سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) حمله بامداد روز یکشنبه رژیم صهیونیستی به چادر آوارگان فلسطینی در شهر خان یونس و اردوگاه جبالیا در نوار غزه را پیامی برای شورای موسوم به «شورای صلح» دانست. جوان آنلاین: «حازم قاسم» در سخنانی تصریح کرد: اشغالگران جنایتکار با هدف قرار دادن آوارگان در چادرهایشان که نقض جدی توافق آتشبس است، به ارتکاب قتل عام علیه مردم ما در نوار غزه ادامه میدهند.
به گزارش ایرنا، وی افزود: این تشدید جنایت که پیش از جلسه «شورای صلح» صورت میگیرد، تلاشی آشکار برای تحمیل واقعیتهای خونین در صحنه عمل است. اسرائیل با این جنایت می خواهد این پیام را ارسال کند که تمام تلاشها و نهادهای فعال در زمینه برقراری آتش بس و آرامش در غزه بیارزش هستند.
سخنگوی حماس ادامه داد: ما از «شورای صلح» در جلسه بعدی میخواهیم تا برای توقف نقضهای مکرر آتش بس به اشغالگران فشار بیاورد. ما همچنین از این شورا می خواهیم که اشغالگران را مجبور کنند تا بدون تأخیر یا طفره رفتن، آنچه را که بر سر آن توافق شده است، اجرا کنند.
کمیته های مقاومت فلسطین نیز پیش از این حمله بامداد یکشنبه رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان در شهر خان یونس و اردوگاه جبالیا را جنایت جنگی توصیف و اعلام کرد که این رژیم به دنبال طولانی کردن جنگ علیه ملت فلسطین است.
جمعیت هلال احمر فلسطین صبح امروز در جدیدترین آمار خود اعلام کرد که در نتیجه حملات روز یکشنبه اشغالگران به خان یونس و جبالیا، ۱۰ نفر شهید و تعداد دیگری زخمی شدند.
مراسم امضای منشور شورای به اصطلاح صلح نوار غزه دوم بهمن در حاشیه نشست داووس سوئیس با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برگزار شد.وی پیش از این، دهها کشور را دعوت کرده بود تا به شورای صلح غزه بپیوندند.
این شورا با ادعای کمک به پایان دادن به جنگ غزه ایجاد شده است. ترامپ در ابتدا این ایده را ماه سپتامبر(شهریور - مهر) مطرح کرد، اما دعوت رسمی به رهبران جهانی بهمن ماه ارسال شد.
بر اساس نسخهای از نامه دعوت و پیشنویس اساس کار شورا، ترامپ قرار است شورای صلح را بهطور دائمی ریاست کند. این شورا ابتدا به مسائل نوار غزه میپردازد و سپس به سایر اختلافات جهانی نیز گسترش مییابد.