در حالی که به اعتراف رسانهها و شاهدان یک فرد مسلمان به نام احمد الاحمد، افراد مسلح را در سیدنی خلع سلاح کرد، بنیامین نتانیاهو از یک یهودی ناشناس در این رابطه تشکر کرد. جوان آنلاین: پایگاه خبری عبری زبان واللا در گزارشی در این رابطه اعتراف کرد، در حالی که همه از اقدام احمد الاحمد صاحب مسلمان مغازه میوه فروشی از اهالی سیدنی در خلع سلاح دو فرد مسلح سخن میگویند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در موضعی کاملا متضاد ادعا کرد که یک ویدیو مشاهده کرده که فردی یهودی به مهاجمان حمله کرده است!
در ادامه این گزارش آمده است: مردی که در حمله تیراندازی روز یکشنبه در سیدنی به یکی از تروریستها حمله کرد، احمد الحمد، ۴۳ ساله صاحب مغازه میوه فروشی، شناسایی شده است او در این درگیری زخمی و به بیمارستان منتقل شد.
مصطفی، پسرعموی احمد، گفت که او هیچ تجربه قبلی با سلاح نداشته و به طور اتفاقی در حال عبور از آنجا بوده که جان یک نفر را نجات داده است.
مصطفی در بیرون بیمارستان گفت: «او در بیمارستان است و ما دقیقاً نمیدانیم آنجا چه خبر است. امیدواریم حالش خوب باشد. بدون شک او یک قهرمان است».
احمد یکی از افراد مسلح را خلع سلاح کرد و نیروهای امنیتی استرالیا نفر دوم را دستگیر کردند.