
با توجه به تأكيد سردار محمد رضا نقدي، رئيس سازمان بسيج مستضعفين ايران كه در افتتاحيه نمايشگاه بيداري اسلامي در نمايشگاه كتاب ابراز اميدواري كرده بود كه اين نمايشگاه(نمايشگاه بيداري اسلامي) و سومين كنگره بينالمللي شعر مقاومت در بحرين جديد و آزاد شده برگزار شود، حالا در اين بحبوحه اگر شاعري بخواهد به اين كنگره شعر ارسال كند با كمال تعجب خواهد دريافت كه سايت اينترنتي اين كنگره ظاهراً به فروش گذاشته شده است.
براي شاعراني كه ميخواهند براي چنين كنگرهاي شعر ارسال كنند، اين مسئله كه يك كنگره يا رويداد بينالمللي كه دوره اول و دوم آن هم برگزار شده داشتن يك سايت اطلاع رساني مسئلهاي كاملاً طبيعي است و اينكه كنگره به دليل ماهيت بينالمللي آن حتماً بايد داراي يك سايت باشد تا مخاطبان درسراسر دنيا بتوانند از طريق اين سايت با چنين كنگرهاي ارتباط برقرار كنند و براي سال ۱۳۹۱ ـ كه دومين دوره كنگره برگزار خواهد شد ـ اثر ارسال كنند يا اينكه با اين كنگره ارتباط بگيرند، كاملاً يك امر عادي است.
اما اگر كسي براي يافتن نشاني اينترنتي كنگره در خبرها جستوجو كند، احتمالاً به نشاني www.iirl.ir ميرسد؛ نامي كه احتمالاً از قرار گرفتن كلمه اول ايران، اسلامي، شعر و مقاومت شكل گرفته است. با هزار اميد و آرزو وارد سايت ميشويد و در كمال تعجب با چنين عبارتي مواجه ميشويد:«به دليل عدم تمايل دبيرخانه به پشتيباني سايت، دامنه كنگره شعر به فروش ميرسد!» ظاهرا مسئولان و دست اندركاران اين كنگره اقدام به فروش دامنه اينترنتي كردهاند.
حالا شما تصور كنيد شاعري مسلمان هستيد و در كشوري اسلامي زندگي ميكنيد. مصر، تونس، بحرين، عربستان و. . . فرقي نميكند، مهم اين است كه كشور شما نيز بعد از سالها به حكومت حاكمان ظالم خود «نه» گفته و حركتهاي شجاعانه شما و همفكرانتان در دنيا حامياني پيدا كرده است. ميخواهيد براي سومين دوره اين كنگره شعر ارسال كنيد يا با مديران و دستاندركاران اين كنگره ارتباط برقرار كنيد اما وقتي بعد از كلي جستوجو در فضاي اينترنت به اين نتيجه ميرسيد كه سايت اينترنتي اين كنگره به دليل عدم پشتيباني براي فروش گذاشته شده است، چه احساسي به شما دست ميدهد؟
در چنين موقعيتي احتمالاً احساس خواهيد كرد كه فردي شما را در بشكهاي به طول سه متر مملو از آب يخ بالا و پايين ميكند. شما حق داريد كه از ديدن چنين صفحهاي در فضاي مجازي ابراز تعجب كنيد و حق داريد در جست و جوهاي خود حتي با يك وبلاگ هم مواجه نشويد. شما كيلومترها از ايران دور هستيد و از پديده «اجراكار» فرهنگي اطلاعي نداريد.
«اجراكار» فرهنگي افرادي هستند كه بدون توجه به ايدههاي ارزشمند و مهم، مسئوليت اجرايي يك فعاليت را به عهده ميگيرند و صرفاً به «سري كاري» ميپردازند. پس از پايان كار هم معمولاً كار را به حال خود رها ميكنند و عملاً اگر كاري سودي براي آنها نداشته باشد، انگيزهاي براي فعاليت پيدا نميكنند. «اجراكار» فرهنگي سالهاست با چنين سهل انگاري هايي فرهنگ و هنر را عقب نگه داشتهاند و هر بار در جايي كار را روي زمين گذاشتهاند.
مديران و دست اندركاران كنگره شعر مقاومت هم اگر ميخواهند شاهد برگزاري سومين دوره اين رويداد مهم فرهنگي باشند از حالا به فكر راه اندازي مجدد اين سايت باشند و مسئوليت آن را هم به افراد و گروههايي كه بدون هيچ علقهاي صرفاً براي مسائل مالي روي به چنين فعاليتهاي ميآورند، نسپارند.