کد خبر: 403610
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۴
تحلیل‌گر فرانسوی:


یک تحلیل‌گر فرانسوی در مصاحبه خود با مرکز مطالعاتی الجزیره، با اشاره به تهدیدات غرب علیه ایران تاکید کرد هر سناریوی حمله به ایران هر چند محدود هم باشد، ناممکن است و این امر منطقه را دچار تلاطم می‌کند.

به گزارش فارس، "پاسکال بونیفاس " یکی از بزرگترین تحلیلگران امور راهبردی فرانسه و استاد حقوق بین‌الملل در موسسه مطالعات سیاسی پاریس، در مصاحبه‌ای با مرکز مطالعات الجزیره در پاسخ به این پرسش که "شما در خصوص مشکل غرب با ایران در مارس 2008 در مقاله‌ای اعلام کردید که قدرت و هوش ایرانی‌ها سبب شد که آنان از وضعیت منظقه به سود خود استفاده کنند و خود را از فشار جهانی برهانند و حتی تیتر گزارش خود را به صورت (تنها پیروز جنگ آمریکا در عراق، ایران است) انتخاب کردید، آیا هنوز هم همین اعتقاد را دارید؟ " گفت: بله هنوز هم این تحلیل را باور دارم.
وی هم‌چنین افزود: این تحلیلی است که معتقد است برنده منطقه‌ای جنگ آمریکا در عراق، ایران است و برنده بین‌المللی آن چین است. چرا؟ زیرا آمریکا در این جنگ ضعیف شد. در عرصه راهبردی وقتی می‌بینیم که بزرگ‌ترین قدرت نظامی نمی‌تواند در جنگ با گروه‌های مسلح متفرقه، عامل تعیین کننده باشد یا حتی بدتر از آن، در نتیجه چنین جنگی دچار شکست اخلاقی شده است، باید گفت که آمریکا ضعیف شده است. در مقابل، چین، در این جنگ مشارکت نکرد و رشد خود را در نتیجه سیاست باز خود بر روی جهانیان ادامه دارد.
وی در ادامه به ایران نیز اشاره کرد و افزود: در سطح منطقه‌ای ایران توانست خود را از رقیب منطقه‌ای خود عراق، رها کند. علاوه بر این ایران در همین کشور نفوذ سیاسی بسیاری از طریق رای دهندگان که ایدئولوژی دینی شیعی ایران را دارند به دست آورده است و ایران اکنون تقریبا بازیگر اصلی منطقه‌ای در عراق است.
این تحلیگر فرانسوی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال ماجراجویی آمریکا علیه ایران به عنوان کشور دیگری جز عراق و افغانستان تاکید کرد: معتقدم که وجود باراک اوباما در کاخ سفید اجازه چنین ماجراجویی نظامی را به آسانی به واشنگتن نمی‌دهد. هر سناریویی برای حمله به ایران، سناریویی فاجعه بار خواهد بود. زیرا اقدام نظامی علیه ایران هر چند محدود باشد و تنها به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران ختم شود از لحاظ لوجستیکی عملیاتی شبه محال است و تلاطمی خروشان در خلیج فارس و خاورمیانه ایجاد می‌کند و این حالت به وضعیت راهبردی ناامنی در منطقه منجر می‌شود. به هر حال باید بگوییم که احتمال چنین خطری در زمان کنونی بسیار کمتر‌ از دوره ریاست جمهوری جرج بوش پسر است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار