کد خبر: 1353217
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۰
فشردن بیشتر گلوی ترامپ و همدستانش در افق پیش‌رو 
جنگ شود باب‌المندب هم بسته می‌شود رئیس‌جمهور امریکا، یک‌شنبه عصر بار دیگر به رجزخوانی و تهدید ایران پرداخت و البته از اعزام تیم امریکایی به پاکستان به منظور برگزاری دور دیگری از مذاکرات با تهران خبر داد. طرف ایرانی به دلیل اقدامات مخرب امریکا از جمله محاصره دریایی، اصرار دارد که برنامه‌ای برای حضور در مذاکرات ندارد. البته چماق بسته ماندن تنگه هرمز کماکان بالای سر واشینگتن است و یک مقام ارشد در انصارالله یمن، با صراحت هشدار داد که اگر جنگ‌افروزی ترامپ و همدستانش ادامه یابد، با بستن تنگه باب‌المندب به آنها پاسخ خواهند داد به طوری که کسی قادر به باز کردن تنگه نخواهد بود. 
مهرزاد اصغریان 

جوان آنلاین: امریکایی‌ها در فضای مجازی اشتیاق به مذاکره نشان می‌دهند و در میدان حقیقی، درحال آماده‌سازی‌های جنگی هستند. مهم‌ترین پرسش آن است که «دوباره جنگ با چه هدفی؟!» آنها تمامی اهداف را امتحان کردند و کاری از پیش نبردند. با این‌حال ما با موجودی نادان و از نظر عقلی پیش‌بینی‌ناپذیر روبه‌روییم. ایران تا یک‌شنبه‌شب تصمیمی بر اعزام هیئت مذاکره‌کننده نداشت و اعلام کرد تا محاصره دریایی هست، مذاکره‌ای انجام نمی‌شود، زیرا محاصره خودش نقض آتش‌بس است. مقاومت البته به امریکایی‌ها برای شکستن عهد و شعله‌ورکردن آتش جنگ در حین مذاکرات اسلام‌آباد بیشتر باور دارد، تا ادامه منطقی مذاکرات. برای همین بستن باب‌المندب گزینه مقاومت درصورت شروع جنگ است.

رئیس‌جمهور امریکا، یک‌شنبه عصر بار دیگر به رجزخوانی و تهدید ایران پرداخت و البته از اعزام تیم امریکایی به پاکستان به منظور برگزاری دور دیگری از مذاکرات با تهران خبر داد. طرف ایرانی به دلیل اقدامات مخرب امریکا از جمله محاصره دریایی، اصرار دارد که برنامه‌ای برای حضور در مذاکرات ندارد. البته چماق بسته ماندن تنگه هرمز کماکان بالای سر واشینگتن است و یک مقام ارشد در انصارالله یمن، با صراحت هشدار داد که اگر جنگ‌افروزی ترامپ و همدستانش ادامه یابد، با بستن تنگه باب‌المندب به آنها پاسخ خواهند داد به طوری که کسی قادر به باز کردن تنگه نخواهد بود. 

با نزدیک شدن به موعد پایان آتش‌بس دو هفته‌ای میان ایران و دشمن امریکایی - صهیونیستی و در حالی که طرف ایرانی هنوز برگزاری دور دیگری از مذاکره با طرف امریکایی را تأیید و تاریخی در این خصوص ارائه نکرده، رسانه‌های پاکستانی روز یک‌شنبه به تشدید تدابیر امنیتی در اسلام‌آباد و شهر‌های بزرگ مجاور آن در آستانه برگزاری احتمالی دور بعدی مذاکرات ایران و امریکا اشاره کردند. روزنامه اکسپرس تریبون در این مورد نوشت: «بیش از ۱۰ هزار افسر پلیس در راولپندی - شهر بزرگ مجاور اسلام‌آباد- مستقر و بیش از ۶۰۰ ایست بازرسی ایجاد شده است. تدابیر امنیتی مشابهی نیز پیش از مذاکرات احتمالی در پایتخت اجرا می‌شود.» به دنبال انتشار این اخبار و در شرایطی که سید عباس عراقچی و محمد اسحاق دار، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در خصوص آخرین تحولات تبادل نظر کردند، دونالد ترامپ بعد از ظهر یک‌شنبه ضمن تکرار تهدید‌های خود اعلام کرد: «نمایندگان من عازم اسلام‌آباد پاکستان می‌شوند. آنها فردا عصر برای مذاکره آنجا خواهند بود.» رئیس‌جمهور امریکا در تکرار لفاظی‌هایی که پیش‌تر هم مشابه آن را گفته بود، مدعی شد که نمایندگانش پیشنهادی بسیار منصفانه و معقول ارائه می‌دهند و امیدوار است ایران آن را بپذیرد چرا که در غیر این صورت، امریکا قصد دارد تک‌تک نیروگاه‌ها و تک‌تک پل‌های ایران را نابود کند. این در حالی است که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه، دیروز در شبکه ایکس به نقش امریکا در نقض آتش‌بس اشاره کرد و نوشت: «اقدام ایالات متحده در محاصره بنادر یا سواحل ایران نه تنها نقض آتش‌بس با میانجیگری پاکستان است، بلکه غیرقانونی و مجرمانه نیز هست.» همچنین سعید خطیب‌زاده در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس، از رویکرد امریکا در دوران آتش‌بس انتقاد کرد و گفت که پیام‌های زیادی بین طرفین رد و بدل شده، اما ایالات متحده بر خواسته‌هایی که ایران آنها را زیاده‌خواهی می‌داند، پافشاری دارد. او خاطرنشان کرد: «به عنوان بخشی از مذاکرات با امریکا، دستورالعمل جدیدی برای تنگه هرمز وضع خواهد شد و این تنگه برای همه عبور و مرور غیرنظامیان باز و امن باقی خواهد ماند.» 

جن و انس هم نمی‌توانند 

این تحولات در شرایطی است که حسین العزی، یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن، به صراحت تهدید کرد که اگر یمن تصمیم به بستن تنگه باب‌المندب بگیرد، هیچ‌کس قادر به بازگشایی آن نخواهد بود و در برابر هرگونه آسیب به یمن پاسخ داده خواهد شد. العزی در این مورد در ایکس نوشت: «به حول و قوه الهی، اگر صنعا تصمیم به بستن باب‌المندب بگیرد، تمام انس و جن‌ها هم جمع شوند نمی‌توانند آن را باز کنند و از چنین کاری ناتوان خواهند بود. بنابراین، بهتر است ترامپ و جهان همدست او فوراً به تمام اقدامات و سیاست‌هایی که مانع صلح می‌شوند پایان دهند و احترام لازم را به حقوق ملت و امت ما نشان دهند.» پیش از این، سرتیپ محمد ناصر العاطفی، وزیر دفاع یمن، تأکید کرده بود که نیرو‌های مسلح این کشور برای مقابله با هر تجاوز دشمن در آمادگی کامل و حداکثری به سر می‌برند. وی تصریح کرد: «دور اخیر درگیری با دشمن امریکایی– صهیونیستی وحدت میدان را به نمایش گذاشت و کارآمدی عملیات نظامی محور جهاد و مقاومت را در مقابله با دشمن ثابت کرد. این دور از درگیری‌ها با دشمن، ناتوانی و پوشالی بودن پایگاه‌های امریکا در منطقه را نشان داد.» الکوم ملوویل، مدیر صندوق کالا در Schroders می‌گوید: «اختلال در هرمز بی‌سابقه است، اما اگر باب‌المندب هم بسته شود، عملاً کریدور تجاری آسیا به اروپا از دو طرف مسدود می‌شود. این یعنی وابستگی کامل به مسیر دماغه امید نیک که ظرفیت پذیرش این حجم ترافیک را ندارد.» در همین ارتباط، اندیشکده «چتم هاوس» لندن در مطلبی به قدرت نیرو‌های انصارالله یمن در صورت مداخله در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ برای از کار انداختن چرخه اقتصاد جهانی اقرار کرد و نوشت: «تأثیر بالقوه بر مسیر‌های کلیدی دریایی تجاری، به ویژه در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب، قابل اغماض نیست. این آبراه‌ها برای کشتیرانی و تأمین انرژی جهانی حیاتی هستند. هرگونه اختلال مداوم، هزینه‌های کشتیرانی را افزایش می‌دهد، قیمت نفت را بالا می‌برد و فشار بیشتری بر اقتصاد جهانی شکننده‌ای وارد می‌کند که در حال حاضر به دلیل تأثیرات وضعیت تنگه هرمز، متزلزل است.» 

بستن کم‌هزینه تنگه هرمز 

ترامپ در موقعیتی ایران را تهدید می‌کند که دیروز به دنبال تداوم خصومت‌های امریکا در محاصره دریایی، ایران تنگه هرمز را مجدداً بست. این اقدام آن هم در شرایطی که ترامپ یک روز قبل، مدعی شده بود که ایران تنگه هرمز را مجدداً نخواهد بست، نه تنها سخنان رئیس‌جمهور امریکا را نقض کرد، بلکه یک بار دیگر نشان داد که ایران در تنگه هرمز نقش تعیین‌کننده دارد. آلن ایر، سخنگوی فارسی‌زبان سابق وزارت امور خارجه امریکا، در نشریه امریکایی «آتلانتیک» با اعلام اینکه واشینگتن و تل‌آویو در محاسبات خود برای حمله به ایران دچار یک اشتباه راهبردی مرگبار شدند، تصریح کرد که ایران به امریکا و غرب ثابت کرد بستن تنگه هرمز حتی با وجود تمامی حملات دشمن به ناوگان‌هایش به‌طرز شگفت‌انگیزی ساده و کم‌هزینه است. استفاده از انبوه پهپاد‌های انتحاری شاهد- ۱۳۶، مین‌های دریایی و موشک‌های ضدکشتی باعث شد تا شرکت‌های بیمه بین‌المللی از ترس ریسک بالا، نرخ پوشش بیمه عبور از این آبراه را به ارقامی نجومی و غیرممکن برسانند. نتیجه آن شد که رئیس‌جمهور امریکا که وعده کاهش قیمت بنزین را داده بود، اکنون با کابوس تورم افسارگسیخته و بحران جهانی کود شیمیایی و تراشه‌های الکترونیکی مواجه شده است. در همین راستا، نیویورک‌تایمز نوشت: در بحبوحه تحولات منطقه‌ای، این نشریه امریکایی اذعان می‌کند جمهوری اسلامی ایران حتی با هرگونه محدودیت در برنامه هسته‌ای خود، با در کنترل داشتن تنگه هرمز، یک عامل بازدارنده قطعی و قدرتمند دارد. این نشریه امریکایی نوشته است که برای جمهوری اسلامی ایران نه سلاح هسته‌ای، بلکه قدرت ذاتی «موقعیت جغرافیایی ایران» به عنوان یک اهرم فشار غیرقابل انکار و یک بازدارنده مؤثر عمل می‌کند. 

دو سوم از مدیریت جنگ ترامپ ناراضی‌اند 

رئیس‌جمهور امریکا در داخل کشورش هم به دلیل جنگ‌افروزی، در سراشیبی سقوط محبوبیت قرار دارد. مؤسسات تحقیقاتی «مانکی» و «ان‌بی‌سی نیوز» عصر یک‌شنبه نتایجی را نسبت به محبوبیت ترامپ منتشر کردند که حاکی از افزایش نارضایتی‌ها نسبت به او است. با استناد به این نظرسنجی که از تاریخ ۳۰ مارس الی ۱۳ آوریل (۱۰ الی ۲۴ فروردین) انجام شده، میزان رضایت از عملکرد ترامپ در مدیریت تورم و هزینه‌های زندگی تنها ۳۲ درصد است که نسبت به حدود ۴۰درصد سال گذشته کاهش یافته و حدود نیمی از امریکایی‌ها اکنون می‌گویند که به شدت از عملکرد او در این زمینه «ناراضی» هستند. این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۲۹ درصد از امریکایی‌ها «اقتصاد» را مسئله اصلی خود می‌دانند و ۲۴ درصد دیگر «تهدید علیه دموکراسی» را انتخاب می‌کنند. در همین حال، تقریباً دو سوم امریکایی‌ها از نحوه مدیریت ترامپ در جنگ علیه ایران ناراضی هستند و ۵۴ درصد به شدت با آن مخالفند. این نظرسنجی که در زمان اعلام آتش‌بس دو هفته‌ای میان ایران و امریکا انجام شده، پس از اعلام این خبر تغییر قابل‌توجهی در نظرات رؤیت نشده است. ۶۱ درصد امریکایی‌ها گفته‌اند که ایالات متحده نباید هیچ اقدام نظامی دیگری در ایران انجام دهد، ۱۶ درصد گفته‌اند که باید صرفاً به حملات هوایی ادامه دهد و ۲۳ درصد می‌گویند که ایالات متحده باید گزینه‌هایی از جمله استفاده از نیرو‌های زمینی را در نظر بگیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار