کد خبر: 440380
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۲
به گزارش فارس، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز یکشنبه طی سخنانی در مراسم افتتاح 37 واحد سیلو در 10 استان کشور به صورت همزمان و از طریق ویدئوکنفرانس در سالن بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، از دست اندرکاران احداث این سیلوها تقدیر کرده و سیلوسازی را امر مهمی دانست و گفت: امروز خوشحالیم که ظرفیت سیلو در کشور با حضور سرمایه‌گذاران مردمی در پشتیبانی دولت به جایی رسیده که دیگر نیازی به سیلو نداریم و اگر هم نیاز باشد با همین صورت ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به وجود مشکل نداشتن سیلوهای مناسب طی سالیان گذشته در خصوص اجرایی هدفمندی یارانه‌ها نیز یادآور شد: با اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها شاهد کاهش مصرف بودیم. بنابراین ظرفیت سیلوهای موجود برای جو، ذرت و گندم کفایت می‌کند که اگر اینگونه هم نباشد ساخت سیلو را با همین سرعت ادامه می‌دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه قبل از اجرای هدفمند کردن یارانه ها مجموع مصرف گندم 11.5 میلیون تن بود اظهار داشت: الان مصرف گندم در کشور حداکثر 9 میلیون تن است که باز جای صرفه‌جویی وجود دارد که اگر روش‌های پخت، مصرف و فاصله هزینه واقعی آن با هزینه‌ای که الان ارائه می‌شود اصلاح شود باز شاهد کاهش مصرف خواهیم بود.

احمدی‌نژاد افزود: همانطور که وزیر بازرگانی امیدواری دادند برای تبادلات غلات می‌توانیم در منطقه مرکز باشیم و این شدنی است و باید گفت افزایش حجم مبادلات به معنای برهم خوردن مبادلات بازیکنان نیست و آسان‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و پرهزینه‌ترین تجارت، تجارت با همسایگان است.

وی در ادامه سخنان خود خطاب به تولیدکنندگان غلات توصیه کرد: هدفمند کردن یارانه‌ها اجرا شده و ادامه خواهد داشت و دولت پشتیبانی می‌کند شما باید کیفیت و کمیت کالا را بالا ببرید چرا که ایران می‌تواند صادرکننده جو، ذرت و گندم باشد.

رئیس جمهور ادامه داد:‌ دولت در برنامه پنج ساله خواب‌های خوبی برای بخش کشاورزی پیش بینی کرده و در سال آینده علاوه بر 9هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی 10هزار میلیارد تومان نیز از صندوق توسعه برای این بخش اختصاص داده خواهد شد و این غیر از منابع موجود بانک‌هاست بنابراین یعنی می‌توانیم جهشی در بخش کشاورزی داشته باشیم.

احمدی نژاد خطاب به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی با بیان اینکه کسی نگران خرید و فروش محصولات خود نباشد گفت: ایران می‌تواند مسیر ترانزیت محصولات کشاورزی باشد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به سرمایه گذاران بخش کشاورزی نیز تصریح کرد: برخلاف نظر برخی‌ها که معتقد بودند بخش کشاورزی ایران ظرفیت توسعه قابل توجهی ندارد باور ما بر اساس مطالعاتی که انجام شده این است که کشاورزی ایران با همین زمین و آب ظرفیت تولید تا سه برابر موجود را دارد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ظرفیت تولید کشاورزی ایران می‌تواند از 100 میلیون تن به 300میلیون تن برسد اظهار داشت: با افزایش ظرفیت تولید محصولات کشاورزی قدرت اقتصادی و به دنبال آن سیاسی برای ایران به وجود می‌آید و این میزان محصولات می‌تواند تأثیر زیادی در بازار دنیا بگذارد.

احمدی‌نژاد ابراز امیدواری کرد در پایان برنامه پنجم بتوانیم تمامی کشت، داشت، برداشت و شیوه آبیاری را تحت روش‌های جدید قرار داده و از ظرفیت موجود تمام استفاده را ببریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مردم نیز یادآور شد: کاری که در 2 ماه و چند روز انجام شد (هدفمندکردن یارانه‌ها) دیدگاه و نظرات قبلی را تأیید می‌کند که هنوز مصرف در کشور ما سر و سامان نداشته و منابع فراوانی نیز داریم.

" قبل از اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها مصرف بنزین روزانه 64 میلیون لیتر و تولید بنزین 46 میلیون لیتر بود که الان تولید بنزین 52 میلیون لیتر در روز رسیده و تا پایان سال به 57 میلیون لیتر می‌رسد. "

رئیس جمهور با بیان اینکه تولید بنزین تا سال بعد به 70 میلیون لیتر در روز خواهد رسید اظهار داشت: در سال 85 مصرف بنزین روزانه 74 میلیون لیتر شد که با متوسط رشد 12 درصد در سال با همان منحنی الان نزدیک به 120 میلیون لیتر مصرف روزانه بنزین داشتیم که با اجرای هدفمندی جلوی این روند گرفته شد.

احمدی نژاد ادامه داد: پس از اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها مصرف روزانه بنزین که 64 میلیون لیتر بود به زیر 46 میلیون لیتر رسید. بنابراین الان صادرکننده بنزین هستیم و این علاوه بر ذخایر زیادی هست که داریم.

وی به تأثیر اجرای هدفمند کردن یارانه در کاهش مصرف گندم اشاره و خاطرنشان کرد: در دو ماه گذشته کسی بدون نان و گرسنه نبوده و برعکس به خاطر اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها می‌توانیم اعلام کنیم جزء معدود کشورهایی هستیم که کسی به نان شب محتاج نیست؛ همه حداقل‌ها را دارند.

رئیس جمهور یادآور شد: موفقیت اجرای هدفمند کردن یارانه ها برای کسانی که فقط با معیارهای مادی سنجش می کنند قابل تحلیل نیست ولی باید گفت می‌شود مصرف را در سطح ملی پایین آورد و مصرف طبقات پایین را بالا برد و هم ثروت ملی را حفظ ، قدرت خرید جامعه را افزایش و صادرات را دنبال کرد.

احمدی‌نژاد در قسمت پایانی صحبت‌های خود با بیان اینکه با اجرای هدفمند یارانه‌ها هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی در گندم انجام شده و کسی گرسنه نیست بر لزوم صرفه‌جویی در مصرف انرژی و سایر بخش‌ها تأکید کرد.

وی با بیان اینکه کشور ما در آستانه جهش بزرگی قرار دارد تأکید کرد: قبل از انقلاب ظرفیت سیلوی کشور 700 هزار تن، بعد از انقلاب و تا دولت نهم سه میلیون و 100 هزار تن و از اول دولت نهم تا الان 4میلیون و 900 هزار تن شده و این در حالی صورت گرفته که صادرات نفت بالا نرفته، درآمد نفت نصف قبل از انقلاب شده و جمعیت نیز دو برابر شده است بنابراین معلوم می شود کارهای بزرگی انجام شد و همه اینها ما را در ابتدای پرش‌های بزرگ قرار داده است.

بر اساس این گزارش، مهدی غضنفری وزیر بازرگانی نیز طی سخنانی در این مراسم به ارائه گزارشی از روند ساخت سیلو در کشور پرداخت.
وی ادامه داد: 50 سال قبل از انقلاب 700هزار تن ظرفیت سیلو داشتیم که بعد از انقلاب و تا سال 80 ، 3میلیون و 100 هزار تن به ظرفیت سیلو اضافه شده است.

وزیر بازرگانی با بیان اینکه از ابتدای دولت نهم تا دهم سه میلیون و 100 هزار تن به ظرفیت سیلوسازی در کشور اضافه شده است خاطرنشان کرد: در دولت نهم به اندازه کل 25 ساله بعد از انقلاب سیلوسازی انجام شده و در دولت دهم نیز یک میلیون و 800 هزار تن به ظرفیت سیلوی کشور اضافه شده است.

غضنفری با بیان اینکه امروز یک میلیون و 300هزار تن به ظرفیت سیلوی کشور اضافه شد که در پایان سال به 9میلیون خواهد رسید اظهار داشت: از مجموع ظرفیت 3میلیون و 800 هزار تن سیلوی کشور در قبل از سال 83 ، 25درصد شاهد مشارکت بخش خصوصی بودیم در حالی که الان مشارکت خصوصی به 60 درصد رسیده است.

وی همچنین با اشاره به بحث تکنولوژی ساخت سیلو یادآور شد: در سال‌های بسیار دور تکنولوژی سیلوسازی را نداشتیم اما الان بیش از 100 شرکت بزرگ و کوچک سیلوسازی در کشور داریم که 6هزار و 500 نفر افراد متخصص در این حوزه تلاش می‌کنند و این موضوع پتانسیل خوبی برای صادرات فناوری سیلوسازی است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار