
هر چند رقابتهاي المپيك لندن و رقابتهاي جهاني اوج درخشش كشتي ايران بود اما ورزش اول كشورمان سالها بود كه از نداشتن مديري لايق و كاردان بيبهره بود؛ مديري كه از جنس كشتي باشد، كشتي را بفهمد و بداند كه چموخم كار چيست و كجاست.انتخابات رياست فدراسيون برگزار شد و همانطور كه انتظار ميرفت رسول خادم سكان مديريت ورزش اول و پرافتخارترين رشته ورزش ايران در المپيك را به دست گرفت، حالا قهرمان خوشنام ايران روزهاي سختي را پيشرو دارد. جداي از سنگاندازيهاي احتمالي او بايد علاوه بر مقابله با كارشكنيهاي پيشبيني نشده، شرايطي را فراهم كند كه آرامش بر كشتي حاكم شود و در اين راه به كمك همه نياز دارد. عليرضا رضايي رفيق گرمابه و گلستان رسول از جمله كساني است كه ميتواند در اين راه عصاي دست او باشد با او كه در حال حاضر عنوان سخنگوي فدراسيون و مدير فني تيمهاي كشتي آزاد را هم يدك ميكشد به گفتوگو نشستيم و او از آينده روشن پيش روي كشتي گفت.
پس از مدتها دوباره هدايت كشتي در دست يك كشتيگير قرار گرفت؛ نظرتان در اين باره چيست؟
بله خدا را شكر پس از سالها در كشتي ما مديريتي از جنس كشتي دوباره توانست سكان هدايت اين رشته ورزشي پرطرفدار را در دست بگيرد و شادماني را در بين اين رشته پهلواني به وجود آورد. به هر حال قطعاً آقاي خادم كه دو مدال المپيك بارسلون و آتلانتا را در كارنامه دارد و دو بار هم در دورههاي سوم و چهارم در شوراي شهر تهران بوده تنها كسي است كه ميتواند كشتي به گل نشسته كشتي را نجات دهد و اين رشته پرطرفدار ورزشي را به دوران شكوفايي خود برگرداند.
بهنظر ميرسد در اين چند هفته اقدامات خوبي در كشتي صورت گرفته لطفاً در اين مورد توضيحاتي بفرماييد؟
ببينيد وقتي نامي در عرصه مديريت آن هم مثل خادم در ميان باشد ناخودآگاه به لحاظ رواني فضاي تيره و تار به سمت فضاي مثبت پيش ميرود اين در حالي است كه شايد حتي هيچ اقدامي هم صورت نگرفته باشد اما چه دليلي باعث اين رويكرد مثبت ميشود همان نگاه خاصي است كه مردم و مربيان و منتقدان به خادم و عقبه او دارند، وقتي از قبل با خصوصيات اخلاقي و مديريتي شخصي مثل خادم آشنا هستند، مشكلات كمرنگتر جلوه ميكند البته نميگويم كه مشكلات تمام ميشود اما از آن حالت هرج و مرجي كه قبلاً بود، كاسته ميشود و ما اين موضوع را در اين چند هفته حس و درك كرديم. در دوره مديريت قبلي در فدراسيون كشتي بارها دعوا و نزاع فيزيكي به خاطر بدهيهاي موجود به وجود آمد. كار به شكايت و دادگاه رسيد اما با اينكه هنوز پولي بهدست فدراسيون نرسيده اما با برنامهريزي كه صورت گرفت و جلساتي كه با طلبكاران برگزار شد، آن جو متشنج هم تمام شد و حاشيهاي كه بخواهد خوراك مطبوعات شود را نداريم. خواسته يا ناخواسته بايد جوابگوي مردم باشيم و حالا كه خادم براي چهار سال مديريت فدراسيون را برعهده گرفته است روزهاي خوبي را در انتظار كشتي ميبينيم.
آقاي خادم پس از انتخاب رياست فدراسيوني از عليرضا حيدري نام برد؛ فكر ميكنيد از او در چه سمتي استفاده كند؟
بايد عرض كنم طبق برنامهريزي كه در اين مدت داشتيم قرار بر اين بود كه ما در كل از تمام پيشكسوتان كشتي به نحوي شايسته استفاده كنيم. بيشك حيدري كه شش مدال جهان و المپيك را در كارنامه خود دارد ميتواند كمك شاياني به ما در عرصه مديريت كند. او سالها عمر خود را در اين رشته ورزشي گذرانده و با فضاي كشتي آشناست. به هر حال همه اختيارات دست آقاي خادم است و در چند روز آينده مشخص ميشود كه حيدري چه كاري را در فدراسيون انجام خواهد داد.
به غير از حيدري كدام پيشكسوت قرار است به فدراسيون كمك كند، آيا برزگر نفر بعدي است؟
همان طور كه گفتم طي برنامهريزي صورت گرفته از وجود تمام پيشكسوتان استفاده خواهيم كرد اما اينكه چه كساني هستند را واقعاً نميتوانم بگويم. اجازه دهيد طي جلسات بعدي اين موضوعات كه بررسي شد، نام آنها را رسانهاي خواهيم كرد.
كمي درباره عليرضا رضايي صحبت كنيم. آيا همچنان عهدهدار مسئوليتهاي مديريتي خواهيد بود يا به عرصه مربيگري برخواهيد گشت؟
در اين مدت كه من نايب رئيس فدراسيون بودم و در كنار آن مديريت تيمهاي ملي را عهدهدار بودم دوران سختي را پشت سرگذاشتم. رسيدگي به هر دو امور واقعاً مشكل است البته اين موضوع را بايد بگويم كه فرق زيادي بين مدير فني بودن و مربيگري است.
اما در كل دوست دارم همچنان در عرصه مديريت فني در خدمت كشتي باشم ولي حرف اول و آخر را خادم ميزند. او هر تشخيصي كه بدهد آن را خواهم پذيرفت به هر حال احساسم اين است كه هر كسي كه ميتواند در كشتي به ما كمك كند بايد پيشقدم شود و ما اين را از كشتيگيران گرفته تا مربيان خواستهايم. اين موضوع درباره من هم صدق ميكند مهم ارتقاي سطح كشتي و اهداف پيش رو است وگرنه چه كسي و چه جايگاهي و چه پستي دارد خيلي مهم نيست.
برخي از پيشكسوتان از جمله جديدي كه نتوانستند در انتخابات شركت كنند خود را قرباني يك توطئه دانستهاند؛ نظرتان در اين باره چيست؟
قرباني توطئه كه درست نيست؛ هر كسي كه شرايط شركت در انتخابات را دارا بود ميتوانست كانديدا شود فكر ميكنم بحث آقاي جديدي هم خيلي قضيه پيچيدهاي نباشد و اصلاً ربطي به فدراسيون كشتي نداشت. سازمان بازرسي بخشنامهاي را تصويب كرد كه افراد حاضر در شوراي شهر نميتوانند در انتخابات فدراسيونها شركت كنند و اين شامل فدراسيون كشتي نبود پس بحث توطئه يا هر حاشيه ديگري فقط شايعهاي است كه به وجود ميآيد وگرنه همان طور كه گفتم اين موضوع براي تمام فدراسيونهاست كه شامل عباس جديدي هم شد.
بدهي 8 ميلياردي به نظر ميرسد بزرگترين مشكل پيش روي خادم است؛ نظرتان در اين باره چيست؟
به هر حال مشكل مالي هميشه عامل تفرقه و حاشيه سازي بوده است. اين بدهي هم به ما ارث رسيده كه بايد از خجالت آن در بياييم. درست است كه در مديريت گذشته اتفاقاتي افتاده و بدهيهايي بالا آمده است اما در كل بايد بگويم كه بودجه فدراسيون كشتي بسيار پايين است. بايد قبول كنيم وقتي در ميادين معتبر كشتي بايد جور بسياري از ورزشها را بكشد و مدالآوري كند بايد در خور آن هم امكاناتي مهيا باشد. اين نميشود كه همواره كشتي مدالآور و انتظارات پيشرو باشد اما زماني كه ميخواهند بودجه را تقسيم كنند مثل ديگر ورزشها به حساب آورند اما فارغ از بحث بودجه ما بايد نگاهي به اسپانسر داشته باشيم كه البته داريم اما از آنجا كه كشتي ورزش خاصي است و نميتوانيم هر اسپانسري را براي آن انتخاب كنيم قطعاً در اين مورد طي جلسات بعدي در اين مورد هم برنامهريزي خواهيم كرد.