کد خبر: 627518
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۵
آبرسانی از تالوار مهمترین طرح آبی استان و یکی از چهار طرح آبرسانی مهم کشور است.

علی کمندانی مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با عنوان کردن مطلب فوق متوسط بارندگی در استان را 340 میلی‌متر دانست و افزود: حجم منابع تجدیدپذیر استان 2 هزار و 800 میلی‌متر است که 72 درصد آن از منابع زیرزمینی و 28 درصد از منابع سطحی است. در بخش منابع زیرزمینی نیز از 2 میلیارد لیتر آب زیرزمینی، 2 میلیارد و 250 متر لیتر برداشت می‌شود که اضافه برداشت دارد و این به منابع زیرزمینی خسارت می زند.

این مسئول با اشاره به اینکه مصارف سالانه استان 3 میلیارد متر مکعب است، اظهار کرد: از سال 70 که توسعه بهره‌برداری از منابع زیرزمینی استان را داشتیم می‌توان گفت که در دوران ترسالی نیز شاهد خشکسالی بودیم زیرا مصارف بیشتر از منابع است.

وی با بیان اینکه در بخش عمرانی هفت سد در حال اجراست، افزود: دو سد در حال مطالعه و پنج سد نیز در حال اجراست.

کمندانی ادامه داد: سد سرابی تویسرکان از سال 82 آغاز شده که اکنون 27 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که آبگیری شده و با اقدامات صورت گرفته دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل سابق شرکت آب‌منطقه‌ای استان همدان در مورد سد شنجور نیز اظهار کرد: این سد از سال 82 آغاز شده و اکنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

*تلاش برای اتمام پروژه ها

کمندانی با بیان اینکه آب حاصل از این هفت سد 3 میلیارد متر مکعب است، بیان داشت: چهار طرح آبرسانی نیز در دست اجراست.

وی مهمترین طرح آبرسانی استان را آبرسانی از تالوار عنوان کرد و گفت: آبرسانی از سد تالوار سه واحد ایستگاه پمپاژ دارد که از سال 86 شروع شده و در پایان سال 88 پیشرفت 2.5 درصدی داشت و اکنون این میزان به 45 درصد رسیده است.

مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای استان همدان یادآور شد: تاکنون 85 درصد این پروژه لوله‌گذاری شده و یک مخزن 30 هزار متر مکعبی ساخته شده و یک مخزن 10 هزار متر مکعبی نیز با پیشرفت فیزیکی 30 درصد در آن در حال اجراست.

وی خاطرنشان کرد: ما در استان با وجود اهمیت دادن به طرح‌های عمرانی نگاه ویژه‌ای نیز به منابع زیرزمینی داشتیم زیرا 75 درصد آب از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود و این منابع برای استان استراتژیک است.

کمندانی با بیان اینکه باید جلوی رشد شتابان افت آب‌های زیرزمینی را بگیریم، بیان داشت: از سال 70 تا 88، 35 فروچاله در سطح استان اتفاق افتاد که عمق آنها 150 متر بود به طوری که در برخی نقاط آب شور و در نقاطی آب گازدار شد که باید جلوی این رخدادها گرفته شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار