کد خبر: 1318106
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
دیپلماسی فعال در سایه انفعال اجلاس دوحه برخی منابع غیررسمی از اعمال فشار ایالات متحده به برخی کشور‌های اسلامی برای پرهیز از هرگونه اقدام مؤثر در برابر جنایات رژیم صهیونیستی خبر می‌دهند؛ موضوعی که بار دیگر ضرورت تحرک مستقل کشور‌های منطقه را بیش از پیش نمایان ساخته است. 

جوان آنلاین: در ادامه تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در منطقه، دکتر علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، روز گذشته وارد ریاض شد تا با مقامات بلندپایه سعودی دیدار و رایزنی کند. این سفر در شرایطی صورت می‌گیرد که تنها چند ساعت از برگزاری اجلاس کشور‌های اسلامی در دوحه می‌گذرد؛ نشستی که علیرغم تبلیغات گسترده، نتوانست به راهکاری عملی برای مقابله با توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی دست یابد. 

برخی منابع غیررسمی از اعمال فشار ایالات متحده به برخی کشور‌های اسلامی برای پرهیز از هرگونه اقدام مؤثر در برابر جنایات رژیم صهیونیستی خبر می‌دهند؛ موضوعی که بار دیگر ضرورت تحرک مستقل کشور‌های منطقه را بیش از پیش نمایان ساخته است. 

در حالی که دشمن اصلی جهان اسلام، یعنی رژیم صهیونیستی، به اقدامات تجاوزکارانه خود با حمایت آشکار غرب ادامه می‌دهد، سکوت و انفعال برخی دولت‌های اسلامی بیش از پیش به چالش اصلی در وحدت و قدرت سیاسی منطقه تبدیل شده است. در این شرایط، سفر لاریجانی به عربستان را باید فراتر از یک دیدار دیپلماتیک معمولی ارزیابی کرد؛ سفری که می‌تواند نشانه‌ای از تلاش جمهوری اسلامی برای عبور از دیپلماسی نمایشی و ایجاد تعاملات واقعی در سطح منطقه‌ای باشد. در چنین شرایطی، سفر علی لاریجانی به عربستان نه‌تنها در راستای تقویت همکاری‌های دوجانبه، به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی قابل ارزیابی است، بلکه از جنبه راهبردی نیز واجد اهمیت است. جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت وحدت کشور‌های اسلامی در برابر دشمنان مشترک تأکید داشته و تلاش دارد از طریق گفت‌و‌گو‌های سازنده، مسیر همگرایی منطقه‌ای را هموار سازد. 

دیدار با بن‌سلمان

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان شامگاه سه‌شنبه با ولیعهد این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری عربستان (واس)، «علی لاریجانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و هیأت همراه وی با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در دفتر وی در کاخ الیمامه دیدار کردند. در این دیدار روابط دوجانبه و تحولات منطقه بررسی شد.

سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به ریاض را می‌توان تلاشی در جهت تقویت ظرفیت‌های مشترک منطقه‌ای دانست، به‌ویژه در شرایطی که رژیم صهیونیستی با حمایت آشکار غرب، به اقدامات تجاوزکارانه خود ادامه می‌دهد و جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری نیازمند انسجام و اقدام جمعی است. افزایش همکاری‌های اقتصادی و ایجاد بستر‌های پایدار برای توسعه روابط دوجانبه با عربستان، در کنار پیگیری مسائل امنیتی و سیاسی منطقه، از دیگر محور‌های این سفر عنوان شده است. به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر دیپلماسی فعال و نگاه راهبردی به تحولات منطقه، در مسیر تثبیت ثبات و استقلال کشور‌های اسلامی گام برمی‌دارد. 

شبکه تلویزیونی المیادین پیش از این از سفر علی لاریجانی به ریاض خبر داده بود. سفر علی لاریجانی به ریاض در چارچوب سفر خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی به تهران در فروردین ۱۴۰۴ انجام شده است. علی باقری معاون بین‌الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی و محمد علی بک دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه لاریجانی را در این سفر همراهی می‌کنند. 

لاریجانی در این سفر با مقامات عالی‌رتبه عربستان از جمله وزیر دفاع دیدار و درباره گسترش مناسبات به خصوص در حوزه اقتصادی گفت‌و‌گو خواهد کرد. این سومین سفر خارجی علی لاریجانی پس از تصدی دبیری شورای عالی امنیت ملی است. او پیش از این به عراق و از آنجا به لبنان رفت و با مقامات این دو کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد. 

تقویت اتحاد کشور‌های اسلامی ضرورتی قطعی

سفر علی لاریجانی به ریاض در حالی صورت می‌گیرد که سران دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عربستان عصر دوشنبه و در حاشیه اجلاس دوحه در قطر، با همدیگر دیدار کردند و بر تقویت اتحاد کشور‌های اسلامی نه به عنوان یک انتخاب که یک ضرورتی قطعی یاد کردند. 

دکتر مسعود پزشکیان در دیدار «محمد بن سلمان» ولیعهد پادشاهی سعودی، از روند رو به گسترش روابط فیمابین ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: تعمیق و تقویت همکاری‌ها میان ایران و عربستان باعث تأمین منافع دو کشور و نیز ملت‌های مسلمان و کشور‌های منطقه خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی با عربستان است. 

رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در شرایط کنونی مسئولیت کشور‌های بزرگ مسلمان از جمله عربستان بسیار سنگین است، افزود: اگر کشور‌های اسلامی متحد باشند، رژیم صهیونیستی جرئت حمله و تجاوز به هیچ کشور مسلمانی را ندارد. عربستان می‌تواند نقش مهمی در مسیر وحدت کشور‌های اسلامی ایفا کند. ولیعهد پادشاهی سعودی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از این دیدار و همچنین اظهار خوشحالی از اینکه روابط کشور‌های بزرگ اسلامی مانند ایران، عربستان و ترکیه روند رو به گسترشی دارد، تصریح کرد: کشور‌های اسلامی باید در بلندمدت هر چه بیشتر توانمندتر شوند، تا بتوانند به شکلی مؤثرتر از استقلال و عزت خود و دیگر کشور‌های جهان اسلام دفاع و از تجاوزات و زیاده‌خواهی‌های رژیم صهیونیستی جلوگیری کنند. محمد بن سلمان با بیان اینکه کشور‌های اسلامی همچنین باید در کوتاه مدت با همکاری یکدیگر به اوضاع فلسطین و غزه رسیدگی کنند، گفت: منطقه ما در وضعیت خاصی به سر می‌برد و تقویت همکاری و اتحاد میان ما و شما و دیگر کشور‌های اسلامی نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی قطعی است. 

نمای نزدیک
پاسخ لاریجانی به گزافه گویی نتانیاهو

نتانیاهو در ادامه ادعا‌ها و گزافه‌گویی‌های خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «ما در دورانی پر از چالش‌های عظیم قرار داریم. تجاوز ایران و گروه‌های تروریستی وابسته به آن، کسانی که می‌گویند مرگ بر امریکا، مرگ بر اسرائیل، این شعار را تصادفی نمی‌دهند، آنها اسرائیل را خط مقدم تمدن امریکایی در خاورمیانه می‌دانند.»

علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت جمهوری اسلامی ایران نیز در پاسخ به نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در رسانه‌های اجتماعی ایکس نوشت: «با این حرف نتانیاهو اگر ملت امریکا خودکشی کنند حق دارند که یک جنایتکار بی‌هویت کودک‌کش خود را خط مقدم تمدن آنها معرفی می‌کند.»

نخست وزیر رژیم صهیونیستی این پیام را پس از دیدار با مارکو روبیو وزیر امور خارجه امریکا در سرزمین‌های اشغالی منتشر کرد. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس مطبوعاتی با «مارکو روبیو» وزیر خارجه امریکا در اظهاراتی توهین‌آمیز، بمباران مراکز هسته‌ای ایران توسط واشینگتن را «تصمیمی حکیمانه» خواند و بار دیگر وابستگی کامل رژیم خود به واشینگتن را آشکار کرد. رژیم صهیونیستی در خرداد ۱۴۰۴ با حمایت مستقیم امریکا حملاتی را به مراکز نظامی، هسته‌ای و مناطق غیر نظامی ایران آغاز کرد. این اقدام که با بمباران هوایی و عملیات خرابکارانه موساد همراه بود، با واکنش سریع و شدید کشورمان روبه‌رو شد. موشک‌ها و پهپاد‌های ایران در چندین موج پیاپی تل‌آویو، حیفا و مراکز نظامی دشمن را هدف قرار دادند و ناکارآمدی سامانه دفاعی «گنبد آهنین» را آشکار ساختند. خسارات سنگین به زیرساخت‌ها و فرار هزاران صهیونیست از سرزمین‌های اشغالی، اعتراف رسانه‌های غربی به شکست [رژیم]اسرائیل را در پی داشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار