کد خبر: 470658
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۰
رییس هیات مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان خواستار شد؛
راضیه کشاورز
 دیابت یا بیماری قند هنگامی بوجود می‌آید که هورمون انسولین - عامل تنظیم‌کننده قند خون - یا به اندازه کافی در بدن تولید نمی‌شود یا بافت‌های بدن به آن به درستی پاسخ نمی‌دهند.
در نتیجه سوخت وساز قند در بدن مختل می‌شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می‌رود، و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پرادراری ظاهر می‌شود.
در صورت کمبود یا عدم تاثیر انسولین قند نمی‌تواند وارد سلول‌ها شود، در نتیجه قند خون بالا می‌رود. بالا رفتن قند خون علاوه بر ایجاد علائم حادی که در بالا به آن اشاره شد، در درازمدت باعث آسیب رساندن به تقریبا هر عضو حیاتی بدن از جمله قلب، مغز، چشم، کلیه‌ها و ... می‌شود.
بیماری دیابت یكی از شایع ترین بیماری های غیر عفونی است كه سبب مرگ و میر افراد زیادی در سطح جامعه می شود.
بر اساس آمار بدست آمده ۵۰ درصد افراد دچار دیابت از بیماری خود خبر ندارند و فرد تنها در صورت مشاهده عارضه به پزشک مراجعه می‌کند و در آن صورت هم جدی گرفته نمی‌شود که به علت کم توجهی وزارت بهداشت، بیمه‌ها و حتی خود مردم افراد دیابتی در ایران ۱۵ سال کمتر از بیماران سایر کشورها ی پیشرفته عمر می‌کنند.
موسسه خیریه دیابت اصفهان تنها موسسه خیریه بهداشتی درمانی در اصفهان است که با هدف کمک به بیماران دیابتی و آموزش و کنترل این بیماری در سال ۷۸ تشکیل و تاکنون ادامه فعالیت داده است .
دکتر محمد علی عطاری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و رییس هیات مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان ، با حضور در دفتر جوان آنلاین در استان اصفهان و نشستی با خبرنگار ما دیگر اعضای این موسسه را افراد خیر خوش نام از پزشکان و اساتید دانشگاه ، پزشکان فوق تخصص غدد یا اساتید معارف اسلامی و همچنین کارشناسان بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی و بیماران دیابتی و خانواده هایشان اعلام می کند و می گوید : از آنجایی که دیابت بیماری مزمن و تقریبا مادام العمر همراه انسان است و در جهت کنترل آن بضاعت مالی و علمی فراوانی را می طلبد و در آن زمان هیچ نهاد مستقلی موظف به پاسخگویی نبود ، تنها عده ای افراد خیر اقدام به تاسیس موسسه خیریه دیابت اصفهان نمودند .
وی در خصوص وضعیت موجود دیابت در کشور و منطقه گفت : در منطقه خاورمیانه شایعترین کشورها از نظر ابتلا به دیابت ، عربستان صعودی و ایران و در کشورمان شهرهای یزد و اصفهان رکورد دار دیابت هستند اما آمار دیابتیک های کشور ایران بین ۱۰ تا ۲۰ درصد و احتمالا در اصفهان رقمی بالاتر از این است و به همین نسبت افراد مستعد دیابت یا prediabetic وجود دارند.
رییس هیات مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان با اشاره به اینکه در روستاها بدلیل وجود هوای پاک و عدم استفاده از فست فود آمار مبتلایان بسیار کمتر است ، اظهارداشت : فاجعه بزرگ این است که اکنون دیابت تیپ ۲ که مختص بزرگسالان بود نیز در کودکان دیده می شود .
وی یادآور شد : به گفته یکی از کارشناسان علمی کشور ۹۵ درصد بیماران دیابتیک بیماری خود را کنترل نمی کنند و طبق آمار در سال ۲۰۲۵ بین ۳۰۰ تا ۳۵۰میلیون فرد مبتلا به دیابت در جهان خواهیم داشت اما هنوز مظلومیت این بیماران انعکاس داده نشده است .
عطاری دیابت را بعنوان مادر بسیاری از بیماری ها که کلیه دستگاههای حساس و حیاتی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد توصیف و تاکید کرد : بیماری دیابت مانند موریانه از درون انسان را از بین می برد و بعنوان یک پدیده خاموش تلقی می شود از این رو بیماریابی یا غربالگری ، پیشگیری ، آموزش ، کنترل بیماری و رفع فاکتورهای خطر زا مثل بد غذا خوردن ، ورزش نکردن و استرس ها باید به مردم آموزش داده شود .
وی افزود : کارگران ، دانش آموزان ، دانشجویان و جوانان دیابتیک آماده ازدواج نیز با مشکلات ویژه ای مواجهند که باید در این رابطه توجیه شده و روشهای برخورد با بیماری خود را بدانند.
وی با یادآوری اینکه عوارض قلبی و کلیوی ، چشمی ، پوست و اندامها سبب مراجعات مکرر این بیماران به پزشک می شود ، تصریح کرد: از کارافتادگی زودرس، مشکلات مالی و هزینه های مداوم این بیماران که با پیشرفت این بیماری گاهی ۱۰ تا ۲۰ برابر می شود (یعنی اگر بیماری به نارسایی کلیه و دیالیز منتهی شود تا ۱۰ برابر و چنانچه پیوند قلب و کبد لازم باشد تا ۲۰ برابر هزینه ها ی درمان را افزایش می دهد) باید مورد توجه قرار بگیرند .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: عوارض دیابت یکی از موارد بسیار مهمی است که هزینه‌های سنگینی را بر دوش ملت‌ها گذاشته و این هزینه‌ها مهمترین دلیل عدم توجه به مسئله دیابت و آموزش این بیماران است.
وی افزود: مهمترین مشکل درباره درمان بیماران دیابتی در ایران این است که نه بیماران، دیابت خود را جدی گرفته، نه پزشکان و نه سیاستگذاران بهداشت و درمان، درمان دیابت را جدی می‌گیرند.
عطاری با اشاره به اینکه ضروری است سیاستگذاران بهداشت و درمان هزینه مورد نیاز برای آموزش افراد مبتلا به دیابت را در دستور کار خود قرار دهند، ابراز داشت: متاسفانه وزارت بهداشت و درمان هزینه مورد نیاز برای آموزش افراد دیابتی را پرداخت نمی‌کنند و اگر به این امر توجه بیشتری می‌شد ما در کنترل دیابت موفق‌تر بودیم.
وي در ادامه گفت: امروزه تحقيقات علمي اثبات كرده و تجربه هم نشان داده است كه اگر يك بيمار ديابتي، قند خون خود را در حد طبيعي كنترل كند، طول عمر او با ساير افراد تفاوت چندانی ندارد چون يك ديابتي براي پيشگيري از ابتلا به عوارض ديابت، سالانه ۴ تا ۶ بار به پزشك مراجعه مي‌كند.
عطاری در ادامه این نشست به اقدامات موسسه خیریه دیابت اصفهان طی ۱۲ سال اخیر تاکنون اشاره کرد و گفت : در این سالها نسبت به رفع نسبی نیازهای دارویی و آزمایشگاهی و آموزش تعدادی از بیماران کم بضاعت و بی بضاعت تحت پوشش که در حال حاضر حدود ۳۶۰۰ نفر آنها در شهر اصفهان پرونده تشکیل داده اند اقدام شده و بنا داریم این رقم را به مرز ۵ هزار نفر در سالجاری برسانیم که برای رسیدن به این رسالت مهم تعدادی از مبلغین را بکار گرفته تا در مساجد در این باره سخن گفته و افراد مشکوک به ابتلا در مرکز رایگان خونگیری شوند و چنانچه مبتلا هستند بلافاصله با کد مشخص تحت نظر پزشکان متخصص قرار گیرند .
رییس هیات مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان اظهار داشت : اهمیت بیماری دیابت بارها از طریق صدا و سیما و مطبوعات و مراجعه به مسئولین ائمه جماعات ، شهرداران ، معتمدین شهر و خیرین طی مصاحبه ها – نوشته ها و مراجعات حضوری اطلاع رسانی شده اما هنوز کافی نیست.
وی با اشاره به وقف قطعه زمینی توسط مرحومه ای در خیابان بزرگمهر خیابان بلال چهارراه پنجم ، افزود : پس از انتقال سند و کمک و مساعدت شهرداری منطقه چهار اصفهان و شورای اسلامی شهر که بدون دریافت وجهی پروانه آن را صادر نمودند جای تقدیر نیز می باشد و با کمک خیرین محترم که در هتل آسمان اصفهان جمع آوری شد، برخی از هزینه های ساخت ساختمان جمع آوری شد که امیدواریم با حمایت مستمر خیرین این ساختمان بزودی احداث و پایگاه ثابت و مطمئنی جهت ادامه خدمت به بیماران باشد .
عطاری با یادآوری اینکه این ساختمان به تنهایی پاسخگوی نیاز اصفهان نیست ، اعلام کرد: ما بنا داریم در چهار گوشه این کلان شهر با به میدان آمدن افراد خیر بیشتری چهار ساختمان احداث کنیم که در این راستا شماره حساب ۰۱۰۳۴۶۱۴۸۸۰۰۱ بانک صادرات شعبه بلال برای تکمیل ساختمان و شماره حساب ۶۱/۱۷۰۶۰۱۶۵ بانک ملت شعبه چهارراه نقاشی برای کمک و همیاری به بیماران در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه سخنان خود پیشنهاد داد با توجه به شیوع دیابت، آموزش علائم دیابت و روشهای پیشگیری از این بیماری در دبیرستانها و دانشگاهها جزو دروس منظور شود ، هر سال ۲۳ آبان روز جهانی دیابت در خطبه های نماز جمعه مطرح شود ، واحد یا پست سازمانی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور همچون اداره مبارزه با سل دایر شود و از آنجایی که هزینه بیمار دیابتیک ۱۱۰ دلار در ماه در دنیا تخمین زده می شود ، دیابت جزو بیماریهای خاص قرار بگیرد و درصدی از هزینه های درمان آن توسط وزارت بهداشت برای بیماران تامین شود و داروی بیماران به راحتی در دسترس باشد تا هزینه های سنگین دامن گیر آنها نشود،غربالگری بیماران دیابتی در کل کشورو تست قند خون به هنگام ازدواج و استخدام انجام شود تا هر اقدامی آگاهانه صورت گیرد.
وی تاکید کرد : دولت باید دیابتیک ها را شناسایی کرده و حتی اگر داروی رایگان هم در اختیارشان قرار دهد هزینه کمتری نسبت به اینکه فرد مبتلا در نتیجه نداشتن دارو یا بضاعت مالی دچار نارسایی قلبی شود ، دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار