اما روشن است كه بيشترين ميزان دسترسي و ارتباط در سطح جامعه ما بين مردم و رسانه ملي است، هر چند اگر رسانه ملي به وظايف خود در اين برهه حساس عمل نكند؛ ممكن است موج گرايش به رسانههاي بيگانه شكل بگيرد و سند اين موضوع هم تلاشها و سرمايهگذاريهاي گسترده و سنگين همين رسانههاي ضدانقلاب طي ناآراميهاي اقتصادي اخير كشورمان است، هر چند انصافاً با عملكرد سنجيده و حسابشده رسانه ملي، هم اكنون ميزان استفاده از رسانههاي بيگانه و شبكههاي ماهوارهاي در بين مردم بسيار تنزل يافته است، اما به نظر ميرسد در شرايط حساس امروز كشورمان كه يك تلاطم اقتصادي رخ داده است و بازار سكه و ارز و نيز تورم كه در زندگي و معيشت مردم تأثير سريع و مستقيم و ملموسي هم دارد، رسانه ملي وظايف و تكاليف حساسي بر عهده دارد كه لازم است به دقت به آنها عمل كند تا به فرموده رهبر عزيز انقلاب هر چه سريعتر اين گردنههاي دشوار را هم پشت سر بگذاريم.
۱- رسانه ملي بايد طوري عمل كند كه مردم براي كسب آگاهي از آنچه رخ داد به سراغ شبكههاي ماهوارهاي نروند، يعني مرجع خبري و تحليلي مردم دشمنان و دروغپردازاني كه فقط بر تنشها و استرسهاي اجتماعي ميافزايند و هدفشان تبديل اين چالش اقتصادي به يك چالش سياسي و امنيتي است، نشوند كه اگر اين اتفاق بيفتد بر ميزان چالشهاي اقتصادي هم افزوده خواهد شد و حتي بخشي از بازار هم تحت تأثير اخبار و شايعات دروغين و هدفدار همين رسانهها قرار خواهد گرفت.
۲- مردم بايد احساس كنند مشكلات و دغدغههايشان از طريق رسانه ملي در حال مطرح شدن و بيان شدن است. به تعبيري مردم احساس كنند كه رسانه ملي پشتيبان آنهاست و حرف آنان را ميزند و يك تريبون خوب براي بيان نظرات و مشكلاتشان است.
۳- رسانه ملي بايد مطالبات مردم را از مسئولان و دستاندركاران حوزه اقتصاد چه در دولت و چه مجلس و چه قوه قضائيه مطالبه كند و از اين طريق ايجاد انگيزه و فضاسازي براي تحرك بيشتر مسئولان امر نمايد تا در حل اين بحران سهم بزرگي داشته باشد.
۴- تلطيف فضاي عمومي و مديريت احساسات مردم يكي از مهمترين وظايف رسانه ملي طي روزها و هفتههاي اخير است كه به شدت بايد دقيق و ظريف انجام گيرد تا امواج سياسي - اجتماعي آلوده و منحرف توان استفاده و بهرهبرداري از اين احساسات را نداشته باشند.
۵- انكار نكردن واقعيتها يكي از ديگر وظايف و رسالتهاي حرفهاي رسانه ملي ميباشد كه در واقع شرايط امروز جامعه ايجاب ميكند واقعيتهاي بازار و اقتصاد براي مردم بازگو شود تا مردم هم اعتماد بيشتري به رسانه ملي نمايند و البته اين آگاهي نسبت به واقعيتها در عكسالعمل مردم تأثير بسزايي خواهد گذاشت.
۶- تلاش براي ايجاد حلقه اتصال بين مسئولان كشور از سوي رسانه ملي بسيار مهم است و شايد يكي از گمشدههاي هفتههاي اخير همين همگرايي و هماهنگي بيشتر سه قوه است، خصوصاً در مباحث كارشناسي كه در اين سطح هم رسانه ملي ميتواند به عنوان حلقه اتصال مسئولان مختلف كشور باشد.
۷- اطلاعرساني دقيق به مردم يكي ديگر از وظايف مهم رسانه ملي است. بايد توجه داشت كه در سايه اطلاعرساني دقيق و لحظه به لحظه ميتوان قدرت تصميمگيري صحيح را به مردم داد.
۸- تلاش براي شكستن فضاهاي كاذب اقتصادي و شايعات.
۹- دلگرمي و آرامش دادن به جامعه هم از ديگر نكاتي است كه به عنوان يك اصل بسيار ضروري جامعه شناختي براي مردم لازم و مورد نياز است، البته بايد اعتراف كرد كه رسانه ملي طي سالهاي اخير به يك بلوغ و پختگي خوبي در حوزههاي كاري خود رسيده است و در اين ميدان حساس هم يقيناً ميتواند به كمك مردم و نظام وانقلاب اسلامي ايران كه كانون توجه و اميد ملتهاي مستضعف و آزاديخواه دنيا هم است، كمك شاياني نمايد.
در اين ميان اين رسانه بايد به گونهاي عمل كند كه ضمن دادن آرامش و اعتماد به جامعه، مردم را با خود همراه و همسو كرده و در برابر فتنههاي دشمن با قدرت رسانهاي خود آنها مردم را براي مقابله با فتنههاي دشمن يك كاسه نمايد.