کد خبر: 490982
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۱ - ۰۶:۴۵
تأملي بر چند مجموعه انيميشن خارجي روي آنتن شبكه پويا
مسيح خدايي
راه اندازي اين شبكه از آن جهت داراي اهميت و قابل اعتنا است كه در چند سال اخيرحوزه كودك و نوجوان با مشكلات جدي و بحران‌هاي بازدارنده به لحاظ توليد و تأمين برنامه مواجه بوده است و با اينكه شبكه «‌دو» سيما منحصراً به نام كودك و نوجوان و خانواده نامگذاري شده بود و مأموريت اصلي اين شبكه صرفاً در راستاي تهيه، تأمين و توليد برنامه با محوريت كودك و نوجوان و خانواده بوده و هست، اما با اين وجود در رفع بحران‌هاي پيش رو تأثير بسزايي نداشت و حتي همياري شبكه‌هاي تحت امر سازمان صدا و سيما در امر توليد و روي آنتن فرستادن برنامه‌هاي كودك باز مثمر ثمر و مفيد به فايده واقع نشد. 

از طرفي در يكي دو سال گذشته زماني اين خلأ و فقدان برنامه به اوج خود رسيد و بيشتر از پيش خود‌نمايي كرد كه كارتون‌هاي جذاب روز از آنتن شبكه‌اي به نام «پرشين تون» از سوي دشمنان قسم‌خورده اين مرز و بوم ازكشور امارات براي خانواده‌هايي كه غالب از نيات غير‌انساني گردانندگان اين شبكه بي‌اطلاع بودند، قابل دريافت شد. به گونه‌اي كه اين شبكه در ابتدا با اعمال تمام معيار‌هاي اخلاقي خانواده ايراني در پخش برنامه، اعتماد آنها را جلب و وضعيت خود را تثبيت نمود، اما با گذشت زمان و جذب مخاطبان قابل اعتنا رفته رفته مقاصد غير‌انساني و غير‌اخلاقي خود را با زيركي تمام عيان كرده و با پخش كارتون‌ها و برنامه‌هايي كه با محوريت رفتار جنسي روي آنتن مي‌فرستادند، همچون شبكه‌هايي چون «فارسي وان» سعي در تخريب بنيان خانواده ايراني كرد، اما نكته جالب اينجاست كه با اين همه باز بسياري ازخانواده‌هاي ايراني از قصد سوء شبكه پرشين‌تون آگاه نشدند و به‌رغم هشدارهاي رسانه‌ها و مطبوعات ترتيب اثر ندادند. 

تا اينكه اين رويه تا به جايي پيش رفت كه رئيس رسانه ملي در راستاي هشدارهايي كه در‌يافت نموده بود در اقدامي آني دستور راه‌اندازي شبكه انيميشن را با عنوان شبكه پويا صادر كرده و پس از مدت كوتاهي از پخش آزمايشي به صورت رسمي اين شبكه افتتاح شد. خوشبختانه قبل از راه‌اندزي و پخش آزمايشي شبكه پويا، پرشين تون براي هميشه تعطيل شد. در ابتدا تأكيد مسئولان پويا براي پخش انيميشن‌هاي ايراني بود. به‌گونه‌اي كه ضعيف‌ترين كار ايراني به قويترين اثر خارجي برتري داشت. اما با گذشت چند ماه از آغاز فعاليت شبكه پويا رفته‌رفته ميل به آثار خارجي بيشتر شده و اين آثار بخش قابل توجهي از حجم كنداكتور اين شبكه را به خود اختصاص دادند. 

از خوب و بد اين اقدام كه بگذريم و به قالب و محتواي مجموعه‌هاي خارجي روتين شبكه پويا نگاهي بيندازيم، متوجه خواهيم شد كه بسياري از اين آثار ازجمله افسانه زورو، ديجيمون، گروه شين‌سن و... خواسته يا ناخواسته، از راه ديگر اهداف كارتون‌هاي پرشين تون را دنبال مي‌كنند و اين آثار با هيجان كاذبي كه در كودك ايجاد مي‌كنند، به شدت او را وادار به عكس‌العمل‌هاي منفي نموده؛ چراكه اهدافي كه قهرمانان اين آثار دنبال مي‌كنند، براي كودك و نوجوان ما قابل‌درك نيست. اين درحالي است كه مي‌توان با هرسطح هزينه، آثار متنوعي را از فرهنگ‌هاي مشترك و همسو خريداري كرد كه در آن به آموزه‌هاي ديني و ملي توجه ويژه‌اي شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار