کد خبر: 1360648
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۱
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد:
علم و دانش، سنگ‌بنای حکمرانی دینی است خطیب نمازجمعه تهران در خطبه‌های این هفته، علم و دانش، را سنگ‌بنای حکمرانی دینی دانست.

جوان آنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد خطیب نمازجمعه تهران در خطبه‌های این هفته ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و هفته وحدت، با قرآن کریم تأکید کرد: پیامبران الهی برای تعلیم و تربیت انسان و ساخت جامعه تراز مبعوث شده‌اند.

وی با قرائت آیه «لقد ارسلنا رسُلنا وَ أَنزَلنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسطِ» گفت: این کریمه مبارکه، رسالت همه پیامبران دارای کتب آسمانی را در تعلیم و تربیت انسان و ساخت جامعه آراسته به عدالت تبیین می‌کند.

خطیب نمازجمعه تهران افزود: انسان‌هایی که در پرتو آموزه‌های وحیانی قیام به عدالت دارند، از ظلم در حیات فردی، خانوادگی و اجتماعی پرهیز می‌کنند؛ می‌جنگند اما تعدی نمی‌کنند.

ابوترابی‌فرد با بیان اینکه رسالت انبیای الهی اختصاص به قوم و زمان خاصی ندارد، تصریح کرد: قرآن کریم در مقام تبیین تمدن وحیانی است؛ انبیا تمدن می‌سازند و در رأس هرم قدرت قرار دارند.

وی با اشاره به آیه «کانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً ثُمَّ بَعَثَ اللهُ النَّبِیِّینَ مُبَشِّرینَ وَ مُنذِرینَ» اظهار کرد: معنای حکمرانی و قضاوت، بدون قدرت سیاسی معنا ندارد؛ قیام مردم به قسط و تربیت جامعه انسانی، دستاورد نظام سیاسی با شایسته‌سالاری است.

خطیب نمازجمعه تهران تأکید کرد: انسان ظرفیت دارد که می‌تواند تحت تعلیم و تربیت قرار گیرد، به علم آراسته شود و با اراده از فجور فاصله بگیرد، اما عقل وقتی چنگ به ریسمان وحی می‌زند در مدرسه انبیای الهی حضور می‌یابد.

وی با اشاره به داستان حضرت ابراهیم(ع) و عمویش آذر، گفت: خطاب «اعْبُدُوا اللهَ وَ اتَّبِعُونی» به معنای دعوت از علم و دانش است؛ این علم است که انبیا را در قله اطاعت از خدا قرار داده است.

ابوترابی‌فرد افزود: «لقد آتینا داوود و سلیمان عِلماً» نشان می‌دهد سنگ‌بنای نظام حکمرانی دینی بر دانش نهاده شده است.

وی با اشاره به وصیت پیامبر اکرم(ص) در غدیر خم، تأکید کرد: در روز غدیر، اراده خدا بر این تعلق گرفت که مسئله امامت و زعامت جامعه بر پیشوایان معصوم تعلق گیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار