت کرده بود و روزنامه دیگر که اخیرا توقیف شد به حکم قرآنی قصاص حمله کرده بود و آن را غیرانسانی دانسته بود.
2-ج- با سخن اقای ع . ا . ه که چندروز پیش مطرح کرده بوددر اینده مفاسد دیگری رو خواهد شد وبه تیتر اول روزنامه های زنجیره ای تبدیل شد و این خبر که نام مفسدان نباید در جیب رییس جمهور باشد بیانگر هماهنگی ستاد جنگ روانی برای برای بهره برداریهای اینده وبخصوص برای تسخیر مجلس اتی در پیش باشد
2-د –با این خبر که " نام مفسدان بايد بر سر زبان خبرنگاران باشد"بنظر میرسد بایستی در اینده نزدیک منتظر باشیم که توپخانه مطبوعات انبوه جنجال سازیها را براه اندازند ویک جنگ سنگین روانی را بر فضای کشور دنبال کنند
2- ه – لازم است به مسولین دولتی گفته شود که اولا اگرچه همه مطبوعات طبق قوانین موضوعه دارای «حقوق» می‌باشند ولی باید «حدود» را نیز رعایت کنند وثانیا جامعه به آرامش نیاز دارد و ثالثا اگر فهرستی از مفسدان درجیب خود دارند انرا به قوه قضاییه دهند تا بررسی وبرخورد قضایی صورت گیرد.رابعا سرزبان بودن خبرنگاران ضمن عدم وجاهت قانونی ، چه مشکلی راحل خواهد کرد بجز ایجاد شانتاژ رسانه ای
3-......
4-از رسانه‌ها یا تعیین میزان برخورد با رسانه‌های منتقد یا حامی دولت تنها و تنها باید به دور از سلایق سیاسی و مبتنی بر «قانون» باشد. و بدون شک انتظار از دولتی که خود را دولت حقوقدانان می‌داند بیشتر است.
5- امید است دولت که خود را دولت اعتدال می نامد ، حداقل در اظهارات واقدامات اعتدال را رعایت کند.ومجددا زمینه ساز افراط وتفریط نگردد. با تشکر - فشارکی
غفاری
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
0
2
... اول نام مفسدی را که توسط وزیر ... سوء استفاده کرده و ...دستور رسیدگی به آقای ... را داده اید اعلام نمائید.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
1
5
این سخن ...کاملا افراطی بود آن هم در دولت موسوم به اعتدال فراموش نکنیم نام دیگر این دولت دولت تدبیر و امید هست که با دادن سبدی از کالا که فاقد هر گونه تدبیری بود سبب هتک حیثیت و آبروی ایرانیان در جهان شد
سیدجلال
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
0
3
البته کلمه مخالف دران مستتر است یعنی متهمان مخالف مثلا اگر روزنامه کیهان انتقادی بکنه باید بعنوان مفسد اغلام بشه اماروزنامه بها ر واسمان ج. وخ..بایدمصون باشند وحق ازادی بیان دارند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
0
4
ای کاش پرونده کرسنت هم بود و تاجر برنج
جمشید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
0
2
احتمال زیاد اکثر مفسدان اقتصادی آقازادها هستند که کسی چیگر نداره نامی از اونا ببره....
سید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
0
0
آقای روحانی کجایییکی ازاین کلاهبرداران گردن کلفترازبابک زنجانی وشهرام جزایری جناب دکتر... که از 35000هزار خانواده به بهانه سرمایه گذاری 4هزارمیلیارد بالا کشیده و هیچ مقامی جرات پیگیری پرونده این آقاراندارد ....که تمام مجوزهای این آقاهم قانونی بوده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار