کد خبر: 432822
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۸۹ - ۲۰:۴۳
کن‌لوچ در فلسطین
«کن لوچ» کارگردان انگلیسی برنده نخل طلا که همواره در آثار خود توجه ویژه‌ای به مسائل اجتماعی دارد بار دیگر خبرساز شد. او که همواره مدافع حقوق فلسطینیان بوده است بار دیگر در حضور مردم این کشور اشغال شده از آنان حمایت و به سیاست‌های اسرائیل حمله کرد، این سخنان جنجالی در روز سفر این فیلمساز به فلسطین ایراد شد تا مردم به احترام او بایستند و تشویقش کنند. وی در سخنانی به مردم این کشور اشغال شده گفت: «اگر با یکدیگر متحد نباشند، شکست خواهند خورد. » فیلمساز 74 ساله روز سه‌شنبه وارد کرانه باختری شد تا در مراسم اکران فیلم معروف خود «بادی که بر مرغزار می‌وزد»، برنده نخل طلای جشنواره کن حضور یابد.
این مراسم با حضور صدها فلسطینی در کاخ فرهنگی در شهر رام‌الله برگزار شد. کارگردان ضدجنگ در ابتدای صحبت‌هایش گفت: «تجربه‌ای که از ایرلند به دست آمده نشان می‌دهد که اگر بین شما تفرقه بیفتد، شکست خواهید خورد و بین آنچه به‌عنوان دستاورد نهایی در ذهن دارید و آنچه اکنون به آن دست یافته‌اید، فاصله زیادی وجود دارد.»
کن‌لوچ اظهار کرد: «اکنون زمان ساکت بودن نیست. نباید فیلم‌هایی ساخت و مطالبی نوشت که واقعیت را نادیده بگیرند. در این سرزمین عدالت باید اجرا شود.» این فیلمساز انگلیسی درباره احساس خود از سرزمین‌های فلسطینی گفت: «از اینکه اسرائیل موانع جداکننده وسیعی در کرانه باختری می‌سازد، شگفت‌زده شدم. ساخت دیوارهای حائل ازسوی اسرائیل اقدامی پرخاشگرانه و غیرقانونی است.» کن‌لوچ در ادامه گفت: «آنچه مردم در خاورمیانه با آن مواجه هستند، این واقعیت اقتصادی است که قدرت‌های بزرگ، مخصوصاً امریکا‌‌ ‌می‌خواهند کنترل منطقه را به دست بگیرند و برای این کار افرادی را در اسرائیل دارند.»
معاهده مضحک، ایرلند و فلطسین
او با جمله‌ای که گفت سالن را با صدای تشویق منفجر کرد: «از ماجرای ایرلند درس ساده‌ای می‌توان گرفت: به حرف‌های طبقه حاکم نباید اعتماد کرد.» قصد او مقایسه‌ای بود میان وضعیت فلسطین با پیمان 1921 میان ایرلند و انگلستان؛ پیمانی که به گفته لوچ «مضحک» بود و «هدف از اعمال آن در حقیقت ممانعت مردم از حضور فعال در سرنوشت و آینده خود بود.»
فیلمساز سرشناس که آسیب‌دیدگان اجتماع از جمله بی‌خانمان‌ها همواره در آثار او حضوری برجسته دارند در همین روز به خبرگزاری فرانسه نیز گفته است: «همه راه‌ها را به صورتی اشتباه می‌پیماییم. روشن است که دولت اسرائیل هیچ تمایلی به اقدامات قانونی ندارد و ایالات متحده نیز هیچ فشاری به این کشور وارد نمی‌کند تا وی را به تمکین قانون وادارد.» او در ادامه این گفت‌وگو تأکید کرده است: «جهان تا کی قرار است معاهده ژنو را نادیده بگیرد؟ به نظر می‌رسد باید نقطه پایانی بر این وضعیت گذاشته شود.» به اعتقاد این کارگردان تنها جایی که می‌تواند اوضاع را عوض کند، سازمان ملل است: «وظیفه آنهاست که از قانون حمایت کنند و جلوی امریکایی‌ها بایستند. »
دست رد به سینه صدها هزار پوند
به نوشته ایسنا، این کارگردان سرشناس در سال 2006 با فیلم «باد در مرغزار می‌وزد» موفق به کسب نخل طلای کن شد و سال گذشته نیز با انتقاد از چند جشنواره معروف جهانی به‌جهت حمایت از رژیم‌صهیونیستی و عدم حضور در این جشنواره‌ها، خبرساز شد.
آخرین ساخته این کارگردان نامدار فیلم «مسیر ایرلندی» است که سال گذشته در بخش رقابتی جشنواره کن حضور داشت. این فیلم که یک تریلر عاطفی است و در دو شهر لیورپول و بغداد فیلمبرداری شده، به خطرناک‌ترین خیابان بغداد اشاره دارد که یک سرباز مزدور انگلیسی به‌طرز مشکوکی در آنجا کشته می‌شود.
از مهم‌ترین افتخارات سینمایی «کن لوچ» می‌توان به جایزه بهترین فیلم معنوی و جایزه فیپرشی از جشنواره برلین،جایزه نخل طلا، فیپرشی، کلیسای جهانی و جایزه ویژه هیئت داوران از جشنواره کن، بهترین فیلم از جوایز سزار فرانسه، گوی بلورین جشنواره کارلووی‌واری، یوزپلنگ افتخاری جشنواره لوکارنو و شیر طلای افتخاری‌جشنواره ونیز اشاره کرد.
این نخستین رویارویی لوچ با دولت نژادپرست اسرائیل نیست. سال گذشته رژیم‌صهیونیستی برای ایجاد زمینه جهت حضور فیلم کوتاهی ساخته «تالی شلام ازه» فیلمساز اسرائیلی، کمک مالی ۳۰۰ هزار پوندی را به جشنواره ادینبورگ وعده داده بود که این اقدام واکنش جدی فیلمساز صاحب نخل طلای جشنواره کن را به همراه داشت. لوچ برگزارکنندگان جشنواره فیلم ادینبورگ را تهدید کرده در صورت پذیرش این کمک مالی از اسرائیل جشنواره را تحریم خواهد کرد. رؤسای جشنواره ادینبورگ پس از مواجهه با این واکنش، طی بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که این کمک را نمی‌پذیرند و خود هزینه لازم برای شرکت فیلمساز اسرائیلی را در جشنواره می‌پردازند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار